Μητσοτάκης από Πάτρα: Αν δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, ας ξεψηφίσει ο Τσίπρας τα μέτρα 5,2 δισ. ευρώ – BINTEO

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ως «χορηγό» της ακροδεξιάς.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα, στο πλαίσιο επίσκεψής του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε για πολλοστή φορά το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες, αφήνοντας αιχμές για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Αυτό που ζούμε είναι ένας θίασος του παραλόγου, ένας τραγέλαφος. Το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ είναι το πάθος τους και η αγάπη τους για τις καρέκλες της εξουσίας. Έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία. Μόνη λύση οι εκλογές το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να τονίσει ότι: «Οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας μας. Οι επόμενες εκλογές αφορούν και την πορεία της Δημοκρατίας μας. Η κυβέρνηση συνομιλεί σταθερά με ένα παρακράτος το οποίο η ίδια δυστυχώς συντηρεί».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην οικονομία ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι: “κοιτάξτε τα πράγματα δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης, ούτε πολλών διαφορετικών ερμηνειών. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα -από τις υπόλοιπες τέσσερις χώρες που «αποφοίτησαν» από τα προγράμματα- στην οποία ολοκληρώνεται το πρόγραμμα με ένα πλαίσιο μεταμνημονιακής παρακολούθησης, το οποίο είναι πολύ πιο αυστηρό από αυτό το οποίο εφαρμόστηκε στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία ή στην Κύπρο. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου προνομοθέτησε, χωρίς τη δική μας συναίνεση, το θυμίζω αυτό, περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου για μετά το τέλος του προγράμματος. Θυμίζω ότι αυτά τα μέτρα, ύψους 5,2 δισ. ευρώ, τα οποία μέχρι και σήμερα είναι μέτρα νομοθετημένα από την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, δεν συμπεριλαμβάνονταν στο τρίτο πρόγραμμα.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία της επιβλήθηκε, και το αποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας, εξαιρετικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ύψους 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060. Με αποτέλεσμα, να βρισκόμαστε σ’ ένα δημοσιονομικό πλαίσιο το οποίο είναι εξαιρετικά αυστηρό και περιοριστικό. Μπορεί κανείς αυτό να το αποκαλέσει όπως θέλει. Πάντως, καθαρή έξοδος δεν είναι σε καμία περίπτωση. Καταλαβαίνω την ανάγκη που κάποιοι έχουν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση στη χώρα μας. Ξέρετε, όμως, ούτε ο κ. Μοσκοβισί, ούτε κανείς άλλος Ευρωπαίος δε θα υποστεί τις μειώσεις των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου. 8 στους 10 Έλληνες σήμερα πιστεύουν ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και δεν θα γίνουν καλύτερα. Και όταν επικρατεί στη χώρα αυτή η συνολική απαισιοδοξία, αυτή η καχεξία, το να πανηγυρίζει κανείς για τη δήθεν επιτυχία του τρίτου προγράμματος, όταν το τρίτο πρόγραμμα ήταν τελείως αχρείαστο, το θεωρώ και υπερβολικό και πιστεύω ότι έχει κι ένα στοιχείο πρόκλησης απέναντι στην ελληνική κοινωνία.

Άρα κι εγώ θα συνιστούσα, με τη σειρά μου, σε όλες και σε όλους, να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα αντικειμενικά. Και να λάβουν υπόψιν τους το γεγονός ότι η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα που δυστυχώς δεν μοιάζει με τις άλλες χώρες που βγήκαν από τα προγράμματα. Είναι μία χώρα η οποία έχασε την τελευταία τριετία, σε επίπεδο ρυθμών ανάπτυξης. Είναι μία χώρα στην οποία το ιδιωτικό χρέος έχει εκτοξευθεί και στην οποία ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις. Μία χώρα, η οποία σήμερα υποφέρει υπό το βάρος μίας υπερφορολόγησης και μίας πολύ υψηλής επιβάρυνσης σε επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών, που αυτός ο συνδυασμός πνίγει την παραγωγική οικονομία. Μία χώρα, με άλλα λόγια, στην οποία η λύση που δόθηκε στο Eurogroup δεν είναι αρκετή για να τη βγάλει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι μια πολιτική αλλαγή, είναι μια μεγάλη τολμηρή φυγή προς τα εμπρός, με μια άλλη πολιτική από αυτήν την οποία εφαρμόζει σήμερα η Κυβέρνηση.Κατηγόρησε, εκ νέου, τον πρωθυπουργό για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι «είναι γραφική η προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να παρουσιάσουν τη ΝΔ και εμένα προσωπικά ως ακροδεξιό» και πως «την ίδια στιγμή που ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με την ακροδεξιά, υπήρξε ο μεγάλος “χορηγός” της και συμπορεύθηκε με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση».

Τέλος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «το να ανοίγει σήμερα η συζήτηση για συνταγματική αναθεώρηση από μία κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια είναι τακτικισμός. Υπάρχουν ζητήματα στις σχέσεις κράτους-εκκλησίας που χρειάζονται να επαναπροσδιοριστούν. Να έχουμε έναν έντιμο διάλογο. Αλλά δεν χρειάζεται αλλαγή του άρθρου 3 και συνταγματική αναθεώρηση, για να γίνει αυτό».

ΒΙΝΤΕΟ: Best-tv.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ