Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Με τον ακροδεξιό παροξυσμό σας γίνεστε εθνικά επικίνδυνος – BINTEO

«Με τον ακροδεξιό παροξυσμό σας γίνεστε εθνικά επικίνδυνος», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε “όψιμα μακεδονομάχος” από ανάγκη για να μην διασπάσουν τη Ν.Δ οι πατριδοκάπηλοι που έχουν χτίσει τις πολιτικές καριέρες τους πάνω στο Μακεδονικό, είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα αποδέχεται μακεδονικό έθνος και γλώσσα και πρόσθεσε: «Κάνουν λαθροχειρία, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι πουθενά στη συμφωνία δεν υπάρχει αναγνώριση μακεδονικού έθνους. Υπάρχει αναγνώριση ιθαγένειας. Η ιθαγένεια του γειτονικού λαού καθορίζεται σαφώς: Εκεί που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν τον όρο «Μακεδόνες» στα διαβατήριά τους, με τα οποία ερχόντουσαν στην Ελλάδα, τώρα θα υπάρχει ο όρος «Μακεδόνες-πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας». Και θα αναγράφεται στα ταξιδιωτικά έγγραφα τους».

«Ο τυχοδιωκτισμός δεν περιορίζεται στα θέματα της οικονομίας αλλά και στο μεγάλο και κρίσιμο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού. Σας ξέφυγε και ομολογήσατε με θαυμασμό ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός πήρε 49%. Αυτό είναι ακριβώς το μοναδικό σας κριτήριο, η ψηφοφορία. Γι’αυτό παίρνετε σαφή θέση στο μείζον διακύβευμα στην Ευρώπη, συμπαρατάσσεστε με τη λάθος πλευρά της ιστορίας και ταυτίζεστε με την πιο ακραία αντιευρωπαϊκή πλευρά στο θέμα της προσφυγικής κρίσης», είπε ο κ. Τσίπρας ενώ σημείωσε πως στη ΝΔ δεν ακούν τις μετριοπαθείς φωνές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που ζητούν ευρωπαϊκές λύσεις για το προσφυγικό.

Υιοθετεί τα επιχειρήματα των ακροδεξιών του γερμανικού AFD και όχι της Γερμανίδας Καγκελαρίου που στο προσφυγικό έχει επιδείξει προσήλωση σε μία συνολική ευρωπαϊκή αντιμετώπιση, στη βάση της αλληλεγγύης και του διαμοιρασμού ευθυνών, τόνισε ο Πρωθυπουργός και ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη:«Έχετε σκεφτεί ότι στην ουσία στρέφεστε ενάντια στην πατρίδα μας; Έχετε σκεφθεί ότι κάποιοι ομοϊδεάτες σας κάποια στιγμή μπορεί να αφήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση μόνη της;»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ