Αιχμές του Θεοχάρη κατά του Θεοδωράκη στο συνέδριο του Ποταμιού

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Χάρη Θεοχάρη στο συνέδριο του Ποταμιού, καθώς άφησε αιχμές για την οργανωτική κατάσταση και τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, αποδίδοντας ευθύνες και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Θεοχάρης ανέπτυξε πέντε στόχους για τη χώρα και την επανίδρυση του Ποταμιού.

“Χρειάζεται η χώρα επανεκκίνηση. Ένα εθνικό σχέδιο δράσης για να φύγει μπροστά. Αλλά υπάρχει και σχέδιο για το Ποτάμι. Γιατί εγώ δεν ονειρεύτηκα να είμαι σε ένα Κίνημα που πάλι θα αιφνιδιαστεί από την προκήρυξη τον επόμενων εκλογών και θα αναγκαστεί να διαλέξει τον Κυριάκο, την Φώφη ή τον Αλέξη. Γιατί εγώ δεν ονειρεύτηκα να είμαι σε ένα Κίνημα που αναρωτιέται αν είναι στο 1,5% ή στο 2,5% και πόσο μας δίνει η αναγωγή. Γιατί εγώ δεν ονειρεύτηκα να είμαι σε ένα Κίνημα χωρίς συλλογικότητα στην ηγεσία. Το Ποτάμι έπρεπε από τον Σεπτέμβριο να επανιδρυθεί. Θα έπρεπε να πάρει γενναίες αποφάσεις. Να οργώσει τη χώρα για να επανασυνδεθεί με την κοινωνία” τόνισε μεταξύ άλλων. 

Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στον δικό του ρόλο. “Θέλω να δώσω μια απάντηση σε όσους με έχουν ήδη μετακινήσει σε άλλο κόμμα. Δεν με ενδιαφέρουν οι ρόλοι. Η ιστορία της χώρας δεν είναι η ιστορία των κομμάτων και των προσωπικών φιλοδοξιών. Δεν ψάχνω την αναπαραγωγή της βουλευτικής μου ιδιότητας, αλλά περιμένω να δω από το συνέδριο αν είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Παπανδρέου: Γι’ αυτό έπεσε η κυβέρνησή μου

Σημίτης: Κυβερνούν πρόσωπα ανόητα – ΒΙΝΤΕΟ

Παπανδρέου και Σημίτης στο συνέδριο του Ποταμιού – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Το Ποτάμι θα παραμείνει αυτόνομο ξεκαθάρισε ο Θεοδωράκης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ