Γιώργος Τσίπρας: Σηκώνει συζήτηση το «δεν υπονόμευσε κανείς τον Αλέξη Τσίπρα»

Στις επικείμενες εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, στα όσα ακούγονται περί στήριξης του Στέφανου Κασσελάκη «από ένα σύστημα στην Αμερική», αλλά και στο χθεσινό βίντεο που δημοσίευσε η Έφη Αχτσιόγλου στα social media, αναφέρθηκε ο Γιώργος Τσίπρας.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, σχολίασε για το βίντεο της κ. Αχτσιόγλου: «Επειδή είδα το βίντεο που κυκλοφόρησε η κυρία Έφη Αχτσιόγλου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το σημείο της τοποθέτησής της, ότι κανείς και απ’ όσους την στηρίζουν δεν υπονόμευσε στο παρελθόν τον Αλέξη Τσίπρα, νομίζω ότι σηκώνει αρκετή συζήτηση. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα».

Σχολιάζοντας τα περί πολέμου λάσπης που καταγγέλλει πως δέχεται η κ. Αχτσιόγλου, ο κ. Τσίπρας είπε: «νομίζω αυτό είναι λίγο υπερβολικό, δηλαδή, όλο το προηγούμενο διάστημα νομίζω υπήρχε αρκετή μιντιακή προβολή από μεγάλα μίντια υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου, δεν θα έλεγα το ίδιο για τον Στέφανο Κασσελάκη».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει αλήθεια στα σενάρια που λένε ότι η Έφη Αχτσιόγλου πίεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί, απάντησε: «δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση. Ότι γενικά υπήρξαν τάσεις μέσα στο κόμμα που θέλανε να φύγει ο Αλέξης, νομίζω είναι γνωστό. Έχει γραφτεί άλλωστε από πολλούς την περίοδο εκείνη». Σε διευκρινιστική ερώτηση αν η κ. Αχτσιόγλου ήταν μεταξύ αυτών των τάσεων, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε: «δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση καθόλου». Όσο για τον αν ευσταθούν τα περί sms της ‘Εφης Αχτσιόγλου στον Αλέξη Τσίπρα, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε: «δεν το γνωρίζω καθόλου».

«Ζήτημα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε και από πριν»

Σχετικά με τα σενάρια για την επόμενη ημέρα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως πρόκειται για μια «άκαιρη συζήτηση», χωρίς να έχει ολοκληρωθεί καν η εκλογική διαδικασία, ως εκ τούτου, επισήμανε, δεν έχει νόημα κανείς να μιλάει για κάτι τέτοιο. «Ζήτημα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε και από πριν, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας», πρόσθεσε.

«Δηλαδή, δεν υπήρχε εκείνο το κλίμα, οι διαδικασίες, η λειτουργία τελοσπάντων του κόμματος με εξασφαλισμένη ενότητα. Δεν είναι κάτι πολύ καινούργιο. Τώρα, η εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη και ο κίνδυνος να απολέσει μια δεδομένη νίκη η μία πλευρά πριν εμφανιστεί ο Στέφανος Κασσελάκης και τα προγνωστικά τα οποία υπήρχαν, έχει δημιουργήσει μια μεγαλύτερη ένταση. Νομίζω είναι λάθος να μένουμε σε ζητήματα στυλ, γιατί περισσότερο αυτό μπορεί να ενοχλεί κάποιο κόσμο» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θα πρέπει το κόμμα να προχωρήσει συντεταγμένα. «Είναι ένα κόμμα που δεν βρίσκεται στο μηδέν. Δεν είναι κάποιο κενό, έχει θέσεις, έχει απόψεις, έχει μια κατεύθυνση. Ορισμένα πράγματα προφανώς και θα αλλάξουν. Θα έχουμε μια διαδικασία δημοκρατική, με πλειοψηφίες, μειοψηφίες θα προχωρήσουμε μπροστά και νομίζω πρέπει να σεβαστούμε αυτή τη διαδικασία. Αυτό έχω να πω μόνο. Οι απειλές περί διάσπασης δεν είναι και πολύ δημοκρατικές» ανέφερε.

Σε ερώτηση εάν πρόκειται για «εκβιαστικό δίλημμα», ο κ. Τσίπρας δήλωσε «νομίζω ναι». «Άλλωστε, ο ίδιος ο Στέφανος είναι ο μόνος που δήλωσε ότι ό,τι και να γίνει θα παραμείνει στο ΣΥΡΙΖΑ, θα παλέψει μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν καλό αυτή η δήλωση να γίνει από όλους. Και δεν εννοώ μόνο τους υποψηφίους, αλλά και από επώνυμα στελέχη που θέτουν έστω και εμμέσως τέτοια ζητήματα» τόνισε.

Το debate, ο Αλέξης Τσίπρας και τα περί συστήματος στις ΗΠΑ που στηρίζουν Κασσελάκη

Σχετικά με την διεξαγωγή debate που ζήτησε η Έφη Αχτσιόγλου, ο Γιώργος Τσίπρας σημείωσε ότι υπήρξε συζήτηση για debate όλο το προηγούμενο διάστημα που ήταν υποψήφιοι οι πέντε και δεν υπήρξε ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο και υποστήριξε πως «η τελευταία στιγμή που ζητείται, ζητείται γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα». «Για την πλευρά της κυρίας Εφη Αχτσιόγλου» είναι δύσκολα τα πράγματα, διευκρίνισε, ερωτηθείς σχετικά. Σε ερώτηση αν η κ. Αχτσιόγλου ψάχνει σωσίβιο μέσω τηλεμαχίας, απάντησε «είναι πιθανόν».

Σε ό,τι αφορά στα περί στήριξης του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, τόνισε ότι «δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από πουθενά. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν αρνητικός σε καμία από τις υποψηφιότητες και τις πρώτες τέσσερις που είχαν ανακοινωθεί. Κράτησε μια καθαρά ουδέτερη στάση, στεγανά ουδέτερη και νομίζω αυτή τη στάση συνεχίζει και τώρα. Γνωρίζω ότι υπάρχουν διάφορα σενάρια συνωμοσιολογίας που διακινούνται, αλλά τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως βάση».

Ερωτηθείς, αν στον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει αυτό που λέγεται στα κόμματα, ότι δεν περισσεύει κανείς, ο κ. Τσίπρας δήλωσε «όσο πιο συντεταγμένα και δημοκρατικά πάμε, συμπεριληπτικά, δηλαδή, με βάση διαδικασίες πλειοψηφίας μειοψηφίας, τόσο το καλύτερο θα είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα, συμπεριφορές ορισμένες που υπήρξαν στο παρελθόν, όταν ακόμη ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στα πράγματα, δεν μας βοηθούσαν σε καμία περίπτωση. Είτε συμπεριφορές υπονόμευσης είτε συμπεριφορές (..). Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος σύντροφος που θα έπρεπε να φύγει προς Θεού, αλλά ότι υπάρχουν συμπεριφορές που μας κάνουν ζημιά, είναι προφανές, το λέει όλος ο κόσμος».

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια που θέλουν «να υπάρχει ένα σύστημα στην Αμερική και επιτελεία που στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη», ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά, «μα ποια είναι αυτά; Είναι μία κουβέντα που δεν έχει κανένα απολύτως έδαφος. Ποια είναι αυτά τα μέσα; Υπάρχει μία τάση, δεν είναι της χώρας μας, πιθανώς θα υπήρχε και σε άλλες χώρες, μία τάση συνωμοσιολογική, ανεύρεσης κάποιων που φύτεψαν τον Στέφανο Κασσελάκη στην Ελλάδα. Τα θεωρώ αστεία όλα αυτά. Η εικόνα είναι αυτή που βλέπει ο κόσμος δηλαδή και έχει παρουσιαστεί και ο Στέφανος Κασσελάκης για το τι είναι και τι δεν είναι. Έχει γύρω του στελέχη και αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ