Βαρεθήκατε την αναπνοή που μυρίζει σκόρδο; Αυτό το φαγητό μπορεί να βοηθήσει

Όσοι καταναλώνουν συχνά φαγητά με σκόρδο γνωρίζουν από πρώτο χέρι την άσχημη αναπνοή που προκαλεί. Τώρα ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο των ΗΠΑ βρήκαν την τροφή που μπορεί να βοηθήσει με την κακοσμία που προκαλεί στο στόμα το σκόρδο.

GNTM: Έτρωγε σκόρδο για να ξεπεράσει τον κορονοϊό

«Το απλό γιαούρτι, που φτιάχνεται με γάλα πλήρες, εμπόδισε σχεδόν όλες τις πτητικές ενώσεις που είναι υπεύθυνες για το πικάντικο άρωμα του σκόρδου που εκλύεται στον αέρα», ανέφερε σε ανακοίνωση το Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Και συνέχισε: «Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το γιαούρτι μόνο μείωσε το 99% των βασικών πτητικών ενώσεων του ωμού σκόρδου που παράγουν την οσμή. Όταν τοποθετήθηκαν χωριστά, το λίπος, το νερό και η πρωτεΐνη του γιαουρτιού φάνηκε να έχουν αποσμητική επίδραση στο ωμό σκόρδο, αλλά το λίπος και η πρωτεΐνη είχαν καλύτερη απόδοση από το νερό».

Γιατί η Γιουνάιτεντ ψεκάζει με σπρέι σκόρδου το γήπεδό της – ΒΙΝΤΕΟ

Οι ερευνητές προτείνουν να καταναλώνεται αμέσως μετά το σκόρδο για να βοηθήσει με την στοματική κακοσμία. Αυτή η νέα επίδραση των γαλακτοκομικών, δηλαδή να επιδρούν στην δυσοσμία ορισμένων τροφών, θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερη κατανόηση για τον τρόπο που λειτουργούν κάποιες τροφές.

Η επικεφαλής της μελέτης, Σέριλ Μπάριντζερ ανέφερε ότι «μία περιεκτικότητα υψηλή σε πρωτεΐνη μπορεί να διαφημίζεται ως αποσμητικό αναπνοής εκτός από τις διατροφικές αξιώσεις της».

Αυτό είναι το κόλπο για να μην μυρίζετε ποτέ σκόρδο

«Γνωρίζουμε ότι οι πρωτεΐνες δεσμεύουν την γεύση . Πολλές φορές αυτό θεωρείται αρνητικό, ειδικά αν ένα τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη έχει λιγότερη γεύση. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να είναι θετικό», πρόσθεσε η Σέριλ Μπάριντζερ.

Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με βάζα γεμάτα ωμό σκόρδο και διαφορετικές τροφές. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι τροφές που περιείχαν «μεγαλύτερη ποσότητα λιπαρών βουτύρου ήταν πιο αποδοτικά στην απομάκρυνση της άσχημης μυρωδιάς». Την ίδια επίδραση είχαν και οι πρωτεΐνες του γάλακτος και η πρωτεΐνη καζεϊνη που περιέχεται στα τυριά.

Επίσης οι επιστήμονες βρήκαν ότι εάν ψηθεί το σκόρδο αυτό μειώνει σημαντικά την άσχημη μυρωδιά που προκαλεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ