Αυγενάκης: Η ΝΔ χρειάζεται περισσότερη δουλειά και λιγότερα… γαλόνια

«Νομίζω ότι με την παρουσία και την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της ΝΔ, το κόμμα κάνει μια στροφή προς το κέντρο, φυσικά σεβόμενη και υπολογίζοντας τη δεύτερη μεγάλη βάση της που είναι το δεξιό μέρος, η λαϊκή δεξιά» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, και πρόσθεσε:

«Συζητάμε λοιπόν για έναν πρόεδρο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που με τα χαρακτηριστικά τα οποία έχει, είναι βέβαιο πως κατάφερε καταρχήν προεκλογικά, φαντάζομαι και μετεκλογικά πολύ πιο έντονα, να επικοινωνήσει με έναν μετριοπαθή, κεντρογενή, εξαιρετικά προβληματισμένο κόσμο, πιεσμένο, αγχωμένο με τις εξελίξεις, που φαίνεται να βρίσκει καταρχήν στέγη, και κατά δεύτερον η ΝΔ αρχίζει να αποκτά ακροατές, συζητητές και μετέπειτα πιθανότατα –και κατά την εκτίμησή μου με βεβαιότητα- και υποστηρικτές…»

Ο κ. Αυγενάκης συνέχισε λέγοντας: «Δουλειά θέλει και σεβασμό, και στους παλαιούς και στους νεότερους» συμπληρώνοντας ότι:

«Χρειάζεται περισσότερη δουλειά και κατά την άποψή μου, λιγότερα γαλόνια και λιγότερους αξιωματικούς. Δουλειά θέλει και στρατιώτες αυτή τη στιγμή η ΝΔ και είμαι βέβαιος πως θα το κάνουμε όλοι μας με την καρδιά μας».

Ερωτηθείς σχετικά με ανησυχίες που εκφράζονται, για το αν –με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα χρόνια που κυβέρνησε η ΝΔ, ήταν κατεξοχήν μνημονιακός- αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ θα είναι έτοιμη να λέει «ναι» σε όλα, ο βουλευτής του κόμματος απάντησε:

«Έτοιμη να λέει ‘ναι’ σε όλα δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει. Είναι βέβαιο ότι έχει χάσει τον ύπνο του ο κ. Τσίπρας και οι κυβερνητικοί παράγοντες διότι νιώθουν την ανάσα της λογικής σιγά σιγά να εγκαθίσταται εκεί που είχε εξαφανιστεί, από το κοινοβούλιο, από τον δημόσιο διάλογο. Κι αυτό δεν γίνεται από μόνο του. Έρχεται μέσα από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των στελεχών, που σιγά σιγά θα αναπτυχθούν οι ρόλοι μας, οι θέσεις μας, οι απόψεις μας μέσα από αυτά που ο ίδιος καταρχήν και μετέπειτα μέσα από τα όργανα της ΝΔ θα κληθούμε να δουλέψουμε με συλλογικό τρόπο».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ