Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1: Με τον Τσίπρα είχα μία σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης και συνεργασίας – Αιχμές κατά Κασσελάκη – Πολάκη

Για τον αντίπαλο της στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα, τις αντιπαραθέσεις και τον Παύλο Πολάκη μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου η Έφη Αχτσιόγλου.

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: «Μετωπική» στην τελική ευθεία για τις κάλπες – Σκληραίνει η κόντρα Κασσελάκη – Αχτσιόγλου

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι ζήτησε το ντιμπέιτ με τον Στέφανο Κασσελάκη προκειμένου να ακουστεί το σχέδιο και το πρόγραμμα του και να μπορούν να αποφασίσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. «Ότι η  δική του συμμετοχή βοήθησε στην αύξηση του ενδιαφέροντος ή στην τόνωση του ενδιαφέροντος είναι δεδομένο. Το ερώτημα είναι αν μένει κανείς σε αυτά τα χαρακτηριστικά ή πρέπει να αναζητάμε μία πολιτική ουσία. Να μην μπερδευόμαστε. Πηγαίνουμε την Κυριακή να εκλέξουμε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του τόπου και μελλοντικό πρωθυπουργό. Άρα πρέπει να κοιτάμε το πολιτικό περιεχόμενο, τις θέσεις, τις οργανωτικές θέσεις για την παράταξη, τον χώρο που εκπροσωπεί, τι αλλαγές θα κάνει. Και να μιλάμε επί αυτών. Δεν έχω καμία διαφωνία ότι τα συνθήματα είναι απαραίτητα στην πολιτική, συμπυκνώνουν και κάποιες έννοιες. Όμως, δεν μπορούμε να μένουμε μόνο συνθήματα, είπε η Έφη Αχτσιόγλου. 

Και συνέχισε: «Στην περίπτωση του δεν έχουμε ακούσει ένα πολιτικό σχέδιο, ένα πολιτικό πρόγραμμα. Δεν έχουμε ακούσει συγκεκριμένες θέσεις, συγκεκριμένες οργανωτικές προτάσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πώς θα μπορέσει ένας πολίτης, ένα μέλος να αξιολογήσει και να πάρει τις αποφάσεις του;»

Έφη Αχτσιόγλου: «Ο Κασσελάκης μου απευθύνθηκε με υποτιμητικό ”στυλάκι” επειδή είμαι γυναίκα»

Μάλιστα για την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι μπορεί να κερδίσει σε εκλογές τον Κυριάκο Μητσοτάκη η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Ναι, κατεβαίνω για να είμαι η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός της χώρας. Άρα το ερώτημα εδώ δεν είναι ποιος επιθυμεί κάτι περισσότερο αλλά με ποια πολιτικά χαρακτηριστικά μπορεί να το φέρει». Παράλληλα τόνισε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Στέφανος Κασσελάκης να έχει πολιτικό σχέδιο. Όταν ρωτήθηκε αν εκείνη πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Φυσικά και μπορώ».

Για τους τόνους που έχουν ανέβει στον ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε: «Το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει εμένα. Το βάρος της απόδειξης δεν είναι από την από εδώ πλευρά. Εγώ υπήρξα χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε δύσκολες στιγμές, συνυπήρξαμε αλλά υπήρχε ένα πολιτικό πλαίσιο. Αυτό το βάρος της απόδειξης το φέρει η άλλη πλευρά γιατί δίπλα στον κ. Κασσελάκη είναι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είναι ένα πρόσωπο που όλο το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε διαρκείς προσωπικές επιθέσεις, στοχοποιήσεις σειράς στελεχών, εμού πρώτα απ’ όλα».

Κασσελάκης: Όταν η Αχτσιόγλου ζητούσε debate, εγώ ήμουν στις λάσπες – Πρέπει κάποιος να μην φοβάται να χάσει

 «Θα ήταν πολύ χρήσιμο να καταδίκαζε απερίφραστα αυτές τις επιθέσεις (σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης) γιατί είναι απαραίτητο. Το θεωρώ αναγκαίο για το επίπεδο του δημοκρατικού διαλόγου συνολικά και του πολιτικού διαλόγου συνολικά. Το θεωρώ αναγκαίο. Το θεωρώ τουλάχιστον και από την δική του πλευρά υποχρέωση του», ανέφερε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης με τον Αλέξη Τσίπρα»

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι με τον Αλέξη Τσίπρα είχε πάντα «μία σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης και αμοιβαίας συνεργασίας». Στις φήμες ότι εκείνη προσπάθησε να τον υπονομεύσει απάντησε: «Είναι σαφές ποιους εμπιστευόταν ο Αλέξης Τσίπρας ή ποιους δεν θεωρούσε ότι του προκαλούσαν πρόβλημα». Μάλιστα θύμισε ότι εκείνη, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα στις προεκλογικές εκδηλώσεις του κόμματος.

«Η ενότητα ελάχιστος κοινός παρονομαστής»

Για τα σενάρια περί διάσπασης του κόμματος μετά τις εκλογές ανάδειξης προέδρου η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «κατά τη γνώμη μου η ενότητα είναι ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής, δηλαδή το αναγκαίο για να προχωρήσουμε μπροστά. Ένα κυβερνητικό κόμμα -που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικό κόμμα- πρέπει να επιδιώκει να κερδίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερους. Η ενότητα είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε μπροστά».

«Έχω αυστηρό ύφος γιατί έχω αίσθηση της ευθύνης»

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι βλέπει την ανάγκη οι πολίτες να γνωρίζουν τους πολιτικούς και ως πρόσωπα, ως ανθρώπους. Όπως είπε τις φορές που επέλεξε να μιλήσει για την ζωή και το παιδί της εισέπραξε «μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ μεγάλη αγάπη».

«Έχω αυτό το αυστηρό ύφος γιατί έχω την αίσθηση της ευθύνης. Η πολιτική είναι κάτι σοβαρό. Δεν παίζουμε με την πολιτική. Κάνουμε πολιτική που επηρεάζει τις ζωές των εκατομμυρίων ανθρώπων», ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ