Γιώργος Τσίπρας: Υπήρχε υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα – Από κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν βγει μαχαίρια

Υπήρχε υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας σε νέες δηλώσεις που έκανε σήμερα ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε, δε, ότι έχουν βγει μαχαίρια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να πάμε ήρεμα μέχρι την Κυριακή».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Γιώργος Τσίπρας τόνισε: «Υπονόμευση υπήρχε. Υπήρχαν σύντροφοι που θέλανε να αποχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας από την ηγεσία του κόμματος. Πολλές παρεμβάσεις που γινόντουσαν κατά διαστήματα είχαν προφανή σκοπό να πλήξουν είτε τον ίδιο προσωπικά είτε το κόμμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύονται οι διαφοροποιήσεις».

«Προσωπικά έχω διαφοροποιηθεί για πράγματα και τον καιρό της διακυβέρνησης, αλλά είναι πολύ δύσκολο, κυρίως τον καιρό που ήμασταν αντιπολίτευση, να έχω διατυπώσει την άποψή μου δημόσια δηλαδή, αλλά χωρίς να κάνω ζημιά στο κόμμα. Πάντως δεν ήταν όλες διαφοροποιήσεις το ίδιο», συμπλήρωσε ο Γιώργος Τσίπρας.

Ερωτηθείς για την σημερινή δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να βγει μέχρι την Κυριακή και να κάνει πια μία δήλωση», ο Γιώργος Τσίπρας τόνισε: «Δεν εκπροσωπώ τον Αλέξη Τσίπρα… Δεν το ακούω καθόλου καλά. Μαχαίρια δεν έχουν βγει από την δική μας πλευρά, καθόλου. Από την άλλη, ναι, η δήλωση αυτή είναι λίγο περίεργη. Κι άλλες δηλώσεις που έχουν γίνει, άκουσα και την Έφη. Είναι καλό να συνεχίσουμε σε ένα ήρεμο κλίμα και να πάμε ήρεμα μέχρι την Κυριακή».

Σχετικά με την δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου για τον Παύλο Πολάκη, ο κ. Τσίπρας είπε: «είναι πολύ χοντρό αυτό που λέγεται, δεν θέλω να απαντήσω. Καθένας μπορεί να κρίνει αυτό που λέγεται. Δεν το έχω ακούσει ούτε από τη Νέα Δημοκρατία, ότι “βρίζει όποιον μιλάει ελληνικά”… Γίνονται δηλώσεις προκλητικές σε έναν βαθμό, δεν είναι αυτή η φιλοσοφία μας…».

Αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η παρέμβαση που έκανε την Κυριακή, «ήταν ηχηρή». «Δεν έχει αποστρατευτεί, είναι παρών και νομίζω έχει ρόλους να παίξει στο μέλλον», συμπλήρωσε και υπογράμμισε την ανάγκη «να πάμε συντεταγμένοι σε μία καινούργια πορεία… να προχωρήσουμε μπροστά».

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Γιώργος Τσίπρας σχολίασε για το βίντεο της κ. Αχτσιόγλου: «Επειδή είδα το βίντεο που κυκλοφόρησε η κυρία Έφη Αχτσιόγλου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το σημείο της τοποθέτησής της, ότι κανείς και απ’ όσους την στηρίζουν δεν υπονόμευσε στο παρελθόν τον Αλέξη Τσίπρα, νομίζω ότι σηκώνει αρκετή συζήτηση. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ