Αποτελέσματα εκλογών: Έγινε η γενική πρόβα στο υπουργείο Εσωτερικών – Τι ώρα αναμένεται το 90% της Επικράτειας

Δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από λίγη ώρα στο υπουργείο Εσωτερικών η γενική τελική πρόβα λήψης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιουνίου, παρουσία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Μιχάλη Σταυριανουδάκη αλλά και του Γενικού Διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών και διοικητικής υποστήριξης Γιώργου Δεδέ.

Το enikos.gr βρέθηκε στην γενική τελική δοκιμή του συστήματος της SingularLogic.

Η κ. Σπανού παρακολούθησε προσομοίωση της διαδικασίας συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων και διαπίστωσε το επίπεδο ετοιμότητας των υπηρεσιών του Υπουργείου τονίζοντας σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους: «Όλα βλέπουμε ότι είναι έτοιμα, υπάρχει μεγάλη εμπειρία και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών και διοικητικής υποστήριξης Γιώργος Δεδές δήλωσε: «Φαίνεται ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει και ο εξοπλισμός και τα διαθέσιμα συστήματα αλλά και οι υπάλληλοι είναι έτοιμοι. Βλέπω ότι όλα θα λειτουργήσουν κανονικά και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Όλα θα κυλήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Όπως και στις προηγούμενες εκλογές, είμαστε αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε το τελικό αποτέλεσμα. Στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου περίπου στις 22:00 γνωρίζαμε περίπου το 90% αλλά πολύ πιο γρήγορα από τις 21:00 είχαμε την πρόβλεψη της εταιρείας που όπως απεδείχθη έπεσε μέσα στο τελικό αποτέλεσμα. Στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου πιστεύω θα έχουμε αντίστοιχη πρόβλεψη και η διαδικασία θα λήξει πολύ γρήγορα ώστε να μην έχουμε ερωτηματικά και απορίες»,  είπε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη φορά οι εκλογές θα διεξαχθούν με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης. Με αυτή τη διαδικασία, οι βουλευτές εκλέγονται βάσει της σειράς κατάταξης τους στο ψηφοδέλτιο κάθε εκλογικής περιφέρειας, η οποία καθορίζεται από τα εκάστοτε κομματικά επιτελεία.

Ως εκ τούτου, ΔΕΝ βάζουμε σταυρό στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, άλλωστε, στα παραβάν των εκλογικών τμημάτων που θα δημιουργηθούν δεν θα υπάρχει στυλό.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ