Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι απάντησαν οι πολίτες για τα μέτρα του Πάσχα και το άνοιγμα της εστίασης

Διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%. «Άλλο» κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 9,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων διαμορφώνεται στις 12,5 μονάδες, με τη ΝΔ στο 36% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 23,5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ΚΚΕ με 5,5% Ελληνική Λύση με 4%, ΜέΡΑ25 με 3%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7%. Στη λεγόμενη «γκρίζα ζώνη» βρίσκεται το 14,5% των απαντήσεων, καθώς «λευκό, άκυρο ή αποχή» απάντησε το 5% ενώ «δεν απαντώ/αναποφάσιστοι» το 9,5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 18 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, το 44% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 26% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το «Κανέναν από τους δύο» απάντησαν το 27%.

Η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 75% αξιολόγησε θετικά τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στην Άγκυρα (51% σίγουρα θετικά, 24% μάλλον θετικά) και μόλις το 11% την κρίνει αρνητικά (7% μάλλον αρνητικά, 4% σίγουρα αρνητικά). Στο 14% ανήλθαν οι απαντήσεις «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Για την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό κατά το Πάσχα, το 54% την αξιολογεί την απόφαση θετικά (34% σίγουρα σε θετική κατεύθυνση, 21% μάλλον σε θετική κατεύθυνση) και το 38% αρνητικά (17% μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, 21% σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση).

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αποδοχή της απόφασης για άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης και των σχολείων μετά το Πάσχα καθώς το 75% εκτιμά ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση και μόλις το 16% τοποθετείται αρνητικά. Ειδικότερα, το 34% απαντά ότι η απόφαση κινείται σίγουρα σε θετική κατεύθυνση, το 32% μάλλον σε θετική κατεύθυνση, το 9% μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, το 7% σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 9% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ