Απάντηση Μητσοτάκη στο “ευχαριστώ” Mακρόν για τα ελληνικά Canadair

Συμφωνία Μητσοτάκη- Μακρόν Βουλή

Απάντηση στο ευχαριστήριο μήνυμα του προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν για την ελληνική συνδρομή με δύο Canadair CL415 στις μάχες που δίνει η Γαλλία με τις φλόγες έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη αναφέρει:

«Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις της κλιματικής κρίσης. Ελλάδα και Γαλλία δίπλα-δίπλα για την προστασία της ζωής και της φύσης. Στις δύο χώρες, αλλά και στην κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη!» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ανάρτηση του Γάλλου Πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος ευχαρίστησε την Ελλάδα για την στήριξή της στην κατάσβεση των φωτιών στη νότια Γαλλία.

Συγκεκριμένα ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε «Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή. Πριν από ένα χρόνο, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε φοβερές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε ως Ευρωπαίοι. Χθες, ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη έφθασαν στη νότια Γαλλία για να υποστηρίξουν το έργο των πυροσβεστών μας».

 

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που ενεργοποιεί  τον Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και το rescEU, λόγω των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που πλήττουν το νοτιοδυτικό της τμήμα , με αποτέλεσμα μέχρι χθες να έχουν απομακρυνθεί προληπτικά από τις εστίες τους 6.000 κάτοικοι. Η Ελλάδα έστειλε στη Γαλλία δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair CL 415.

 

Exit mobile version