Απεργία: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Τι ισχύει για τις πτήσεις

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι περισσότεροι εργαζόμενοι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθώς συμμετέχουν στην  πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών για το εργασιακό νομοσχέδιο  που φέρνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αναλυτικά:

  • Μετρό  και Ηλεκτρικός : Οι εργαζόμενοι των γραμμών 1, 2 και 3 πραγματοποιούν  24ωρη απεργία
  • Τραμ: Τα  δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 1.30 μμ
  • ΟΣΕ και Προαστιακός:  Σε  τρίωρη στάση εργασίας  από τις  9μμ  έως 00:00 προχωρούν οι εργαζόμενοι
  • Τρόλεϊ: Δεν θα κυκλοφορήσουν μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση για το εάν θα συμμετάσχουν στην απεργία.
  • Λεωφορεία: κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια. Ωστόσο, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα καθώς όποιος εργαζόμενος θέλει θα μπορεί να απεργήσει.
  • Προαστιακός : Ματαιώνονται τα δρομολόγια  του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας αλλά γίνονται και κάποιες  τροποποιήσεις . Δεν θα διεξάγονται δρομολόγια από τις 9μμ έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Oι ανακοινώσεις της  ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30πμ. Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!» σημειώνει σε ανακοίνωση της η  ΑΔΕΔΥ

«Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Παναθηναϊκής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλ. Συντάγματος και ώρα 11 π.μ.. Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!» αναφέρει από πλευράς του το ΕΚΑ.

Τι ισχύει για τις πτήσεις

 Κανονικά θα γίνουν σήμερα οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια. Αυτό γίνεται επειδή το  Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε πως είναι παράνομο να συμμετέχει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ)  στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30 πμ. «Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα», ανέφερε σε ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα συγκεντρωθεί στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και ώρα 11 π.μ.».

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ προγραμματίζεται για τις 10:30 στο Σύνταγμα. Απεργιακές συγκεντρώσεις προετοιμάζονται και στην Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ