Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: «Μετωπική» στην τελική ευθεία για τις κάλπες – Σκληραίνει η κόντρα Κασσελάκη – Αχτσιόγλου

«Μετωπική» Στέφανου Κασσελάκη και Έφης Αχτσιόγλου λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον επαναληπτικό γύρο των εκλογών της Κυριακής και την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Έφη Αχτσιόγλου έριξε νέα «καρφιά» κατά του συνυποψήφιού της, λέγοντας πως της απευθύνθηκε με υποτιμητικό ύφος επειδή η ίδια είναι γυναίκα, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε ότι «εγώ ήμουν στις λάσπες, όταν η Αχτσιόγλου ζητούσε debate».

Την ίδια ώρα, νέα δεδομένα δημιουργούνται μετά την ανακοίνωση των βουλευτών Επικρατείας, Όθωνα Ηλιόπουλου και Έλενας Ακρίτα, ότι δεν προτίθενται να παραιτηθούν προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, εφόσον αναδειχθεί νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση Κασσελάκη: Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους

Σήμερα το πρωί, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μία ανάρτηση στα social media, λέγοντας ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα».

«Προσωπικά, έχω δεχτεί τις μεγαλύτερες δυνατές επιθέσεις. Όμως να ξέρουν όλοι ότι για τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές μου θα είμαι ασπίδα προστασίας», συνέχισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε μία γροθιά. Και είμαστε με το φως», κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

Η απάντηση Κασσελάκη στην Αχτσιόγλου για το debate και τα «θολά νερά» – «Πρέπει κάποιος να μην φοβάται να χάσει»

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στην πρόσφατη αναφορά της Έφης Αχτσιόγλου σε «θολά νερά», λέγοντας με νόημα ότι «πρέπει κάποιος να μην φοβάται να χάσει. Εγώ δεν φοβάμαι». Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στο κάλεσμα της συνυποψήφιάς του για την διεξαγωγή debate, σχολιάζοντας ότι «όταν η κ. Αχτσιόγλου ζητούσε debate εγώ ήμουν στις λάσπες».

Αναλυτικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε ότι «όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναμετρηθούν με τον λόγο που μπήκαν στην πολιτική. Τι θέλουν να κάνουν και γιατί θέλουν να παραμείνουν σ’ αυτήν».

Σημείωσε ότι ξεπερνά τα μαχαιρώματα, διευκρίνισε ωστόσο ότι υπάρχει ένα όριο ανάμεσα στην ανοχή και στην αφέλεια. «Με έχει πολεμήσει όλο το σύστημα. Αριστερά και δεξιά» είπε, διαμηνύοντας ότι δεν είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού να κατηγορείται από την ανθυποψήφιά του για «θολά νερά» ή να στοχοποιούνται οι ψηφοφόροι. «Πρέπει κάποιος να μην φοβάται να χάσει. Εγώ δεν φοβάμαι» είπε χαρακτηριστικά.

Σ’ ότι αφορά στη διεξαγωγή debate, που ζητά η κ. Αχτσιόγλου, ανέφερε ότι το είχε ζητήσει ο ίδιος και δεν έγινε αποδεκτό. «Τώρα ο κόσμος μίλησε. Με ξεκάθαρο τρόπο. Όταν η κ. Αχτσιόγλου ζητούσε debate εγώ ήμουν στις λάσπες, με τον κόσμο που υποφέρει» υπογράμμισε. Απαντώντας δε, σε όσους τον κατηγορούν ότι κρατά κρυφό το πολιτικό του πρόγραμμα, τους παρέπεμψε στη σελίδα του όπου είναι ανηρτημένο από τον Αύγουστο.

«Καρφιά» Αχτσιόγλου για Κασσελάκη: Μου απευθύνθηκε με υποτιμητικό «στυλάκι» επειδή είμαι γυναίκα

Από την πλευρά της, η Έφη Αχτσιόγλου άφησε αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε σήμερα, λέγοντας ότι ο συνυποψήφιός της της απευθύνθηκε με υποτιμητικό ύφος επειδή η ίδια είναι γυναίκα.

Μιλώντας στη LIFO, η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε πως «προφανώς και το φύλο μου έχει λειτουργήσει αρνητικά και υποψιάζομαι ότι κάθε γυναίκα που θα βρισκόταν στη θέση μου το ίδιο θα σας έλεγε αν ήθελε να φανεί ειλικρινής» και έκανε λόγο για έναν «εμπεδωμένο σεξισμό» και για «πολύ βαθιά ανδροκρατικά στερεότυπα στην ελληνική κοινωνία».

«Γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του; Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή “έλα τώρα, τελείωνε” και μην προχωράς στον β’ γύρο; Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού, όπως σας είπα, ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό “στυλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη «φυσική» τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν».

Όθωνας Ηλιόπουλος και Έλενα Ακρίτα δεν παραιτούνται από βουλευτές Επικρατείας

Στο μεταξύ, την πρόθεσή τους να μην παραιτηθούν προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή σε περίπτωση νίκης του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν σήμερα οι βουλευτές Επικρατείας του κόμματος, Όθωνας Ηλιόπουλος και Έλενα Ακρίτα.

Αναλυτικά, σε δήλωσή του ο Όθωνας Ηλιόπουλος επισημαίνει: «Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:

Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Θεωρώ ότι η τοποθέτησή μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.

Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Ξεκάθαρη ήταν η Έλενα Ακρίτα σε ερώτηση που της έγινε εάν θα υπέβαλε την παραίτησή της προκειμένου να βρεθεί στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης αν αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος. «Σαφώς και όχι», απάντησε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στο Action 24.

«Όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλους έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Τσίπρα… Θα εξαντλήσω τη θητεία μου όχι γιατί με ενδιαφέρει ο μισθός. Θέλω να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα είναι κανιβαλικά», είπε μεταξύ άλλων.

Ξανθόπουλος στον Realfm 97,8 για Κασσελάκη: Έχει υπερτονιστεί το επικοινωνιακό του χάρισμα με την συναίνεσή του

«Έχω εμπιστοσύνη στο πολιτικό κριτήριο και των δύο υποψηφίων αλλά και του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η μαζική συμμετοχή των πολιτών στην πρώτη κάλπη μας έδωσε μια ώθηση που δεν περιμέναμε και μας κατέστησε ξανά πρωταγωνιστές των πολιτικών εξελίξεων στην αντιπολίτευση» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος,  μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Η ιστορία της εκλογής θα τελειώσει την Κυριακή το βράδυ και για μένα το μείζον δεν είναι ποιος θα εκλεγεί» είπε και συνέχισε λέγοντας πως «αυτός που θα εκλεγεί έχει την πρώτη ευθύνη για να μπορέσει να πετύχει μια σύγκλιση των δύο σημαντικών υποψηφιοτήτων που είναι στην τελική ευθεία. Μην ξεχνάτε πως όποιος και να εκλεγεί, θα έχει απέναντί του έναν που έχει σημαντικό ποσοστό αποδοχής από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το ποσοστό κανείς δεν πρέπει να το αγνοήσει».

«Έχει υπερτονιστεί, με την συναίνεση του ίδιου, το επικοινωνιακό του χάρισμα. Δεν έχουν φτάσει με επάρκεια οι καθαρές του πολιτικές θέσεις, αλλά αυτό είναι μια πολιτική κριτική που κάνουμε και εγώ την συμμερίζομαι σε έναν σημαντικό βαθμό αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα της λαϊκής ψήφου είναι αυτό που θα αναδείξει τον επικεφαλής. Άρα όταν ο λαός πει “Στέφανε Κασσελάκη, πάρε την προεδρία και συνέχισε”, νομίζω μετά πρέπει να συμβάλλουμε όλοι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ της μετά Τσίπρα εποχής να αποκτήσει γρήγορα τον βηματισμό, που απαιτούν και οι πολίτες αλλά και η θέση μας στο πολιτικό οικοδόμημα» επεσήμανε.

«Μιλάω για σύγκλιση γιατί έχουμε δύο υποψηφιότητες εντελώς διαφορετικών χαρακτηριστικών, πολιτικά και ποιοτικά. Η Έφη Αχτσιόγλου είναι μια υποψηφιότητα που είναι από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι μια υποψηφιότητα που είναι από τα σπλάχνα της κοινωνίας, με αυτή την έννοια θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια σύζευξη» σχολίασε ο κ. Κασσελάκης.

Ακούστε το ηχητικό:

Φίλης για Κασσελάκη: Ο Μητσοτάκης δεν πέφτει από ναυτιλιακό broker της Αμερικής

«Δεν βλέπω μαχαίρια, αλλά αντιπαράθεση απόψεων» είπε ο Νίκος Φίλης λίγα 24ωρα πριν από τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ μεταξύ άλλων ανέφερε για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό».

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη τον περιέγραψε ως «σιωπηλό για φαινόμενα που εκτυλίσσονται στο όνομά του» και συμπλήρωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης που πήρε 41%, θα πέσει με πολιτικό σχέδιο και αγώνες. Δεν θα πέσει επειδή “εγώ είμαι πιο ωραίος από τον Μητσοτάκη”. Δεν θα πέσει από ναυτιλιακό broker της Αμερικής. Πρέπει να είμαστε απέναντι στον κόσμο ειλικρινείς ότι είναι αναγκαίος ο αγώνας για να υπάρξει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στη χώρα, προοδευτικής. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσει προϋποθέσεις εναλλακτικής διακυβέρνησης της χώρας. Αν βγει ο Κασσελάκης είναι μια επιλογή που δυσχεραίνει τον στόχο να φύγει η Δεξιά και απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Αριστεράς».

Σχετικά με το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης είναι «φυτευτός» όπως είπε ο Στέφανος Τζουμάκας, ο κ. Φίλης απάντησε ότι «εγώ δεν θέλω να πω ότι είναι βαλτός, αυτά πρέπει να αποδεικνύονται. Είναι μέλος ενός μήνα στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί κανείς να πιστέψει ότι γνωρίζει τα του ΣΥΡΙΖΑ; Τον εμπιστεύονται 53.000 που τον ψήφισαν. Καμία αντίρρηση. Ο καθένας έχει τον λόγο του που ψηφίζει κάποιον. Στο τέλος όμως ξυρίζουν τον γαμπρό».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Θανάσης Καρτερός: «Θέλουν γιατρό, όχι τον Τσίπρα»

Στο μεταξύ, σε νέο άρθρο του με τίτλο «Να πάρει θέση ο Τσίπρας: Είναι η Έφη ελέφαντας; Είναι ο Στέφανος εξαποδώ;» ο δημοσιογράφος και πρώην στενός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός σχολιάζει την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θανάσης Καρτερός, στο άρθρο που δημοσιεύεται στην «Αυγή», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από πού κι ως πού λοιπόν ψιθυρίζουν, φωνάζουν, ασχημονούν ορισμένοι, να πάρει ο Τσίπρας θέση; Θέση για ποιο πράγμα; Ότι δεν είναι η Έφη ελέφαντας και ο Στέφανος εξαποδώ; Σοβαρά τώρα; Εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι, ότι στέλνουν σκαιά SMS ή συνεργάζονται με τη CIA θέλουν γιατρό, όχι τον Τσίπρα».

Ολόκληρο το άρθρο:

Το έχουμε υποστεί κι άλλες φορές. Με στόχο τον Τσίπρα συνήθως. Αλλά με την κάψα των εκλογών έχει φουντώσει. Του Κουτρούλη ο γάμος στο fb.
Ποια είναι η σκοτεινή εικόνα; Ευάριθμοι γνωστοί άγνωστοι του Διαδικτύου κάνουν τη δουλειά που ξέρουν. Άλλοι γιατί πληρώνονται γι’ αυτή και άλλοι γιατί είναι πρόθυμοι ηλίθιοι, που βλέπουν τον ίσκιο τους το απόγευμα και φαντασιώνονται ότι είναι opinion makers. Διαβολή, συκοφαντία, σενάρια άρρωστης φαντασίας. Που στις συνθήκες όμως της εκλογικής αναμέτρησης βρίσκουν ανταπόκριση σε ένα μικρό τμήμα μελών του κόμματος, έτοιμο να πιστέψει ό,τι του σερβίρουν, ακόμα και στα νεφελίμ της Έφης ή στα σεραφείμ του Κασσελάκη. Και έτσι αναπαράγονται χωρίς περίσκεψη με ένα κουμπί στο πληκτρολόγιο.

Το έχουμε υποστεί κι άλλες φορές. Με στόχο τον Τσίπρα συνήθως. Αλλά με την κάψα των εκλογών έχει φουντώσει. Του Κουτρούλη ο γάμος στο fb. Πάει το βρισίδι σύννεφο όχι μόνο για τους υποψήφιους, αλλά και του ενός για τον άλλο. Τι, όμως, φέρνει αυτό το σκοτάδι στο φως και το προβιβάζει σε κυρίαρχο πολιτικό γεγονός; Η στάση των επίδοξων σωτήρων του κόμματος, που κατέχουν στασίδι στα ΜΜΕ και πιστεύουν ότι με αυτά τα σκατά θα κάνουν εύφορο το χωράφι στο οποίο επενδύουν. Να τι κάνουν οι απέναντι. Άρα να τι είναι. Κι έφτασαν σοβαρές εφημερίδες να μετρούν τα like και share για να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα.

Είναι κάποιος από τους υποψήφιους τοξικός; Δίνει τη μάχη του με όρους σκότους; Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, το αντίθετο μάλιστα. Αυτό που προκύπτει είναι αυτόκλητοι σωτήρες, τιμωροί, εκκαθαριστές του Διαδικτύου, που είδαν φως κι ανέβηκαν. Ούτε ο μεγάλος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε αυτή τη χάβρα ασχήμιας. Από πού κι ως πού λοιπόν ψιθυρίζουν, φωνάζουν, ασχημονούν ορισμένοι, να πάρει ο Τσίπρας θέση; Θέση για ποιο πράγμα; Ότι δεν είναι η Έφη ελέφαντας και ο Στέφανος εξαποδώ; Σοβαρά τώρα; Εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι, ότι στέλνουν σκαιά SMS ή συνεργάζονται με τη CIA θέλουν γιατρό, όχι τον Τσίπρα.

Θα έπρεπε όλοι να προστατεύσουν τον Τσίπρα. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να προστρέχουν σ’ αυτόν για τις ασχήμιες. Η σιωπή του εξάλλου μιλάει πολύ καθαρά αν ξέρουν να ακούνε. Όπως πολύ καθαρά μιλάει και η σιωπή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του κόμματος. Που ελπίζουμε ότι θα μιλήσουν μαζικά την Κυριακή. Ψύχραιμα και πολιτικά…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ