Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή – Η κόντρα για τις συντάξεις και το Σκοπιανό, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και οι…λαμέ γραβάτες – ΒΙΝΤΕΟ

Σε σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξελίχθηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και τη συμφωνία του Eurogroup που είχε ζητήσει η ΝΔ. Η αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη χτύπησε «κόκκινο» για το θέμα των συντάξεων, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέτει τροπολογία για να μην περικοπούν.Στο επίκεντρο βρέθηκε το Σκοπιανό, το προσφυγικό και το θέμα της διαπλοκής, ακόμη και το αν η γραβάτα που φόρεσε ο Πρωθυπουργός στο Ζάππειο ήταν… λαμέ. Στη συζήτηση κυριάρχησαν οι προσωπικές επιθέσεις και οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί, ενώ η κόντρα του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ εξελίχθηκε και σε οικογενειακή υπόθεση, με «χτυπήματα κάτω από τη μέση» και αναφορές στις συζύγους των δύο αρχηγών.

Τσίπρας: Κρυφή φαντασίωση της ΝΔ το τέταρτο μνημόνιο- Τρέμετε μήπως δεν εφαρμοστούν οι μειώσεις στις συντάξεις- ΒΙΝΤΕΟ

«Κρυφή φαντασίωση και απεγνωσμένη επιθυμία της ΝΔ είναι το τέταρτο μνημόνιο» υποστήριξε στην πρωτολογία του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης τρέμει μήπως δεν εφαρμοστεί το μέτρο των μειώσεων των συντάξεων».

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι οργάνωσε ταξίδι στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες προκειμένου να πείσει τη Γερμανία να πιέσει για την εφαρμογή του μέτρου. «Αντί να προασπίζεστε τα συμφέροντα των συνταξιούχων, πάτε στο εξωτερικό και προασπίζεστε τα στενά κομματικά σας συμφέροντα. Είναι ντροπή σας κ. Μητσοτάκη» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι «σε λίγες μέρες, τον Αύγουστο, «με μεγάλη σας στεναχώρια, η χώρα βγαίνει οριστικά και αμετάκλητα από το πρόγραμμα. Εκεί που οι δικές σας κυβερνήσεις απέτυχαν η δίκη μας πέτυχε». Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια σύγκριση της οικονομικής κατάστασης της χώρας τώρα σε σύγκριση με την περίοδο 2010- 2014.

Για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, σημείωσε πως πρόκειται «για απόφαση, η οποία επαναφέρει το χρέος σε τροχιά βιωσιμότητας, ενώ το πλέον σημαντικό, είναι ότι διαμορφώνει έναν καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία για την επόμενη 15ετία».

«Όπως γνωρίζετε, η επιτυχία, ή μη, αυτής της απόφασης, ό,τι και να λέμε μεταξύ μας, θα κρινόταν από τις αγορές την επόμενη μέρα. Το ράλι που κατέγραψαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων από τις 22 Ιούνη και μετά, αποδεικνύει ότι αυτή η λύση έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση. Εκτός αν μετά τον Μοσκοβισί και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, είναι και οι αγορές κομμάτι αυτής της διεθνούς συνωμοσίας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν προχωρήσαμε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό τρία χρόνια πριν, απλά και μόνο για να μην επιστρέψουν αυτοί που λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν τη χώρα. Αλλά προχωρήσαμε με σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας και με διαρκή αταλάντευτο στόχο να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι τώρα ξεκινά η πιο κρίσιμη περίοδος, «γι΄ αυτό και επεξεργαζόμαστε από τώρα τις απαραίτητες παρεμβάσεις που σταδιακά θα επαναφέρουν την κανονικότητα στη χώρα και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών».

«Να προστατεύσουμε τον κόσμο της εργασίας. Να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων. Να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλειάς, να αυξηθούν οι μισθοί, να περιοριστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία. Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το κοινωνικό κράτος. Να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας στο περιθώριο» τόνισε.

«Δεν έχετε το πολιτικό σθένος να αναγνωρίσετε ότι τα πράγματα όντως πάνε καλύτερα. Και ξέρετε, όποιος δεν διαθέτει πολιτικό σθένος, Συνήθως αντικαθιστά την απώλεια με πολιτικό θράσος», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Το αποδείξατε με την πρόσφατη επίθεση σας στον επίτροπο Μοσκοβισί. Θυμώσατε διότι αναφέρθηκε στα πραγματικά δεδομένα. Θυμώσατε γιατί είπε ότι τα περί τετάρτου μνημονίου είναι λόγια του αέρα, χοντροειδές ψέμα και μαύρη προπαγάνδα».

Το μόνο που σας αφορά είναι η πολιτική σας επιβίωση. Η δίψα σας για εξουσία. Πορεύεστε με ένα και μόνο δόγμα: «Όσο χειρότερα για το λαό, τόσο καλύτερα για μας», κατήγγειλε ο πρωθυπουργός. «Και όταν βλέπετε ότι διαφαίνεται η πιθανότητα τα πράγματα να πάνε όντως καλύτερα για το λαό, τότε χάνετε την ψυχραιμία σας».

«Θυμώσατε με τον Μοσκοβισί διότι αναφέρθηκε στα πραγματικά δεδομένα. Θυμώσατε γιατί είπε ότι τα περί τετάρτου μνημονίου είναι λόγια του αέρα, χοντροειδές ψέμα και μαύρη προπαγάνδα. Θυμώσατε γιατί τα όσα είπε, κατεδάφισαν το πολιτικό σας αφήγημα που στήσατε εδώ και μια τριετία» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε:

«Αφού ψεύτης ο Τσίπρας, ψεύτης και ο Μοσκοβισί, και αφού είναι ψεύτης ο Μοσκοβισί είναι ψεύτες και όλοι όσοι αμέσως μετά το Eurogroup είπαν ακόμα πιο καθαρά όσα είπε προχθές εδώ ο επίτροπος. Και αφού ψεύτης ο Μοσκοβισί, ψεύτης και ο Γιούνκερ, που σε αυτή εδώ την αίθουσα μίλησε για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Μόνο που σε αυτόν από ευγένεια και τακτ, δεν επιτεθήκατε».

«Ψεύτρα και η πραγματικότητα όταν δε σας αρέσει. Ψεύτες και οι Ευρωπαίοι ηγέτες που στη Σύνοδο Κορυφής μας έδιναν συγχαρητήρια, ψεύτες τα στελέχη του ESM, ψεύτες οι οίκοι αξιολόγησης και οι αγορές”.

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Υιοθετώντας τις τακτικές μια νέας εθνικοφροσύνης προσφέρετε πολιτική κάλυψη στον φασισμό – BINTEO

«Ανοίξατε ένα μέτωπο πιο επικίνδυνο, το παιχνίδι που παίζετε το τελευταίο διάστημα παρασυρόμενος από την ακροδεξιά ομάδα που ηγείται του κόμματός σας, αποφασίσατε σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα να διχάσετε τους Έλληνες προκειμένου να κρατήσετε ενωμένο το κόμμα σας. Σπείρατε όμως ανέμους και φοβάμαι ότι θα θερίσετε και εσείς θύελλες γιατί με τη στάση σας στο θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ παίρνετε οριστικό διαζύγιο με ότι ονομάσατε “φιλελευθερισμό” και “κεντροδεξιά”, όπου ήταν η ταυτότητά σας το προηγούμενο διάστημα. Προσωπικά ουδόλως με ενδιαφέρει πως θα είναι ο προσωπικός σας προσανατολισμός» ανέφερε ο ΠρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπραςαπευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τη στάση που κρατάει η ΝΔ στο θέμα της συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «αυτό που με αφορά εν συνόλω και αφορά το μέλλον της χώρας, γιατί αφορά τη δημοκρατία είναι ότι υιοθετώντας τις τακτικές μια νέας εθνικοφροσύνης προσφέρετε πολιτική κάλυψη στον φασισμό. Δώσατε την ευκαιρία τις προηγούμενες μέρες σε κάθε λογής εθνικιστικές και φασιστικές ομάδες να βγουν από τις κρυψώνες τους στο προσκήνιο και να απειλούν και να προπηλακίζουν, να βιαιοπραγούν και να δημιουργούν αντισυγκεντρώσεις κάτι το οποίο είχαμε να δούμε από τη δεκαετία του 60 και δήθεν με σκοπό τη Μακεδονία να φωνάζουν συνθήματα “Μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφασίστα” , “στα όπλα, στα όπλα να μπούμε μέσα στα Σκόπια”.

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Φωνάζατε “go back μαντάμ Mέρκελ” και γίνατε το παιδί για όλες τις δουλειές – Είστε ψεύτης και πολιτικός απατεώνας – ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης .

«Η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον Πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν ρωτήσουμε τους Έλληνες σε ποιον αποδίδουν τον χαρακτηρισμό του “ψεύτη και πολιτικού απατεώνα”, θα απαντήσουν τον κ. Τσίπρα».

Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε το δημοψήφισμα του 2015 λέγοντας ότι δίχασε και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ενώ υποστήριξε ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από την «καταστροφική επιλογή που πληρώνει ακόμη η χώρα». Αναφέρθηκε στα capital controls, που συνεχίζονται, και πρόσθεσε ότι «εξακολουθεί να κυβερνά με ψέματα, λαϊκισμό, ανευθυνότητα και ανικανότητα».

“Εσείς ακόμη και σήμερα, τρία χρόνια μετά το ΟΧΙ, συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα και να διχάζετε τους Έλληνες. Και ναι πράγματι, μπορεί κάποιοι, μπορεί κάποιοι στην οικογένειά σας -μιας και αναφερθήκαμε και στη δική μου οικογένεια- να θρηνούν, κάθε μέρα, κάθε τέτοια μέρα που το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, το 2015. Αλλά για τους υπόλοιπους, σας διαβεβαιώνω, ότι η σημερινή επέτειος είναι μια οδυνηρή, αλλά είναι και μια χρήσιμη αφορμή” συμπλήρωσε.

«Τρία χρόνια μετά το όχι συνεχίζετε να διχάζετε και να κυβερνάτε με ψέματα» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ η σημερινή επέτειος σηματοδοτεί το χρονικό της ουσιαστικής πολιτικής ήττας της κυβέρνησης. «Φωνάζατε go back κ. Mέρκελ και σήμερα παρακαλάτε για λόγια συμπάθειας και χτύπημα στην πλάτη. Εσείς που θα αλλάζατε την Ευρώπη σήμερα έχετε γίνει το παιδί για όλες της δουλειές. Πετάξατε στην άκρη τους παλιούς σας συντρόφους και γίνατε οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκής. Υπογράφατε τα όσα είχατε καταγγείλει, αλλά δεν μπορείτε να υλοποιήσετε τίποτα, γιατί είστε ανίκανοι» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, θύμισε ότι το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης προέβλεπε αποκατάσταση της ρευστότητας, άρση των capital controls και φορελάφρυνση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015 η κυβέρνηση δεν είχε πει κουβέντα για το Υπερταμείο και την δέσμευση της κρατικής περιουσίας για 99 έτη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι δεν έχουμε καθαρή έξοδο από το μνημόνιο, αλλά νέο πρόγραμμα και τόνισε: Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν την αλήθεια. Τελειώνει το πρόγραμμα, άρα λήγει και ο ευνοϊκός δανεισμός».

«Μεταξύ του διπλού νομίσματος Βαρουφάκη και των μνημονίων που έρχονται γραμμένα στα αγγλικά, υπάρχει και ο δικός μας δρόμος: Ο δρόμος του μέτρου, της αλήθειας και της πειστικής επιχειρηματολογίας. Ο ρόλος του ισότιμου συνομιλητή και όχι του επαναστάτη που μετατρέπεται σε “yes man”», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε τροπολογία για κατάργηση των μειώσεων στις συντάξεις, τονίζοντας ότι η απαίτηση για περικοπή τους οφείλεται στην ανικανότητα της κυβέρνησης. «Καταθέτω τροπολογία για να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων. Εμείς την ψηφίζουμε γιατί είμαστε ενάντια στο κόψιμο τους. Τις καταψηφίσαμε, όταν εσείς τις ψηφίζατε. Ελάτε να την ψηφίσουμε μαζί. Τώρα. Για να δούμε επιτέλους ποιος λέει αλήθεια και ποιος είναι υποκριτής», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Για Σκοπιανό

«Μας είπατε ότι με την συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνωρίσατε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα και από την επομένη ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πανηγυρίζει ότι κατοχύρωσε την μακεδονική εθνότητα και γλώσσα» είπε και ζήτησε εκλογές για «να τελειώνουμε μία ώρα αρχύτερα με τον θίασο που είναι στην κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Κυβερνάτε μέχρι να συναποφασίσετε με τον κ. Καμμένο να δώσετε ένα τέλος σε αυτή την παθιασμένη σχέση – ΒΙΝΤΕΟ

“Αναρωτιέμαι κ. Τσίπρα γιατί δεν πήρατε δίπλα σας τον κ. Καμμένο και τον αφήσατε να κάθεται στα άλλα έδρανα; Σας ενοχλεί λίγο το κάδρο; Η αντιδιαστολή σας προβληματίζει;” ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Σήμερα κ. Τσίπρα έχετε απέναντι σας μια κοινωνία που δεν τολμάτε να κοιτάξετε στα μάτια, όπως έχετε και τα γεγονότα, τα οποία είναι ξεροκέφαλα και αμείλικτα, γεγονότα που εσείς προκαλέσατε και τα βιώνουν οι πολίτες. Η χώρα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, έχει στο τιμόνι της μια κυβέρνηση οπερέτα. Έναν θίασο που άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ” τόνισε.

“Άλλα λέει ο Πρωθυπουργός, άλλα ο υπουργός Εξωτερικών, άλλα ο υπουργός Αμύνης, άλλα ο υπουργός Οικονομικών. Ο δε ταλαίπωρος κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει γίνει κυβερνητικός διπρόσωπος, άλλα λέει το πρωί, τα αντίθετά τους το βράδυ, προσπαθώντας να υπερκεράσει τις αντιφάσεις σας” συμπλήρωσε.

“Φτάσατε στο σημείο να χειριστείτε με προφανή ανικανότητα και τυχοδιωκτισμό ακόμα και τα εθνικά μας θέματα. Ο κ. Καμμένος τη μία ημέρα επέτρεψε στον κ. Τσίπρα και στον κ. Κοτζιά να πάνε και να υπογράψεουν τη συμφωνία των Πρεσπών, την επόμενη μας λέει ότι θα ρίξει την Κυβέρνηση. Την μία ημέρα μας λέει ότι η συμφωνία είναι κακή αν έρθει να ψηφιστεί με 151 βουλευτές, αλλά ότι είναι καλή και μπορούμε να την δεχθούμε αν έρθει με 180. Ένας φυσιολογικός Πρωθυπουργός θα σας είχε απολύσει κ. Καμμένε την πρώτη στιγμή όταν θα άκουγε να λέτε αυτές τις σαχλαμάρες. Όταν διαφωνεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον Πρωθυπουργό σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, αλήθεια πως ακριβώς θα πάτε στο ΝΑΤΟ; Θα πάτε την ίδια ημέρα; Θα κάτσετε παρεά κ. Τσίπρα; Μαζί με τον κ. Καμμένο, ο οποίος ισχυρίζεται σήμερα ότι δεν του αρέσει η συμφωνία, την οποία εσείς έχετε υπογράψει; Είστε κ. Τσίπρα εκτός από αναξιόπιστος, είστε και ένας Πρωθυπουργός αδύναμος, υπό προθεσμία. Κυβερνάτε μέχρι ενδεχομένως να συναποφασίσετε από κοινού με τον κ. Καμμένο να δώσετε ένα τέλος σε αυτή την παθιασμένη σχέση. Ενδεχομένως να ψάξετε να βρείτε άλλους πρόθυμους την επόμενη ημέρα. Το βλέπω λίγο δύσκολο σε αυτή τη Βουλή. Μέχρι τότε όμως κάνετε πολύ καλά, αυτό το οποίο ξέρετε. Το κάνατε και σήμερα με προκλητικό και χυδαίο τρόπο, συκοφαντείτε, λασπολογείτε, διχάζετε. Χαρακτηρίσατε και σήμερα, είχατε το θράσος να χαρακτηρίσετε συλλήβδην όποιον διαφωνεί μαζί σας ως ακροδεξιό” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε ο μεγαλύτερος ευεργέτης της ακροδεξιάς – ΒΙΝΤΕΟ

«Είχατε το θράσος σε αυτή εδώ την αίθουσα να χαρακτηρίσετε συλλήβδην όποιον διαφωνεί μαζί σας ως “ακροδεξιό”. Εσείς που αντιμετωπίσατε με πρωτοφανή αλλαζονεία τους πολίτες που που διαδήλωσαν κόντρα στις δικές σας επιλογές. Συνεχίζετε ακόμη και σήμερα τα ωμά ψέματα. Μας είπατε ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν αναγνωρίσατε μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, Ο Ζάεφ πανηγυρίζει όλη μέρα ότι είναι Μακεδόνες και το αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Χθες μάθαμε ότι υπάρχει Μακεδονικός στρατός, πείτε στον κ. Κοτζιά ότι είναι πολύ αργά για δάκρυα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «κ. Τσίπρα προσπαθήσατε να διχάσετε τη χώρα. Δεν τα καταφέρατε όμως. Αυτό που κάνατε ήταν να ενώσετε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων απέναντι σας. Όση λάσπη και αν πετάξετε δεν με ακουμπά, οι πολίτες ξέρουν ποιος είμαι και τι πιστεύω. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ταυτίζετε τη ΝΔ με τον φασισμό. Αποκαταστήσαμε τη Δημοκρατία και έχουμε υπογράψει τη δική μας υποθήκη έτσι ώστε να οικοδομηθεί σωστά το πολίτευμα.

Τσίπρας: Πολιτικό κατασκεύασμα των επιχειρηματιών ο Μητσοτάκης – «Είστε άθλιος συκοφάντης» η απάντηση του προέδρου της ΝΔ

«Η Ελλάδα του χθες, της χρεοκοπίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς, τελείωσε. Η Ελλάδα του σήμερα και του αύριο, είναι μια χώρα που στέκεται ξανά στα πόδια της. Βρίσκει ξανά τη χαμένη της αξιοπρέπεια, βρίσκει ξανά τη χαμένη της δύναμη. Μαζί με τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση, βάζει τάξη στα του οίκου της. Και κόβει τους δεσμούς με τα αποστήματα του παρελθόντος» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και καταλήγοντας στην ομιλία του τόνισε:

«Πάρτε το απόφαση κ. Μητσοτάκη και σας παρακαλώ, μεταφέρετέ το και στους φίλους σας τους Φρουζήδες και τους άλλους επιφανείς επιχειρηματικούς παράγοντες που νομίζουν ότι η χώρα τους ανήκει, η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας»

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της ΝΔ «πολιτικό κατασκεύασμα των επιχειρηματικών ελίτ της χώρας, μεταξύ των οποίων και του φίλου σας, όπως αποκαλύφθηκε, του κ. Φρουζή της Novartis», του κατηγορούμενου για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

«Μας λέγατε χωρίς ντροπή ότι δεν τον γνωρίζετε, ποιος είναι. Ο άνθρωπος που δε γνωρίζατε, λοιπόν, διοργάνωνε δείπνα προς τιμήν σας. Και σε απευθείας συνεννόηση μαζί σας, συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία σας για την εκλογή σας, στην ηγεσία της ΝΔ. Και είχατε και το θράσος να μας λέτε από αυτό εδώ το βήμα, ότι στήσαμε και σκευωρία στο θέμα της Novartis και σπιλώνουμε αθώους. Ντροπή σας» προσέθεσε ο πρωθυπουργός και τόνισε:

«Η χώρα αυτή κ. Μητσοτάκη, δεν είναι το τσιφλίκι ούτε του κ. Φρουζή, ούτε του κ. Χριστοφοράκου ούτε κανενός επιχειρηματικού παράγοντα που παριστάνει τον αντιστασιακό στα μπουζούκια δίπλα στα μπουκάλια με τις σαμπάνιες, νομίζοντας ότι το πορτοφόλι και ο τραπεζικός του λογαριασμός, αρκούν για να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις.

Αυτή η Ελλάδα τελείωσε κ. Μητσοτάκη τον επίλογο της τον έχει ήδη γράψει ο ελληνικός λαός που είναι ο μόνος και ο απόλυτος κυρίαρχος σε αυτό τον τόπο. Η Ελλάδα του χθες, της χρεοκοπίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς, τελείωσε. Η Ελλάδα του σήμερα και του αύριο, είναι μια χώρα που στέκεται ξανά στα πόδια της. Βρίσκει ξανά τη χαμένη της αξιοπρέπεια, βρίσκει ξανά τη χαμένη της δύναμη.

Μαζί με τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση, βάζει τάξη στα του οίκου της. Και κόβει τους δεσμούς με τα αποστήματα του παρελθόντος.

Πάρτε το απόφαση κ. Μητσοτάκη και σας παρακαλώ, μεταφέρετέ το και στους φίλους σας τους Φρουζήδες και τους άλλους επιφανείς επιχειρηματικούς παράγοντες που νομίζουν ότι η χώρα τους ανήκει, η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας».

Μητσοτάκης: Είστε άθλιος συκοφάντης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Φρουζή είπε ότι η δεξίωση που έκανε προς τιμήν του ο πρώην CEO της Novartis, έγινε όταν δεν είχε καν εκδηλώσει πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ και πρόσθεσε σε υψηλό τόνο προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Είστε άθλιος συκοφάντης». Επιπλέον, ρώτησε τον κ. Τσίπρα: «Πόσες φορές έχετε συναντηθεί με τον κ. Μαρινάκη; Έχετε συναντηθεί με τον κ. Σαββίδη, με τον κ. Μπόμπολα και με τον βοσκοτόπια τον κ. Καλογρίτσα;». Και κατέληξε: «Είστε βαθιά διαπλεκόμενος πρωθυπουργός και είστε υπεύθυνος για τον κάθε κ. Μπαξεβάνη και τον κ. Ματζουράνη».

Ο διάλογος Τσίπρα-Μητσοτάκη για τη… γραβάτα που φόρεσε ο Πρωθυπουργός στο Ζάππειο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του στη γραβάτα που φόρεσε στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας.

“Όλα αυτά κ. Τσίπρα μόνο δίκαιη ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο δεν αποτελούν. Γι’αυτό να τελειώσουμε με την προπαγάνδα και να σταματήσετε να προκαλείτε τους Έλληνες, διότι με φιέστες και λαμέ γραβάτες δεν θα έρθει έξοδος από την κρίση”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο χαρακτηρισμός λαμέ προκάλεσε την αντίδραση του Πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι δεν ήταν λαμέ, με τον κ. Μητσοτάκη να διορθώνει από το βήμα της Βουλής.

“Έτσι την είδα εγώ… Με ματ γραβάτες” συμπλήρωσε.

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζει ένα τρισχειρότερο μνημόνιο για τον λαό – Μια τρύπα στο νερό η τροπολογία της ΝΔ για τις συντάξεις – ΒΙΝΤΕΟ

Για εκνευρισμό και αμηχανία του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του. Τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη συζήτηση για την οικονομία, αλλά μόνο για την οικονομία δεν μίλησε, ίσως γιατί αισθάνεται ότι δεν είναι προνομιακό πεδίο για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία.

“Για αυτόν τον λόγο με πολύ εκνευρισμό επέλεξε να επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ύβρεων, σε ένα υβρεολόγιο. Είναι ένδειξης της αμηχανίας και του εκνευρισμού που κάνει τον ομιλητή να κινείται στα όρια του γραφικού και να έχει και μια δόση κωμικότητας ο λόγος του” είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους, είπε ότι η “εικόνα είναι μαύρη γιατί είναι τα χρόνια που κυβερνήσατε και συρρικνώσατε το ΑΕΠ της χώρας κατά 25 μονάδες”. Συρρικνώσατε τον εθνικό πλούτο κατά το ένα τέταρτο και έχετε το θράσος να μας έρχεστε σ’αυτή την αίθουσα και να μας παρουσιάζετε διαγράμματα. Είναι ακριβώς επειδή έχουμε σταθεροποιήσει την ελληνική οικονομία που μπορούμε ήδη από το 2019 να δημιουργούμε μόνιμο δημοσιονομικό χώρο και παρά το ύψος των πλεονασμάτων, να προχωρήσουμε σε μόνιμες φοροελαφρύνσεις, για αρχή, ύψους, περίπου 700 εκατ. ευρώ. Το χρηματοδοτικό «μαξιλάρι», ύψους περίπου 25 δισ. ευρώ, προέκυψε από τις εκταμιεύσεις του ESM και από την έξοδο της χώρας στις αγορές. Επίσης, βρισκόμαστε σε ιστορικό χαμηλό ληξιπρόθεσμων του ελληνικού δημοσίου​, που μέσα στους επόμενους μήνες θα μηδενιστούν, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως ετοιμάζει ένα δημιουργικό σοκ για τον ελληνικό λαό όμως ευτυχώς τα σχέδια του θα μείνουν στα συρτάρια.

Σημείωσε ότι πιστός στο δόγμα του καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς για εργασία 12 ωρών την ημέρα ο κ. Μητσοτάκης θέλει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το λοκ-άουτ, τη συντριβή της εργασίας, την καθήλωση του κατώτατου μισθού. “Αυτή η κρυφή ατζέντα είναι μια ατζέντα απολύσεων, ξεπουλήματος, απορρύθμισης, κατεδάφισης εργασιακών και κοινωνικών κεκτημένων και κοινωνικού κράτους. Με δυο λόγια, είναι ένα τρισχειρότερο μνημόνιο προς τον ελληνικό λαό το οποίο έχει έτοιμο ως πρόγραμμα”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ για τις συντάξεις, χαρακτήρισε τζάμπα μάγκα τον κ. Μητσοτάκη και τόνισε: “Δεν θυμάστε μάλλον ότι όταν διαπραγματευόμασταν με ΔΝΤ, ήσασταν εσείς που απαιτούσατε εκείνες τις ημέρες να κλείσουμε την αξιολόγηση και να δεχθούμε τα μέτρα”

Μέχρι χθες θεωρούσατε δεδομένη την περικοπή, εγκαλούσατε τον κ.Μοσκοβισί και σήμερα καταθέτετε τροπολογία. “Οι συνταξιούχοι είναι άνθρωποι με περηφάνια και ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που τους καταδίκασαν στη φτώχεια Η τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης είναι στην πραγματικότητα μια τρυπολογία. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή. Τώρα είδε την τρύπα στην προπαγάνδα τους και έσπευσε να τρυπώσει μέσα. Επαναστάτες της κακιάς ώρας. Πρέπει να προσέχει, μη θυμώσει και μαζί του ο κ. Χατζηδάκης, επεσήμανε και πρόσθεσε: “Οι συνταξιούχοι είναι άνθρωποι με περηφάνια και μυαλό. Ξέρουν ποιοι και πως τους καταδίκασαν στη φτώχεια με τις 12 περικοπές”.

“Είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία και δεν μπορείτε να μιλάτε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου”, είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

“Δεν είμαστε το ίδιο και φαίνεται αυτό. Έχουμε άλλη διαδρομή, άλλο φορτίο, μην κάνετε τέτοιες συγκρίσεις, δεν θα σας βγει σε καλό”, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της σημερινής κυβέρνησης με επιχειρηματίες ο κ. Τσίπρας επισήμανε: “Χατίρια σε επιχειρηματίες δεν κάναμε, δεν κάνουμε και δεν θα κάνουμε. Είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο”.

Τσίπρας: Είμαστε υπερήφανοι για τη στάση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα του 2015 – ΒΙΝΤΕΟ

«Είμαστε υπερήφανοι για τη στάση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015. Ήταν μια βαθιά πράξη αντίστασης και όποιος τη λοιδορεί είναι ανεπαρκής και λίγος», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Εκτός από τις 5 Ιουλίου ο λαός ψήφισε και στις εκλογές στις 15 Σεπτεμβρίου και είναι αυτός που σας έστειλε στα έδρανα της αντιπολίτευσης» είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση τιμά και θα συνεχίσει να τιμά την εντολή του ελληνικού λαού.

«Όταν εσείς φωνάζατε «Βάστα, Σόιμπλε», εμείς αντιστεκόμαστε. Το να μας κάνετε μαθήματα για το πως χειριστήκαμε το «Όχι» του ελληνικού λαού είναι πολιτικό θράσος», είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Με τον ακροδεξιό παροξυσμό σας γίνεστε εθνικά επικίνδυνος – BINTEO

«Με τον ακροδεξιό παροξυσμό σας γίνεστε εθνικά επικίνδυνος», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε “όψιμα μακεδονομάχος” από ανάγκη για να μην διασπάσουν τη Ν.Δ οι πατριδοκάπηλοι που έχουν χτίσει τις πολιτικές καριέρες τους πάνω στο Μακεδονικό, είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα αποδέχεται μακεδονικό έθνος και γλώσσα και πρόσθεσε: «Κάνουν λαθροχειρία, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι πουθενά στη συμφωνία δεν υπάρχει αναγνώριση μακεδονικού έθνους. Υπάρχει αναγνώριση ιθαγένειας. Η ιθαγένεια του γειτονικού λαού καθορίζεται σαφώς: Εκεί που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν τον όρο «Μακεδόνες» στα διαβατήριά τους, με τα οποία ερχόντουσαν στην Ελλάδα, τώρα θα υπάρχει ο όρος «Μακεδόνες-πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας». Και θα αναγράφεται στα ταξιδιωτικά έγγραφα τους».

Μητσοτάκης: Μιλάτε για σεβασμό στους συνταξιούχους – Εσείς δεν κόψατε τις συντάξεις; Τους έχετε ξεφτιλίσει και τους κοροϊδεύετε – ΒΙΝΤΕΟ

Απαντήσεις στις αιτιάσεις του Πρωθυπουργού έδωσε κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το θέμα του χρέους ο κ. Μητσοτάκης είπε: “καλοδεχούμενη οποιαδήποτε παρέμβαση στο χρέος, αναγκαία αλλά όχι ικανή για την ανάπτυξη της οικονομίας όπως τα κάνατε. Η βιωσιμότητα του χρέους είναι συνδεδεμένη με τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας. Αν η τάση που υπήρχε το 2014 συνεχιζόταν, το ΑΕΠ σήμερα θα ήταν 217 δισ. ευρώ ενώ σήμερα είναι 183 δισ., χάσατε με τις σαχλαμάρες σας 34 δισ. ευρώ τον χρόνο”. Αναφέρθηκε όμως και στο ιδιωτικό χρέος κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παρέλαβε το ιδιωτικό χρέος στα 85 δισ. ευρώ και σήμερα είναι 131 δισ. ευρώ λόγω της υπερφορολόγησης και του αφανισμού της μεσαίας τάξης.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι ακόμη και σήμερα δηλώνει υπερήφανος για το δημοψήφισμα του 2015 που έκλεισε τις τράπεζες. “Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που εξανέμισε περιουσία του ελληνικού λαού της τάξης των 25 δισ. ευρώ”, είπε χαρακτηριστικά ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργός ότι το καλοκαίρι του 2015 εξαπάτησε όλους του αρχηγούς της αντιπολίτευσης λέγοντάς τους ότι δεν θα κάνει εκλογές και μετά από 40 μέρες έκανε εκλογές.

Αναφέρθηκε στις συντάξεις λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί 13η και 14η σύνταξη και ότι εξαπατά τους συνταξιούχους. «Μιλάτε για σεβασμό στους συνταξιούχους; Εσείς δεν τάξατε 13η και 14η σύνταξη και κόψατε τις συντάξεις; Τους έχετε ξεφτιλίσει και τους κοροϊδεύετε σήμερα μέσα στα μούτρα τους.Αναρωτιέμαι τι να αισθάνεται ένας συνταξιούχος που σας ακούει σήμερα;» διερωτήθηκε.

Για το θέμα που προέκυψε με τον κ. Μοσκοβισί ρώτησε “ή υπάρχει πρόγραμμα ή δεν υπάρχει”. Απάντησε για το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών λέγοντας “Ο κ. Σολτς ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μετά την συνάντησή μας έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει όχι τον γερμανικό Τύπο αλλά την Εφημερίδα των Συντακτών και τον κ. Καρτερό” και πρόσθεσε ότι είναι στημένη ιστορία από τα υπόγεια του Μαξίμου.

Απάντησε στον Πρωθυπουργό για το θέμα των Σκοπίων ότι η συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε nationality που μεταφράζεται σαν εθνικότητα και όχι σαν ιθαγένεια. Επικαλέστηκε τον κ. Ζάεφ ο οποίος λέει πως “πήραμε από την Ελλάδα αυτά που πάντα ζητούσαμε την εθνικότητα και την γλώσσα”. Μίλησε για δυνατότητα αύξησης του κατώτατου μισθού μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Για το θέμα της διαπλοκής είπε ότι δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τον CEO της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για τις σχέσεις του με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα.

Μίλησε επί προσωπικού λέγοντας ότι “Εκδοτικά συγκροτήματα ταυτισμένα με το Μαξίμου έχουν στοχοποιήσει την σύζυγό μου και ότι τάχα δεν ήμασταν σε διάσταση. Αρχικά η επιτροπή πόθεν έσχες είχε αποφανθεί ότι μπορούμε να καταθέσουμε διαφορετικά πόθεν έσχες και μετά άλλαξε την απόφασή της. Ως αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων και της μήνυσης που κατατέθηκε έγινε στην σύζυγό μου φορολογικός έλεγχος και εν συνεχεία προέκυψε ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική εκκρεμότητα και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Είναι άνανδρο και πρωτοφανές αυτό που κάνετε” είπε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Να δω πώς θα πάτε στη ΔΕΘ και πώς θα περπατήσετε στον δρόμο – ΒΙΝΤΕΟ

«Κ. Τσακαλώτε, είπατε να βγουν οι βουλευτές στο δρόμο να εξηγήσουν τη συμφωνία. Λοιπόν, έλαβα μία πρόσκληση για την ομιλία σας στη Θεσσαλονίκη, ξαναπάτε στη Θεσσαλονίκη και σε αυτή αναφέρεται ότι «λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, θα παρακαλούσαμε θερμά να έχετε μαζί την αστυνομική σας ταυτότητα». Έτσι πηγαίνετε, πλέον, στη Θεσσαλονίκη κ. Τσίπρα…», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό

«Να δω πώς θα πάτε στη ΔΕΘ;. Να δω πώς θα περπατήσετε στο δρόμο να εξηγήσετε στους Μακεδόνες τη συμφωνία την οποία υπογράψατε…», είπε ακόμη ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τσίπρας για συμφωνία Πρεσπών: Πουθενά δεν αναφέρει “μακεδονικό έθνος” – Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα – ΒΙΝΤΕΟ

Για το εάν ο κ. Μητσοτάκης έχει όντως μια κρυφή αντικοινωνική ατζέντα που περνά μέσα από την κατάργηση των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος, κάτι που ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας του “υπενθύμισε” στην τριτολογία του ότι πριν από έναν μήνα στην ομιλία του στο ΣΕΤΕ είπε ότι το οκτάωρο έχει ξεπεραστεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το Σκοπιανό, κατέθεσε στα πρακτικά συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 17 Ιανουαρίου 1993, στο “Ε” της Ελευθεροτυπίας, με τίτλο: “Ε όχι και μέγα θέμα η Μακεδονία”. Σημείωσε ότι τότε ο κ. Μητσοτάκης υπερασπιζόταν μια εθνική θέση, η οποία ήταν και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τότε ο κ. Μητσοτάκης τασσόταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι στη συμφωνία των Πρεσπών “πουθενά δεν γίνεται αναφορά σε μακεδονικό έθνος”, ενώ εξήγησε ότι το “nationality” σημαίνει ιθαγένεια και όχι εθνότητα, προκαλώντας τους βουλευτές να δουν τις αστυνομικές ταυτότητες που αναφέρουν “ελληνική ιθαγένεια” και στα αγγλικά “hellenic nationality”. Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και ότι προσπαθεί με λαθροχειρία να πείσει για το αντίθετο.

Σχετικά με υπόνοιες του κ. Μητσοτάκη για θέματα σχέσεων με επιχειρηματίες, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι ο ίδιος δεν έριξε λάσπη στον ανεμιστήρα και ότι αναφέρθηκε σε γνωστές υποθέσεις που απασχολούν τη δικαιοσύνη, όπως η Siemens και η Novartis.

Μητσοτάκης: Σας απαγορεύω να μιλήσετε ξανά για τη σύζυγό μου – Τι απάντησε ο Τσίπρας – ΒΙΝΤΕΟ

«Εδώ και δύο χρόνια εκδοτικά συμφέροντα απολύτως ταυτισμένα με το Μέγαρο Μαξίμου έχουν στοχοποιήσει χυδαία τη σύζυγο μου. Έχουν διασύρει την προσωπική μας ζωή. Έχουν παρασυρθεί από μια προσωπική περιπέτεια και λένε ότι τάχα όλο αυτό ήταν εικονικό για να κρύψουμε στοιχεία του πόθεν έσχες. Αυτά έλεγαν τα δικά σας φερέφωνα. Ως αποτέλεσμα αυτών των δημοσιευμάτων και της μήνυσης που κατατέθηκε με αστραπιαίες κινήσεις ασκήθηκε μέσα σε 48ωρες έλεγχος στη σύζυγό μου» ανέφερε οΚυριάκος Μητσοτάκηςσχολιάζοντας δημοσιεύματα που αφορούν τη Μαρέβα Μητσοτάκη.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η σύζυγος μου προσκόμισε όλα τα στοιχεία και τι απεφάνθη το ΚΕΦΟΜΕΠ; Απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική εκκρεμότητα. Και τι απεφάνθη η εισαγγελέας κ. Ψαρουδάκη; Απεφάνθη ότι η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο. Μάθετε τα λοιπόν. Από τη στιγμή που τα έχετε μάθει να μην αναφερθείτε ξανά στη σύζυγο μου. Είναι μια υπεύθυνη επιχειρηματίας που δεν είχε ποτέ σχέση με το δημόσιο. Βρέθηκε να στοχοποιείται γιατί αυτό εξυπηρετούσε τα δικά σας συμφέροντα. Και στο ζήτημα του πόθεν έσχες γνωρίζετε πολύ καλά ότι η αρχική απόφαση της επιτροπής ήταν ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κοινή δήλωση πόθεν έσχες. Μετά από διάφορες παρεμβάσεις η επιτροπή άλλαξε απόφαση και θα προσκομίσει κανονικά όλα τα στοιχεία η σύζυγός μου. Αναρωτηθήκατε ποτέ στην επιτροπή γιατί οι ανεξάρτητοι δικαστικοί ψήφισαν κατά της προσκόμισης και μόνο οι πολιτικά κατευθυνόμενοι ψήφισαν υπέρ;

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό του είπε πως «από τη στιγμή που η υπόθεση πήγε στο αρχείο εισαγγελέας δεν είναι ούτε ο κ. Βαξεβάνης ούτε εσείς κ. Τσίπρα». Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης σε υψηλούς τόνους ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να μην αναφερθεί ξανά στην Μαρέβα Μητσοτάκη. «Σας απαγορεύω να μιλήσετε ξανά για τη σύζυγο μου για το θέμα αυτό. Είναι άνανδρο και πρωτοφανές από ένα σημείο και μετά. Ξέρατε ότι η απόφαση έχει αρχειοθετηθεί και εσείς αναφέρεστε σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας να μιλάει απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ του είπε χαρακτηριστικά: «Για κοιτάξτε και εσείς προς την οικογένειά σας μήπως έχετε εταιρείες που έχουν κάνει ρυθμίσεις δανείων. Θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικός σε αυτό όταν έχετε την φωλιά σας λερωμένη».

Σημειώνεται ότι σε εκείνο το σημείο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του φώναξαν για τα ρυθμισμένα δάνεια με τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντάει πως είναι ρυθμισμένα. «Ρωτήστε τον κ. Τσίπρα εάν συγγενείς του έχουν εταιρεία που έχουν ρυθμισμένα δάνεια και αν αυτή η εταιρεία είναι προνομιακή»

Τσίπρας: Αν υπάρχει ο,τιδήποτε για μένα ή την οικογένειά μου, να πάτε στον εισαγγελέα

Στην τριτολογία του ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε προσπάθεια αυτοθυματοποίησής του αναφερόμενος στη σύζυγό του.

“Εγώ δεν αναφέρθηκα ούτε σε φορολογικούς ελέγχους που έγιναν στη σύζυγό του παρά ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο: ποιος είναι ο επιχειρηματίας εκείνος που χρηματοδοτεί τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του προέδρου της ΝΔ και αναρωτήθηκε: δεν είναι μείζον ζήτημα για τη Δημοκρατία και την πολιτική ζωή του τόπου; Αν αντίστοιχα, κάποιος επιχειρηματίας χρηματοδοτούσε δραστηριότητες της δικής μου συζύγου, αν είχε, δεν θα ήταν ζήτημα;” είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με υπόνοιες του κ. Μητσοτάκη για θέματα σχέσεων με επιχειρηματίες, σχολίασε ότι ο ίδιος δεν έριξε λάσπη στον ανεμιστήρα και ότι αναφέρθηκε σε γνωστές υποθέσεις που απασχολούν τη δικαιοσύνη. Τον προκάλεσε, αν υπάρχει οτιδήποτε που αφορά στον ίδιο, την οικογένεια του ή υπουργούς της κυβέρνησης να τα πάει στον εισαγγελέα.

“Απλά και σταράτα, μ΄αυτά δεν θα παίζουμε”, τόνισε ολοκληρώνοντας την τριτολογία του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ