Αντιπαράθεση Πολάκη-Πλεύρη στη Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Τι απάντησε ο Μητσοτάκης

Επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης στην κυβέρνηση για το μέτρο των υποχρεωτικών εμβολιασμών των άνω των 60, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει τη δική του απάντηση απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με το γνωστό του εκρηκτικό ύφος απευθύνθηκε στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη στον οποίο είπε: «Η μεγαλύτερη αποτυχία σας είναι ότι με βάση επίσημα στοιχεία του κ. Τσιόδρα, που ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας που ήταν πλήρως εμβολιασμένοι ήταν 701. Στις 7/11 οι νεκροί είναι 1.047! Δηλαδή από τις 10/10 μέχρι τις 7/11 πέθαναν, δυστυχώς, 346 πλήρως εμβολιασμένοι! Πόσοι πέθαναν ακριβώς το ίδιο διάστημα συνολικά στη χώρα; 1.118! Τι ποσοστό είναι οι 346 στους 118; Αυτό είναι η επιτυχία σας;».

Παύλος Πολάκης

Απάντηση έδωσε ο υπουργός κ. Πλεύρης που σημείωσε ότι δεν είναι σωστό “το μήνυμα που περνούν οι φράσεις του στην κοινωνία”. Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας επανήλθε σημειώνοντας: «Δεν θα μας μιλήσετε εσείς για επιστήμη. Έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους στη ζωή μου,  εδώ κάνετε καταστροφική διαχείριση και μιλάω με στοιχεία, κόφτε τις μπούρδες. Το ποσοστό αυτό είναι από τα επίσημα στοιχεία».

Συνέχισε αναφερόμενος στην τροπολογία του υποχρεωτικού εμβολιασμού, επισημαίνοντας: «Με την τροπολογία του 100άρικου πιάσατε πάτο και είναι σημείο στροφής της πτώσης της κυβέρνησής σας! Είναι ομολογία αποτυχίας η τροπολογία!» και υπογράμμισε: «Τώρα που μιλάμε στις λίστες ΜΕΘ βρίσκονται διασωληνωμένοι και ψάχνουν κρεβάτι ΜΕΘ 136 ασθενείς, εκ των οποίων 114 πάσχουν από κορονοϊό! Σήμερα εμφανίζουμε το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από covid μεταξύ των προηγμένων χωρών της ΕΕ. Αν επί ημερών μας είχαμε 18.167 νεκρούς, θα μας είχατε γδάρει στο Σύνταγμα; Τώρα είναι ελεγχόμενη η κατάσταση, όλα εντάξει, έχουμε αντιμετωπίσει τη πανδημία! Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά» τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Παύλο Πολάκη από το βήμα της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η επιχειρηματολογία κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές.

Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πάλι τα ίδια. Πάλι επίκληση του εμβολιασμού των εμβολιασμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Πάλι η ίδια επιχειρηματολογία η οποία κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές ακολουθώντας την πιο πεπατημένη, τετριμμένη και επιστημονικά εσφαλμένη λογική ότι αρρωσταίνουν και οι εμβολιασμένοι και πεθαίνουν βεβαίως και οι εμβολιασμένοι, άρα τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να σταματήσουμε να επιμένουμε στους εμβολιασμούς; Πατάτε σε δύο βάρκες, αλλά είναι καιρός για καθαρές κουβέντες και για συγκεκριμένες λύσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ