ΔΕΘ: Η βόλτα Μητσοτάκη στα περίπτερα της ΔΕΘ—Μπήκε στον προσομοιωτή F-35

Σε εξέλιξη βρίσκεται η βόλτα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα περίπτερα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Η περιήγηση του στα περίπτερα ξεκίνησε με το περίπτερο του υπουργείου Άμυνας και τον Ενόπλων Δυνάμεων.

Το γεγονός ότι επέλεξε το συγκεκριμένο περίπτωση ως πρώτη στάση, αποτελεί μια συμβολική κίνηση, εν μέσω τουρκικών προκλήσεων.

Εκεί τον υποδέχτηκαν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε μπροστά από ένα ομοίωμα φρεγάτας Belharra και ενημερώθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό του Ναυτικού για τις δυνατότητες της. Επίσης, μπήκε σε κόκπιτ προσομοιωτή F-35, όχι όμως σε αυτόν του Rafale, λέγοντας ότι το χρόνος του είναι πιεσμένος. «Θα πετάξουμε με το πρωτότυπο», είπε.

Αμέσως μετά πήγε στο περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη και του αρχηγού της Πυροσβεστικής. Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό ανέφερε πως «έγιναν λάθη, διορθώθηκαν και θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε καλύτερα στο μέλλον τέτοιες καταστάσεις». Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η μία χώρα βοηθά την άλλη στις πυρκαγιές .

Δείτε το υλικό που έστειλε στο enikos.gr ο διευθυντής του Realfm Θεσσαλονίκης Μπάμπης Τσομπάνογλου.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε στάση και στο περίπτερο της ομάδας του Ηρακλή, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «έχει τα πιο ωραία χρώματα».

Επίσης, μία διαδραστική οθόνη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής παρουσίασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ είχε και ένα σύντομο διάλογο με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, με βασικό θέμα τον προσωπικό γιατρό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ