Debate Οικονόμου – Παππά στον Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς.

«Είναι απαραίτητη η συνεργασία των κυβερνήσεων και των αρχών των χωρών που εκκινούν οι μεταναστευτικές ροές προκειμένου να περιοριστούν και να ελεγχθεί ο ρόλος των λαθροδιακινητών. Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Κρήτη μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει ούτε στιγμή να χαλαρώσουμε σε ό,τι αφορά την διαχείριση του μεταναστευτικού. Πρέπει πάντα τα αντανακλαστικά μας να είναι ενεργοποιημένα, πρέπει οι δυνάμεις αποτροπής και οι σχέσεις με τις άλλες χώρες να είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μας επιτρέπουν άμεσες παρεμβάσεις» είπε αρχικά ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Παππάς σημείωσε πως «θεωρώ ότι και η ΕΕ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμπίπτουν με τα σύνορα της Ελλάδας, όσο και της διαχείρισης των μεταναστών». «Φυσικά οι ελληνικές αρχές πρέπει να έχουν την ετοιμότητα για να αποτρέψουν τους λαθροδιακινητές από το να διακινούν τις ανθρώπινες ψυχές» πρόσθεσε.

Για τα απογευματινά χειρουργεία

«Τα απογευματινά χειρουργεία είναι η ταφόπλακα του ΕΣΥ. Το λέω γνωρίζοντας τα γεγονότα από μέσα. Από πού θα αντληθούν αυτές οι ανθρωποώρες για να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία; Θα σπρωχτούν όλα τα χειρουργεία στην απογευματινή λειτουργία προκειμένου οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό να πάρουν αυτό το έξτρα εισόδημα» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Οικονόμου ανταπάντησε ότι «Το ΕΣΥ εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα» και σημείωσε ότι «υπάρχουν ισχυρές ασφαλιστικές δικλείδες και είναι κρίσιμο για την επιτυχία και την αξιοπιστία του συστήματος να λειτουργήσουν έτσι, προκειμένου να μην ατονίσει η πρωινή λειτουργία, αντίθετα τα απογευματινά χειρουργεία να έρθουν ως συμπληρωματικό μέτρο».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο κ. Παππάς δήλωσε «Η εταιρεία που δάνεισε την left media είναι η OSIOS. Όλα θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά. Εμείς θεωρούμε ούτως ή άλλως ότι δεν υπάρχει καμία σκιά. Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν επιχειρηματίας. Ο νόμος του 2016 αυστηροποιήθηκε για να μην φεύγουν κεφάλαια πολιτικών σε offshore εταιρείες. Εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε».

Ο βουλευτής της ΝΔ από πλευράς του σχολίασε ότι «εδώ υπάρχει ένα ζήτημα. Ο νόμος είναι νόμος για να εφαρμόζεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον έφτιαξε, οφείλει ο πρόεδρος του να είναι πιο ενημερωμένος. Είτε ο κ. Κασσελάκης δεν ήξερε ότι με αυτόν τον τρόπο παρανομεί, είτε το ήξερε και αποφάσισε να γράψει τον νόμο στα παλιά του τα παπούτσια».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ