ΣΥΡΙΖΑ: Μπρα ντε φερ εντάσεων και στηρίξεων 72 ώρες πριν από τις κάλπες – Οι τελευταίες κινήσεις Κασσελάκη – Αχτσιόγλου

Απομένουν τρεις ημέρες για να ανοίξουν οι κάλπες του δεύτερου γύρου για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η δεύτερη εβδομάδα έχει ήδη επιβεβαιώσει τα ρήγματα, τις αντιθέσεις, έναν υψηλό επιθετικό λόγο και μια αίσθηση πως το μεγαλύτερο στοίχημα για τη νέα ηγεσία θα είναι η σύνθεση όλων αυτών των ρευμάτων και προσώπων με έντονο το άρωμα του διχασμού πάνω από την Κουμουνδούρου.

Γιώργος Τσίπρας: Υπήρχε υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα – Από κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν βγει μαχαίρια

Τον τόνο έδωσε το βίντεο της Έφης Αχτσιόγλου που ξορκίζει κάθε κατηγορία για υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα και που ζητεί η ίδια να καταδικάσεις τη «λάσπη» και ο συνυποψήφιός της, Στέφανος Κασσελάκης. Την ίδια ώρα η αρθρογραφία του Θανάση Καρτερού, που απηχεί υπό μία έννοια ένα κλίμα από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, κρατάει ψηλά την ουδετερότητα ως στάση για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, ξορκίζει την τοξικότητα αλλά και δεσμεύει όλες τις πλευρές να σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις μετά την Κυριακή και την κάλπη.

Εδώ έχει σημασία πως ο Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε να παρέμβει άμεσα ο Τσίπρας (κάτι που έχουν διατυπώσει και άλλα στελέχη του ίδιου ρεύματος): Έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση ο Τσίπρας να βγει έως την Κυριακή και να κάνει μια δήλωση και όχι μέσω άλλων».

Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Δεν προσήλθαμε χθες στη μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ – Η Έφη Αχτσιόγλου έχει συγκροτημένο σχέδιο

Είναι μια τακτική που θέλει να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση που εμφανίζει τη μεριά της ως ευνοούμενη του πρώην προέδρου και δη προς τον Κασσελάκη, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Τον Κασσελάκη τον είπε ανοιχτά «φυτευτό» ο Τζουμάκας κλιμακώνοντας κι άλλο την επιθετική στάση του, αλλά και προβλέποντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και μετά την Κυριακή κρίση ηγεσίας και πολιτικής. Ζήτημα για το εάν πρέπει να υπάρξει δεύτερος γύρος έθεσε εκ νέου ο Νίκος Παππάς, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι εκείνος στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος αν εκλεγεί ο Κασσελάκης.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-Γεροβασίλη: Η μεγάλη στιγμή είναι την Δευτέρα, είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να πειθαρχήσουμε στο αποτέλεσμα

Τα πεδία του μπρα ντε φερ πάντως των δύο είναι πολλά μαζί με την εξελισσόμενη διαφωνία τους για το debate (το θέλει η Αχτσιόγλου, το αρνείται ο Κασσελάκης), ενώ σκληρή μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη στο μέτωπο των στηρίξεων: Οι βουλευτές Γιώργος Καραμέρος και Χάρης Μαμουλάκης μεταπήδησαν στο στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη.

Χθες πάντως η Έφη Αχτσιόγλου εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά Πολάκη για τις επιθέσεις εναντίον της, ενώ τον «έδειξε» ως υπεύθυνο για τη μη ενότητα του χώρου.

Στέφανος Κασσελάκης: Σέβομαι και τιμώ την Αχτσιόγλου – Θα είμαι ασπίδα προστασίας για τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές μου

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του το πρωί της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου  ανέφερε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα».

Στην συνέχεια τόνισε πως «προσωπικά, έχω δεχτεί τις μεγαλύτερες δυνατές επιθέσεις. Όμως να ξέρουν όλοι ότι για τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές μου θα είμαι ασπίδα προστασίας».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω και πάλι:
Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Ανθρώπους που από τη Δευτέρα θα είμαστε μαζί στη μάχη για να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη.
Την Έφη Αχτσιόγλου τη σέβομαι και την τιμώ και έχει να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον κοινό μας στόχο.

Προσωπικά, έχω δεχτεί τις μεγαλύτερες δυνατές επιθέσεις.
Από τα ΜΜΕ του συστήματος, αλλά ακόμα και από εκείνα του κόμματος, ως υποψήφιος που δεν έχει την ομπρέλα προστασίας του κομματικού σωλήνα.
Και από το ίδιο το Μαξίμου, που με πολεμάει λυσσαλέα πριν καν εκλεγώ.

Είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω όλες τις επιθέσεις.
Και να τις συντρίψω μία προς μία.
Όμως να ξέρουν όλοι ότι για τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές μου θα είμαι ασπίδα προστασίας.

Δευτέρα 25/9/23

Είμαστε μία γροθιά.
Και είμαστε με το φως».

Τσακαλώτος στον ΑΝΤ1: Δεν κερδίζει ένας ηγέτης τον Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είναι ικανός και αυτοδημιούργητος

«Δεν κερδίζει ένας ηγέτης τον Μητσοτάκη λέγοντας ότι είναι πολύ ικανός και αυτοδημιούργητος» τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Τετάρτης.

«Από την μία λέω ότι υπάρχει ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος που συζητάει για την πολιτική, για το τι πρέπει να κάνουμε για την πράσινη ανάπτυξη και για τα εργασιακά και από την άλλη λέω ότι υπάρχει ένας υποψήφιος που λέει “είμαι αυτός, πιστέψτε σε εμένα επειδή είμαι ικανός, μπορώ να νικήσω τον Μητσοτάκη”» δήλωσε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στην δήλωσή του με την οποία εξέφρασε την στήριξή του στην Έφη Αχτσιόγλου.

Και συνέχισε: «Είναι δυνατόν να είσαι ο πρόεδρος ενός κόμματος και έπειτα από μία τέτοια ήττα να μην βάλεις στη συζήτηση το “πώς το βλέπεις το κόμμα”, το “πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα νέα ζητήματα”; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας ηγέτης μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είναι πολύ ικανός και αυτοδημιούργητος, χωρίς να μιλήσει για το πως θα λειτουργεί το κόμμα».

«Ο κ. Κασσελάκης κάνει μία καμπάνια και λέει ότι είναι ενωτικός και θέλει όλο το κόμμα. Όταν κάποιοι που τον υποστηρίζουν γράφουν ότι “πρέπει να ξεμπερδέψουμε με τις αράχνες και τα παράσιτα”, δηλαδή φασιστική ορολογία, πρέπει να αποφασίσει αν μπορεί να στηρίζεται σε αυτούς. Δεν μπορεί να γίνεται καμπάνια με αυτήν την λάσπη. Ο κ. Πολάκης επιτίθεται και σε εμένα. Θεωρώ ότι κάνει μία γενική επίθεση σε πάρα πολύ κόσμο. Η ενότητα θέλει σεβασμό στην άλλη άποψη και σεβασμό στην λειτουργία του κόμματος» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στον β’ γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι «η Έφη Αχτσιόγλου, με τα επιχειρήματά της και τον χαρακτήρα της, μπορεί να φέρει μία ενότητα που βασίζεται στον σεβασμό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ