Qatar Gate: Παραμένουν στη φυλακή Ταλαμάνκα και Παντσέρι

Ενώπιον του εφετείου των Βρυξελλών βρέθηκαν σήμερα Τρίτη 27/12 ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και ο Νίκολο Φίγκα Ταλαμάνκα, που εμπλέκονται στο Qatar Gate. 

Qatar Gate: Οι βαλίτσες με τα χρήματα και το μωρό στο πολυτελές ξενοδοχείο – Τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο N.Φ-T. και ο Π.Π εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του εφετείου Βρυξελλών», αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, στην οποία αναγράφονται μόνο τα αρχικά των ονομάτων τους, όπως σε όλα τα δελτία Τύπου.

«Η χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού, που δόθηκε στον Ν.Φ-Τ από το συμβούλιο, τροποποιήθηκε σε απλή παράταση της προφυλάκισης» σημειώνεται, ενώ όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «μετά από αίτημα του Π.Π., η εκδίκαση της υπόθεσής του αναβλήθηκε για τις 17 Ιανουαρίου 2023».

Qatar Gate: Η πρωτοχρονιά στο Mamounia και οι υποκλοπές στην ιταλική «κλίκα» – Οι συνομιλίες Τζιόρτζι – Παντσέρι

Το προδικαστικό συμβούλιο είχε αποφασίσει αρχικά o Ταλαμάνκα να αφεθεί ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όμως ο εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση.

«Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου» καταλήγει η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Δημητρακόπουλος: «Η Καϊλή ζει έναν εφιάλτη, μια καταστροφή»

Στην ιταλική Corriere della Sera μίλησε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, περιγράφοντας τη ζωή της στο Χαρέμ, αλλά και το πώς νιώθει για τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Δήλωσε για ακόμα μια φορά ότι η ευρωβουλευτής είναι αθώα και τόνισε ότι «ζει έναν εφιάλτη, μια καταστροφή».

Επίσης σημείωσε ότι η εντολέας του «μετά από όσα διάβασε στους φακέλους της έρευνας αισθάνεται προδομένη, το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της» και επέμεινε ότι η τέως Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής «δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, τα χρήματα δεν ήταν δικά της ούτε τα φύλαγε».

Ερωτηθείς, αν η ευρωβουλευτής ψήφισε ποτέ στο κοινοβούλιο αυτός που τις υπέδειξε ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι «Ψήφιζε πάντα σύμφωνα με τη συνείδησή της, ούτε ο Παντσέρι ούτε ο πατέρας του παιδιού της επηρέασαν ποτέ την ψήφο της. Η εγκαθίδρυση εμπορικών σχέσεων με το Κατάρ αποτελεί κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη χρειάζεται το φυσικό αέριο του Κατάρ για να μην εγκλωβιστεί στο κρύο».

Ο γνωστός ποινικολόγος διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερη θα παραμείνει στο Βέλγιο και θα αγωνιστεί μέχρι να «αναγνωριστεί η αθωότητά της».

Όσον αφορά το κατηγορητήριο είπε ότι «Οι κατηγορίες είναι πολύ αόριστες και δεν βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ