Δεν παραιτήθηκε ο Παπαχριστόπουλος – Προς αλλαγή ο κανονισμός της Βουλής

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Μπορεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος να μπήκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με την παραίτηση στα χέρια, εξήλθε όμως από αυτό παραμένοντας βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Η παραίτηση του κ. Παπαχριστόπουλου πήρε νέα παράταση μιας εβδομάδας καθώς όπως είπε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τον παρακάλεσε να παραμείνει στη θέση του καθώς για να ισχύσει η Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να κυρωθεί το πρωτόκολλο εισδοχής της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

“Με παρακάλεσε ο Πρόεδρος κι εγώ δέχθηκα να παραιτηθώ σε 4-5 ημέρες. Δεν με ενδιαφέρει αν έχω υποσχεθεί. Τα προσωπικά μου είναι πολύ πιο κάτω από τα υπόλοιπα. Είχα την παραίτηση στα χέρια αλλά ο Πρόεδρος της Βουλής με παρακάλεσε να μετατεθεί η παραίτηση την επόμενη εβδομάδα” είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος του γραφείου του Προέδρου της Βουλής έχοντας ακόμα στα χέρια του την επιστολή παραίτησης.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής

Το μεσημέρι της Δευτέρας στις 14:00 θα συνεδριάσει η επιτροπή Κανονισμού της Βουλής με θέμα τις αλλαγές του Κανονισμού.

Παρά το γεγονός ότι στο κείμενο που διανεμήθηκε στα κόμματα, με τις προτάσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, δεν υπάρχει αλλαγή η οποία να αφορά στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις κοινοβουλευτικές ομάδες, όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Επίθεση ΝΔ κατά Βούτση για τον Παπαχριστόπουλο

Επίθεση στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, η οποία τον κατηγορεί ότι δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο πρωτοφανής ευτελισμός που έχουν επιβάλει στο κοινοβούλιο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος κορυφώθηκε σήμερα με τη βούλα του κ. Νίκου Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής λαμβάνοντας πλέον και επισήμως ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους παρακάλεσε(!) τον βουλευτή Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα μαγειρέματα της κυβέρνησης.

Οι πολίτες έχουν καταλάβει από καιρό ότι οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα είναι κατώτεροι των αξιωμάτων τους. Σήμερα απλά συνειδητοποίησαν ότι έχουν χάσει και το τελευταίο ψήγμα πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας για λίγους ακόμη μήνες εξουσίας»

Πηγή:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ