Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: «Στο Μαξίμου είστε απλός ενοικιαστής» – «Ο Καραμανλής έχει το θράσος να το παίζει θύμα»

Σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στην Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας.

Βελόπουλος για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό λάθος η πρόταση δυσπιστίας – Συσπειρώσατε την ΝΔ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε «ένα επιτελικό παρακράτος το οποίο λειτουργεί με όρους που υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον. Που το μόνο που θέλουν είναι να διαιωνίσουν την εξουσία της ΝΔ, ένα κράτος λάφυρο. Αυτή είναι η προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης».

Κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι «έχει το θράσος να το παίζει και θύμα». «Κύριε Μητσοτάκη στο Μαξίμου είστε ένα απλός ενοικιαστής. Πραγματικός ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός. Και με αυτά που κάνετε θα σας βγάλει γρηγορότερα από όσο πιστεύατε και υπολογίζατε», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κωνσταντοπούλου: Το χειροκρότημα σε Καραμανλή δείχνει την «γραμμή» Μητσοτάκη, δηλαδή «προστατεύστε τον»

«Ο ελληνικός λαός πέρασε δύσκολα χρόνια με την οικονομική κρίση. Πολύ δύσκολα χρόνια. Τι περίμενε ο απλός πολίτης; Περίμενε αυτές οι νοοτροπίες που οδήγησαν στην χρεοκοπία τα μνημόνια να αποτελέσουν παρελθόν. Περίμενε ένα πολιτικό σύστημα που θα λειτουργεί θεσμικά με διαφάνεια με αξιοκρατία. Περίμενε ένα άλλο υπόδειγμα διακυβέρνησης, δημοκρατικό, δίκαιο συμμετοχικό. Όμως εσείς αποδεικνύετε κάθε μέρα ότι είστε αμετανόητοι, άρρηκτα συνδεδεμένοι με τις παλιές κακές νοοτροπίες. Είναι βαθιά ριζωμένες αυτές οι νοοτροπίες ηγεμονεύουν ακόμα στην ΝΔ», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Συνεχές μοτίβο: διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ένα «συνεχές μοτίβο» της κυβέρνησης που αφορά σε «διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία». «Ακόμα και σε αυτό το ζήτημα που συγκλόνισε τον ελληνικό λαό φερθήκατε απάνθρωπα και με ασέβεια», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Νατσιός: Συνειδητά τα χειροκροτήματα, οι χειραψίες και τα συγχαρητήρια μετά τις γραφικές ατάκες του Καραμανλή

«Από την πρώτη στιγμή το μόνο σας ενδιαφέρον ήταν να επενδύσετε επικοινωνιακά στην κακιά στιγμή και το ανθρώπινο λάθος. Εμείς από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να σπάσουμε την σιωπή που επέβαλε η ΝΔ», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση υποβάθμισε συνειδητά το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την σύμβαση 717 που εντόπιζε συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες για τους κ.κ. Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή.

«Το αδίκημα της απιστίας δεν είναι κάτι άλλο από ένα αδίκημα διαφθοράς. Σημαίνει διαφθορά κύριε Καραμανλή. Αυτό λέει το πόρισμα. Το πόρισμα αφορούσε αυτές ακριβώς τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή ακριβώς για το αδίκημα που περιγράφει το πόρισμα.

Παράλληλα ανέφερε ότι με τα εξελιγμένα συστήματα προειδοποίησης θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η τραγωδία στα Τέμπη. «Με αυτά τα συστήματα το ανθρώπινο λάθος δεν θα μπορούσε ποτέ να οδηγήσει στην τραγωδία. Μπροστά στην απόπειρα συγκάλυψης και ατιμωρησίας εμείς αποχωρήσαμε από αυτή την Εξεταστική Επιτροπή παρωδία», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ανάμεσα σας βρίσκεται κύριε Μητσοτάκη ο νοσηρός νους που χάλκευσε τις συνομιλίες»

Μάλιστα σχολίασε και την μονταρισμένη συνομιλία σταθμάρχη – μηχανοδηγού. «Ποιος είναι αυτός ο νοσηρός νους που την ώρα που θρηνούσαμε 57 ανθρώπους είχε την πρωτοβουλία και την προτεραιότητα να πάρει τις συνομιλίες, να τις χαλκεύσει και να τις δώσει στο Πρώτο Θέμα. Τι κάνατε έναν χρόνο; Τίποτα δεν κάνατε γιατί αυτός ο νοσηρός νους είναι ανάμεσα σας όπως ήταν και στις υποκλοπές. Αφού ξέρατε ότι είναι χαλκευμένες οι συνομιλίες γιατί τις επικαλεστήκατε; Μάλλον γνωρίζατε και παραπλανούσατε τον ελληνικό λαό εν γνώσει σας», ανέφερε προς τον πρωθυπουργό ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δεν θα κρύψετε την αλήθεια πίσω από την χυδαία και θλιβερή σας προπαγάνδα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορείτε να πείσετε την κοινωνία όπως στις υποκλοπές ότι δεν τρέχει τίποτα. Θέλουμε να μάθουμε ποιο είναι αυτό το επικίνδυνο και αδίστακτο χέρι».

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις υποκλοπές και το λογισμικό predator. Το χαρακτήρισε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο και όχι μόνο μία υπόθεση καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ ζήτησε να μάθει που πήγαν τα εκατομμύρια από την πώληση του λογισμικού.

Αναφορικά με τα όσα υποστήριζε τότε η κυβέρνηση για την παρακολούθηση του ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «βέρτιγκο και επικίνδυνο τσίρκο». Μίλησε και για την υπόθεση με τα email που έστειλε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους. «Συνεχίζατε να λέτε ψέματα. Γιατί λέτε τόσα πολλά ψέματα; Η ατιμωρησία είναι που σας κάνει να νιώθετε πανίσχυροι. Η οικονομική ελίτ και η ΝΔ νιώθουν μακριά από οποιαδήποτε Δικαιοσύνη. Και αυτός είναι στόχος της πραγματικής συζήτησης. Εάν είχαν πληρώσει αυτοί που έπρεπε για τις υποκλοπές πολλά από αυτά που έγιναν μετά θα τα είχε αποφύγει ο ελληνικός λαός», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Στείλατε Μπρατάκο και Παπασταύρου να καπνίσουν την πίπα της ειρήνης με τα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα»

«Η συλλογική σας φαυλότητα σας έφερε στο σημείο να με κατηγορήσετε ότι κίνητρο μου για να προτείνω την πρόταση δυσπιστίας στα υπόλοιπα κόμματα είναι η διαπλοκή. Ποια διαπλοκή; Με ποια μίντια; Με ποια οικονομικά συμφέροντα διαπλοκή; Εσείς κ. Μητσοτάκη κατηγορείτε εμένα για διαπλοκή. Ποια συμφέροντα καταγγέλλετε; Αυτά που λέγατε το πρωί της Κυριακής ότι θέλουν να σας ρίξουν και το βράδυ πίνανε ποτάρες με τους πιο στενούς σας συνεργάτες; Τελικά όπως διάβασα καπνίζανε πούρα ο κ. Μπρατάκος και ο κ. Παπασταύρου ή τους στείλατε να καπνίσουν την πίπα της ειρήνης με τα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και συνέχισε: «Ούτε καν οι ψηφοφόροι σας ούτε οι βουλευτές σας δεν σας πιστεύουν. Αν θεωρείτε ότι όλα αυτά που λέμε δεν σας αφορούν δεν θα είχαν παραιτηθεί πριν από λίγο οι πιο στενοί σας συνεργάτες. Τα πράγματα για εσάς κύριε Μητσοτάκη είναι όπως ακριβώς τα λέμε. Ο πυρήνας του προβλήματος, ο πυρήνας της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου και το ξέρετε πολύ καλά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ