Σεισμός στην Εύβοια: Η Google ενημέρωσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τους κατοίκους – Πώς θα λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις

Από την εφαρμογή «σεισμός τώρα» της Google ειδοποιήθηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα κάτοικοι της περιοχής, αλλά και της πρωτεύουσας λίγα δευτερόλεπτα μετά τον σεισμό στην Εύβοια.

Σεισμός στην Εύβοια: Συγκαλείται η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου – Ανησυχούν οι ειδικοί

Πρόκειται για το νέο σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών από την Google που ενεργοποιήθηκε και στη χώρα μας σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Συγκεκριμένα η Google έστειλε ηχητικές και γραπτές ειδοποιήσεις, δίνοντας μάλιστα συμβουλές ασφαλείας την ώρα του νέου σεισμού.

Η Google είχε την πεποίθηση πως μια έγκαιρη προειδοποίηση μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να προετοιμαστούν για τον σεισμό. Έτσι, χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Android (εγκατεστημένη στην πλειονότητα των smartphone), προκειμένου να παρέχει στους ανθρώπους έγκαιρες και χρήσιμες πληροφορίες.

Σεισμός στην Εύβοια: «Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, υπάρχουν μόνο σπασμένες τζαμαρίες» λέει στο enikos.gr ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων

Το συγκεκριμένο σύστημα της Google, με την ονομασία «Σεισμός τώρα», ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά στην επίσης ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή της Καλιφόρνια, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άρχισε το καλοκαίρι του 2020 και σκοπό έχει, εντός δευτερολέπτων, να δίνει άμεση ενημέρωση ασφαλείας στους κατοίκους μιας περιοχής.

Ακόμη και ελάχιστα δευτερόλεπτα προτού η σεισμική δόνηση γίνει αντιληπτή, μπορούν να δώσουν τον χρόνο στον πολίτη να βρει ασφαλές μέρος προστασίας.

Σεισμός στην Εύβοια: Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στο enikos.gr – «Κουνήθηκε όλη η περιοχή»

Πώς θα λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.
  • Πατήστε Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη. Ειδοποιήσεις σεισμού. Αν δεν βρείτε την επιλογή Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη, πατήστε Τοποθεσία για προχωρημένους. Ειδοποιήσεις σεισμού.
  • Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις σεισμού.
  •  Για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, πρέπει να έχετε ενεργοποιημένο το Wi-Fi ή τα δεδομένα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ