Αθανασίου για Πολάκη: Είναι μια παραφωνία για το Κοινοβούλιο – Τι είπε για τον Γεωργιάδη

Χαράλαμπος Αθανασίου

Στο επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Ο κ. Πολάκης με τον τρόπο που συμπεριφέρεται, είναι μια παραφωνία για το Κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι «όπως ανακοίνωσε ο κ. Τασούλας, ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Πολάκης θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για να εξεταστεί η συμπεριφορά του. Ήταν μια ευθεία αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που προσβάλλει το Κοινοβούλιο».

Ο κ. Αθανασίου είπε ακόμη ότι «Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όταν έχουμε νομοθετική λειτουργία και η Βουλή έρχεται για να ψηφίσει τους νόμους του κράτους, μιλάμε μόνο για το νομοθέτημα που έχουμε».

Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε ότι «το να μιλήσει κάποιος για ένα θέμα επικαιρότητας δεν είναι κακό. Αυτό το κάνουν ελεύθερα οι αρχηγοί των κομμάτων και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Μπορούν να κάνουν μικρή αναφορά και οι βουλευτές πριν μπουν στο κυρίως θέμα. Αλλά η αναφορά αυτή απευθύνεται στη Βουλή και είναι σύντομη».

Συνέχισε δε, λέγοντας ότι «πριν από τον κ. Πολάκη μίλησε ο κ. Φάμελλος εκτός θέματος. Του είπα να μπει στο θέμα που συζητούσαμε και με ευπρέπεια το έκανε ο άνθρωπος.

Μίλησε και ο κ. Υψηλάντης που αναφέρθηκε επίσης στη Novartis, εκτός θέματος. Του συνέστησα να επανέλθει στο θέμα, και αμέσως άρχισε να μιλάει για το νομοσχέδιο. Ο κ. Πολάκης δεν μίλησε για τον Αναπτυξιακό, παρά μόνο για τη Novartis.

Είχε προαναγγείλει ότι θα έρθει για να κάνει σόου και αντιδικία με τον κ. Γεωργιάδη. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Αυτό του είπα. Αυτό που έκανε γίνεται στη Βουλή, αλλά υπάρχει άλλη διαδικασία που λέγεται κοινοβουλευτικός έλεγχος».

Αθανασίου: Ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Πολάκης θα καθόριζε τη διαδικασία και την ευπρέπεια στη Βουλή;

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει η Βουλή θέατρο» είπε επίσης ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Όπως τόνισε, «σε έγκριτη εφημερίδα έκαναν λόγο για δική μου πολιτική αφέλεια, αφού ο κ. Γεωργιάδης ήθελε να αφήσει τον κ. Πολάκη να μιλάει. Δεν κατάλαβα καλά, ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Πολάκης θα καθόριζε τη διαδικασία και την ευπρέπεια της Βουλής;  Δεν θα επέτρεπα να ευτελιστεί η Βουλή. Η Βουλή ως δημόσιος χώρος προσφέρεται για θέαμα, αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει η Βουλή θέατρο».

Exit mobile version