Αχτσιόγλου: Η ενότητα σε ό,τι με αφορά είναι εγγυημένη – Να σταματήσουν οι ανθρωποφαγικές συκοφαντικές επιθέσεις

«Την Δευτέρα θα τους συναντήσω όλους αν εκλεγώ, η ενότητα σε ό,τι με αφορά είναι εγγυημένη» δήλωσε σήμερα η Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δύο βασικές προϋποθέσεις για την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, η συμφωνία πάνω στο πολιτικό πλαίσιο και το τέλος των ανθρωποφαγικών συκοφαντικών επιθέσεων.

Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1: Με τον Τσίπρα είχα μία σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης και συνεργασίας – Αιχμές κατά Κασσελάκη – Πολάκη

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε και στην δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για το «κρατίδιο» που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Δεν περίμενα ποτέ ο Στέφανος Κασσελάκης να προβεί σε αυτή την καινοφανή δήλωση ότι τα κατεχόμενα είναι κρατίδιο των Τούρκων, είναι σοβαρό ατόπημα, τον κάλεσα να ανακαλέσει και ανακάλεσε, τόνισε η κ. Αχτσιόγλου. Ερωτηθείσα εάν η τοποθέτησή του δείχνει άγνοια, απάντησε πως δεν θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη, όμως, πρόσθεσε ότι η χθεσινή τοποθέτησή του «δείχνει ότι υπάρχει κάποια έλλειψη μάλλον κρίσιμη».

«Την Κυριακή εκλέγουμε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα αυτού του ρόλου. Ο ή η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει βασικά χαρακτηριστικά, όπως γνώση, πολιτικό σχέδιο και κοινοβουλευτική παρουσία και εμπειρία, στοιχεία αναγκαία αυτά για να είμαστε στιβαροί και αξιόπιστοι» είπε.

Σχολίασε ακόμη ότι ο κ. Κασσελάκης «έχει υποστηρίξει μια σειρά από συνθήματα, αναγκαία μεν, αλλά δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα, πρέπει να ερχόμαστε και στην ουσία» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την στάση που έχει κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί σε όσα καταλογίζουν στην Έφη Αχτσιόγλου περί υπονόμευσής του, η ίδια απάντησε ότι πρόκειται για μείζον θέμα που τελικά ακουμπά τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. «Επέλεξε μια στάση σιωπής ο Αλέξης Τσίπρα και είναι συνεπής σε αυτή, όποια παρέμβαση κι αν έκανε θα ήταν επικαθοριστική στη εκλογική διαδικασία. Ορθώς κρατά στάση ουδετερότητας» είπε και πρόσθεσε ότι «ο σεβασμός στον Αλέξη Τσίπρα είναι ο σεβασμός στη θέση να είναι ουδέτερος». «Όσοι γνωρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, βλέπουν τους ανθρώπους που είχε διαλέξει να είναι στο πλευρό του» συμπλήρωσε.

Η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι η ίδια μπορεί να εγγυηθεί μια νικηφόρα πορεία για την παράταξη και πρόσθεσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σημαντικό να ασκεί μαχητική αντιπολίτευση και στη Βουλή. Σε ερώτηση αν την Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενωμένος, σχολίασε: «Την Δευτέρα θα τους συναντήσω όλους αν εκλεγώ, η ενότητα σε ό,τι με αφορά είναι εγγυημένη, είναι αναγκαία και ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής, αλλιώς δεν μπορούμε να έχουμε κυβερνητική δυνατότητα». Πρόσθεσε ότι ενότητα θα υπάρξει με δύο βασικές προϋποθέσεις, τη συμφωνία πάνω στο πολιτικό πλαίσιο και το τέλος των ανθρωποφαγικών συκοφαντικών επιθέσεων.

Σε ερώτηση αν τέτοιες επιθέσεις εκπορεύονται από τον Στέφανο Κασσελάκη απάντησε «όχι από τον κ. Κασσελάκη, αλλά ο άνθρωπος που είναι στο πλευρό του, ο Παύλος Πολάκης είναι πρόσωπο με μόνιμα υβριστική τακτική. Αυτός είναι ένας κατήφορος, πρέπει να σταματήσει, όλοι έχουμε μνήμη των εμπρηστικών τοποθετήσεών του» όπως είπε και συμπλήρωσε ότι έχει καλέσει τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές.

Όπως είπε, καταλήγοντας, το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής είναι αντιστρέψιμο και πρόσθεσε πως έχει αποδείξει ότι είναι στρατιώτης της παράταξης. Τέλος κάλεσε την κυβερνητική παράταξη να μην επιχαίρει, γιατί από την Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ  θα είναι ενωμένος και με σχέδιο για την κοινωνία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ