Qatar Gate: Τα sms του ζεύγους Παντσέρι – Δώρα, χρήματα και καβγάδες

«Ώρα να πάω τουαλέτα και να πιούμε έναν καφέ… έβαλε τα πράγματα στην τσάντα». Είναι 4 Ιουνίου 2022. Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο πρώην ευρωβουλευτής που τώρα έχει συλληφθεί για την έρευνα για το Qatar Gate, γελάει και ψιθυρίζει στο τηλέφωνο για τις γεμάτες τσάντες με την σύζυγό του Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και την κόρη του Σίλβια, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Μαρόκο. Η οικογένεια συνομιλεί στο τηλέφωνο. Οι τρεις δεν φαντάζονται ότι μπορεί να τους… ακούνε. Δεν ξέρουν ότι οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ήδη βρει τις δέσμες χαρτονομισμάτων στο διαμέρισμα του Παντσέρι, ούτε ότι έχουν βάλει κοριούς.

Qatar Gate: Η Καϊλή προσπάθησε να εξαφανίσει τα στοιχεία – «Μπαμπά, πάρε τη βαλίτσα»

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα ilfattoquotidiano, πληροφορίες που έφτασαν στους ερευνητές δείχνουν ότι ο Αντόνιο Παντσέρι και η σύζυγός του αξιοποίησαν ένα ταξίδι στο Μαρόκο τον Ιούνιο του 2022 για να πάρουν ανταμοιβές για δραστηριότητες παρέμβασης προς όφελος του Μαρόκου. Είτε πρόκειται για χρήματα είτε για κάτι άλλο – δεν διευκρινίζεται από τους Βέλγους ανακριτές – αλλά σίγουρα αναφέρουν «ανταμοιβές».

Η συνάντηση στο Μαρόκο ήταν ευχάριστη, λέει η σύζυγος του Παντσέρι: «Όλα πήγαν καλά, μας πέρασαν για VIP, πήγαμε στον Atmoun να πιούμε έναν καφέ…».

Qatar Gate: Παραμένουν στη φυλακή Ταλαμάνκα και Παντσέρι

Ο Παντσέρι ρωτάει την γυναίκα του: «Τα κουτιά τα έχεις δει;». Και εκείνη απαντά: «Ναι (…) γιατί άφησε κάποια προϊόντα στις σακούλες πριν φύγω». Κουτιά, τσάντες, απροσδιόριστα προϊόντα. Ή γενικότερα «πράγματα». Το βέβαιο είναι ότι οι δύο γυναίκες δεν επέστρεψαν από το Μαρόκο με άδεια χέρια.

Η συζήτηση συνεχίζεται. Το τηλέφωνο περνά στην κόρη του Παντσέρι, Σίλβια, και είναι αυτή που μιλάει για τα «πράγματα» που κατέληξαν στην τσάντα. Ακολουθεί το μέρος της συνομιλίας του Παντσέρι με την κόρη του.

Qatar Gate: Οι βαλίτσες με τα χρήματα και το μωρό στο πολυτελές ξενοδοχείο – Τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας
  • Silvia Panzeri (Σ) : Ναι
  • Pier Antonio Panzeri (Π) : Γεια σου αγάπη μου!
  • Σ. : Τι θέλεις να ρωτήσω; Σου δίνει ήδη πληροφορίες και δεν έχει ζητήσει τίποτα, τι θέλεις να ρωτήσει σε πέντε λεπτά που είμαστε εδώ
  • Π .: Χε χε
  • Σ. : Ώρα να πάω τουαλέτα και να πιούμε έναν καφέ… έβαλε τα πράγματα στο σακουλάκι, τι θέλετε να αρχίσω να συζητάμε; Πάμε!
  • Π. : Γεια σου γεια, καλά… Θα σου το εξηγήσω, μπράβο! Θα σας το εξηγήσω
  • Σ : Εντάξει

Στις 14.05 της ίδιας ημέρας ο Αντόνιο Παντσέρι μίλησε με τον Abderrahim Atmoun (συνολικά οι επαφές μεταξύ των δύο κατέληξαν στις εκτυπώσεις που επεξεργάστηκαν οι ανακριτές είναι 24). Και σε αυτή την περίπτωση συνεχίζουν να αναφέρονται σε κάτι που κατέληξε στη βαλίτσα της συζύγου του πρώην ευρωβουλευτή. Στη συνέχεια, συζητείται επίσης μια συμφωνία που θα πρέπει να συντάξει η Silvia Panzeri και η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να σταλεί στον πρέσβη.

  • Atmoun (A) : Έφυγε με προϊόντα, μερικά προϊόντα
  • Πιερ Αντόνιο Παντσέρι (Π) : Ε…
  • Α. : (μιμούμενος γυναικεία φωνή) «Όχι, δεν μπορώ να κουβαλάω γιατί φοβάμαι όχι ( συμ .)!», το έβαλα σε… τσάντα και έβαλα πολλά πράγματα (…) στην τσάντα της γυναίκας σου… γεια γεια γεια
  • P. : Γεια γεια γεια (…) ακούστε (…) Επικοινωνούμε μεταξύ μας για αυτό… για την κόρη μου… (…) Θα τον βάλω να γράψει ένα προσχέδιο της διάσκεψης που θα σας στείλω στη συνέχεια
  • Α .: Ναι
  • Π. : Για να δω αν είναι εντάξει! με τη συμβουλή του…
  • Α .: Της κόρης σου;
  • Π. : Ναι
  • Α .: Εντάξει
  • Π. : Αυτό για… Μαροκινούς στον κόσμο (…) Θα γράψω μια υπόθεση συμβολαίου, εντάξει! Εδώ είσαι!
  • Α .: Ναι ναι! Ως συμβόλαιο για το έτος (…) συμφωνείτε;
  • Π : Εντάξει!

Σε μια άλλη υποκλοπή σχεδόν δύο μήνες αργότερα μιλούν για δώρα. Πρόκειται για συζήτηση που έγινε στο διαμέρισμα του ζεύγους Panzeri-Colleni. Οι ανακριτές γράφουν στα έγγραφα: «Στο πλαίσιο της τεχνικής μας βοήθειας (…), η προσοχή μας στράφηκε σε πληροφορίες που πιθανώς υποδηλώνουν την παρουσία παράνομα αποκτηθέντων περιουσιακών στοιχείων στην ιταλική κατοικία του ζεύγους Panzeri-Colleoni».

Η συνομιλία αναφέρεται ως εξής: «Στις 29 Ιουλίου 2022 ο Panzeri και ο Colleoni μαλώνουν. Ο Panzeri ρωτά την γυναίκα του αν έχει δείξει στην κόρη του τη φωτογραφία του ‘δώρου’. Στο κορίτσι άρεσε πολύ. Η Ντολόρες είναι ενοχλημένη που πρέπει να το κρατήσει στο σπίτι, προσθέτει: «Πρέπει να ελπίζουμε ότι δεν θα επιστρέψουμε εδώ, θα βρίσκαμε τα πάντα και πολλά άλλα».

Συζήτηση για τα χρήματα έγινε στο σπίτι του Panzeri τους επόμενους μήνες. Και οι προσβολές πάνε και έρχονται…

Στις 14 Οκτωβρίου 2022, ένα γραπτό μήνυμα αναφέρει: «Δεν βλέπω καθόλου τη φιλανθρωπία των 5.000 ευρώ. Σ@@@α“. Οι ανακριτές γράφουν: «Αυτό το γραπτό μήνυμα πρόκειται να συνδεθεί με προηγούμενες σχετικές συνομιλίες (sms) μεταξύ του Αντόνιο Παντσέρι και της συζύγου του. Η τελευταία εξακολουθεί να επιμένει και να προσβάλλει τον σύζυγό της  για να του πάρει 5.000 ευρώ».

Και αμέσως μετά οι ερευνητές προσθέτουν έναν σχολιασμό. «Αυτή η συνομιλία – γράφουν οι ανακριτές – θα πρέπει να συνδεθεί με την προηγούμενη σχετική συνομιλία κατά την οποία η κυρία (Colleoni, επιμ .) κατηγορεί τον κύριο (Παντσέρι) ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα στον λογαριασμό της και του ζήτησε να φέρει πίσω χρήματα από τις Βρυξέλλες για να συμπληρώσει όσα είχε πάρει δηλώνοντας ότι είχε 72.000 ευρώ και ότι τώρα θα της έμεναν μόνο 25.000 ευρώ».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ