Το Μυστικό της Πεταλούδας: Όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της δραματικής σειράς «Το Μυστικό της Πεταλούδας», η οποία προβάλλεται καθημερινά στις 16:45 από τη συχνότητα του OPEN

Σάββατο 1 Ιουλίου επ. 11&12

Στο τραπέζι, ο Χριστόφορος προσπαθεί να ψαρέψει την Εύα για να καταλάβει, αν αυτή άφησε το απειλητικό σημείωμα στο γραφείο του. Όταν γυρίζουν σπίτι, ο Θέμης είναι έξαλλος μαζί με την Εύα, γιατί του κρύβει πράγματα κι αυτό θα έχει συνέπειες στην οικογένεια τους. Ο Φίλιππος δίνει το απειλητικό σημείωμα στην Ειρήνη για να ψάξει για αποτυπώματα. Η Ειρήνη τον ρωτάει τι έκανε ο Χριστόφορος 25 χρόνια πριν, αλλά, ο Φίλιππος της λέει πως δε θυμάται γιατί έχει χάσει τη μνήμη του το 2006. Ο Μάρκος πάει στο χωριό που έμενε η Βαγγελιώ με τον Κυριάκο για να μάθει όσα μπορεί για τότε. Η Εύα πάει πάλι στο ίδρυμα, που είχε αφήσει το μωρό της 25 χρόνια πριν, ενώ μια ακόμα αναπάντεχη έκπληξη περιμένει τον Χριστόφορο, που αυτή τη φορά μπλέκει και την Αλεξία. Ο Χριστόφορος εξοργίζεται με την Αλεξία, επειδή νομίζει πως είναι μπλεγμένη με τις ανώνυμες απειλές που του έρχονται. Εκείνη δε μπορεί να καταλάβει τι του συμβαίνει, αφού αυτός δεν της εξηγεί και πολλά και ζητάει απαντήσεις απ΄ το Μάρκο. Ο Μάρκος μαθαίνει απ΄ τη Δώρα, τη γειτόνισσα της Βαγγελιώς στο χωριό, τι έγινε τότε που η Βαγγελιώ το είχε σκάσει με τον Νικήτα και τα παιδιά της απ΄ τον Κυριάκο. Η Ειρήνη αποφασίζει να μάθει με κάποιο τρόπο τι έκανε ο Χριστόφορος 25 χρόνια πριν για να φτάσει σ΄ αυτόν που τον απειλεί. Ο Φίλιππος της μιλάει για μια φίλη που είχε ο Χριστόφορος, όταν ήταν στο Λίβανο και παρ΄ όλο που δεν ξέρει σχεδόν τίποτα γι΄ αυτήν, η Ειρήνη αποφασίζει να ψάξει να τη βρει μήπως της δώσει τις απαντήσεις που θέλει. Το Μυστικό της Πεταλούδας Το Μυστικό της Πεταλούδας Το Μυστικό της Πεταλούδας

Κυριακή 2 Ιουλίου επ. 13&14

Ο Δώρος συνέρχεται, αλλά, ξέρει πως τον περιμένει η φυλακή. Ο Χριστόφορος πάει να τον δει στο νοσοκομείο, αλλά, ο Δώρος δεν του μιλάει. Η Εύα μαλώνει για μια ακόμα φορά με τη Χριστίνα λόγω του Άρη. Ο Στέφανος θέλει να βρει μια λύση για την Αμάλα για να μην πάει στη Συρία, αλλά, δεν είναι εύκολο, ενώ στο μεταξύ η Αμάλα το σκάει απ΄ το ίδρυμα. Ο Χριστόφορος λέει στην Αλεξία πως κάποιος απ΄ το παρελθόν του τον κυνηγάει για κάτι που έκανε και δεν το θυμάται. Ο Θέμης, μετά από έναν ακόμα καυγά του με την Εύα, πάει να πιει κάτι και στέλνει μήνυμα στη Λίλιαν, που πάει και τον βρίσκει. Η Αλεξία θυμάται ότι η Μαρκέλλα με τον Χριστόφορο γνωρίζονται από κάπου και πάει και ρωτάει το Μάρκο σχετικά, ενώ η Εύα βρίσκει τον τάφο του μωρού της, της Δέσποινας. Ο Στέφανος παίρνει την Αμάλα σπίτι του προσωρινά μέχρι να πάνε οι δικοί της απ΄ τη Συρία να την πάρουν. Ο Χριστόφορος αποφασίζει να αφήσει απ΄ έξω την αστυνομία και να βρει μόνος του ποιος τον απειλεί. Ο Φίλιππος του λέει για την Εύα και τον τάφο που επισκέφτηκε. Ο Μάρκος αποφασίζει να μην ξαναδεί την Αλεξία, γιατί φοβάται μήπως ο Χριστόφορος της κάνει κακό, αλλά, η Μαρκέλλα τον απειλεί να συνεχίσει να το κάνει. Η Εύα πάει στη Λίλιαν και της ζητάει συγνώμη για το μπέρδεμα που έγινε με τον Άρη και μαθαίνει πως ο πατέρας του, ο Δώρος, είναι υπόδικος στο νοσοκομείο. Ο Μάρκος αποφασίζει να πάει στην αστυνομία να μάθει πού μπορεί να είναι η Βαγγελιώ και η Δέσποινα και ο Στέφανος αναλαμβάνει να τον βοηθήσει, ενώ το ίδιο βράδυ, μια αναπάντεχη έκπληξη περιμένει την Εύα.

Το Μυστικό της Πεταλούδας Το Μυστικό της Πεταλούδας Το Μυστικό της Πεταλούδας

Δευτέρα 3 Ιουλίου επ. 15&16

Η Ειρήνη θυμάται πως ο Φίλιππος της είχε ζητήσει να βρει σε ποιον ανήκει ένα νούμερο κινητού και είχε βρει πως ανήκει στο Μάρκο. Τον ρωτάει τι σχέση έχει ο Μάρκος με τον Χριστόφορο, αλλά, ο Φίλιππος, όπως πάντα, αποφεύγει να της απαντήσει. Η Ειρήνη, όμως, νιώθει πως ο Μάρκος, ο Χριστόφορος και η υπόθεση του Νικήτα Αβράμη έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους κι αποφασίζει να το ερευνήσει. Η Εύα πάει στην Αλεξία να της πάει ένα δώρο για να την ευχαριστήσει για το δείπνο, αλλά, ο σκοπός της είναι άλλος. Ο Δώρος επιστρέφει σπίτι του στο καροτσάκι με τον Στέφανο. Ο Στέφανος λέει στη Λουίζα τι ακριβώς έκανε ο Δώρος. Η Λουίζα πάει στο σπίτι του Χριστόφορου, τον κατηγορεί για την κατάσταση του Δώρου και η Αλεξία το ακούει ταραγμένη. Ο Χριστόφορος ακούει στο κινητό το νανούρισμα της πεταλούδας ταραγμένος, αλλά, δεν του θυμίζει τίποτα. Η Ειρήνη λέει στον Στέφανο πως ο Μιχάλης, ο γιος της Βαγγελιώς Λοϊζου, είχε πέσει στη θάλασσα τη μέρα του φόνου του Νικήτα. Τον έσωσε ένας ψαράς, αλλά, δεν υπάρχουν ίχνη του πουθενά. Η Αλεξία επιστρέφει σπίτι μετά την απρόσμενη, ερωτική συνάντηση που είχε με το Μάρκο. Ο Χριστόφορος της εξηγεί τι έγινε με τον Δώρο και της λέει πως δε φταίει αυτός που ο Δώρος είναι σ΄ αυτή την κατάσταση. Η Εύα υπόσχεται στη Χριστίνα πως δε θα ασχοληθεί ξανά με τον Άρη και σε μια κίνηση καλής θέλησης, της λέει να τον καλέσει να φάνε μαζί. Η Αλεξία πάει στον Μάρκο να του πει πως αυτό που έγινε μεταξύ τους ήταν λάθος, αλλά, είναι εκεί η Μαρκέλλα. Ο Χριστόφορος που έχει καταλάβει το παιχνίδι της Εύας, αποφασίζει να την στριμώξει ακόμα περισσότερο.

Το Μυστικό της Πεταλούδας Το Μυστικό της Πεταλούδας Το Μυστικό της Πεταλούδας

Τρίτη 4 Ιουλίου επ. 17&18

Η Εύα βλέπει πολύ ταραγμένη τα λουλούδια στον τάφο της Δέσποινας. Ο Φίλιππος που είναι εκεί, προσπαθεί να την ηρεμήσει και να της πιάσει κουβέντα. Η Ειρήνη λέει στη θεία της την Ηλέκτρα ότι ψάχνει τον Μιχάλη Ιορδάνου και την παρακαλεί να ψάξει στα αρχεία του ιδρύματος, μήπως τον είχαν πάει εκεί πριν 25 χρόνια. Ο Χριστόφορος κάνει εικασίες για το τι μπορεί να έγινε 25 χρόνια πριν και η Εύα να πιστεύει ότι αυτός σκότωσε τα παιδιά της. Ο Άρης με τη Χριστίνα βρίσκουν σπίτι, αλλά, η Χριστίνα αποφασίζει να μην το πει στους δικούς της και να φύγει κρυφά. Ο Μάρκος λέει στη Μαρκέλλα ότι τα παρατάει κι ότι τέλειωσε μ΄ αυτή τη δουλειά. Η Μαρκέλλα τον απειλεί να μην το κάνει, αλλά, αυτός φεύγει κι η Μαρκέλλα αποφασίζει να τον κάνει να το μετανιώσει. Ο Μάρκος στέλνει ένα μήνυμα στην Αλεξία ότι παράτησε τη δουλειά του ζιγκολό, αλλά, το ακούει και ο Χριστόφορος. Ο Στέφανος γνωρίζει τον κολλητό της Αμάλα, τον Σταύρο, που μένει με τον μπαμπά του. Η Ειρήνη ρωτάει τον Φίλιππο ποια είναι τα παιδιά στη φωτογραφία και γιατί την έστειλαν στον Χριστόφορο. Η Αλεξία παίρνει τηλέφωνο το Μάρκο, που του λέει πως τον συνέλαβε η Δίωξη ναρκωτικών για κατοχή. Πάει με τον Στέφανο στη Δίωξη να μάθουν τι συνέβη. Η Ειρήνη φεύγει για τη Βηρυτό να βρει την παλιά φίλη του Χριστόφορου, μήπως μάθει τι έκανε 25 χρόνια πριν και τον απειλούν. Η Χριστίνα φεύγει κρυφά απ΄ το σπίτι και η Εύα αναστατωμένη, ψάχνει να βρει τον Άρη για να μάθει πού είναι η Χριστίνα. Πάει στο σπίτι του Δώρου, αλλά, εκεί έχει μια αναπάντεχη συνάντηση.

Το Μυστικό της Πεταλούδας Το Μυστικό της Πεταλούδας Το Μυστικό της Πεταλούδας

Τετάρτη 5 Ιουλίου επ. 19&20

Ο Μάρκος πάει στη Μαρκέλλα και την κατηγορεί ότι αυτή έβαλε τα ναρκωτικά στο σπίτι του. Η Μαρκέλλα του δίνει μια τελευταία ευκαιρία να μείνει στη δουλειά, αυτός, όμως, φεύγει οριστικά, προκαλώντας την οργή της. Η Ειρήνη βρίσκει την παλιά φίλη του Χριστόφορου στη Βηρυτό, αυτή, όμως, δε φαίνεται να ξέρει τίποτα για το παρελθόν του και τι συνέβη 25 χρόνια πριν. Η Λουίζα πάει στη Μαρκέλλα και της ζητάει να πείσει τον Δώρο να βρει δικηγόρο και να το παλέψει. Ο Γιάννος μιλάει με τον Στέφανο για την υπόθεση του φόνου του Νικήτα Αβράμη και την πιθανή σύνδεση του Χριστόφορου μ΄ αυτόν. Μετά μιλάει με τον Φίλιππο, ο οποίος ανακαλύπτει πως η Εύα είναι η Βαγγελιώ Λοϊζου. Ο Φίλιππος λέει στον Χριστόφορο πως η Εύα είναι η Βαγγελιώ Λοϊζου. Ο Χριστόφορος προσπαθεί να καταλάβει γιατί τον κατηγορεί ότι σκότωσε τα παιδιά της. Η Ειρήνη επιστρέφει απ΄ τη Βηρυτό και ο Στέφανος της λέει για τη σύλληψη του Μάρκου. Συμπεραίνουν πως ο Μάρκος έχει σχέση με την Αλεξία, πως κάτι ξέρει για το παρελθόν του Ξένου και είναι αυτός που τον απειλεί. Η Εύα λέει στο Θέμη πως θα το πάρει απόφαση πως η Χριστίνα έφυγε απ΄ το σπίτι. Τη βρίσκει, όμως, κάπου έξω με τον Άρη και απαιτεί να την πάρει σπίτι μαζί της. Η Μαρκέλλα πάει να πείσει τον Δώρο να βρει δικηγόρο, όπως την παρακάλεσε η Λουίζα, ενώ ο Φίλιππος πλησιάζει ξανά την Εύα με σκοπό να μάθει τι έκανε ο Χριστόφορος στα παιδιά της.

Το Μυστικό της Πεταλούδας Το Μυστικό της Πεταλούδας Το Μυστικό της Πεταλούδας

Πέμπτη 6 Ιουλίου επ. 21&22

Ο Στέφανος βρίσκει τον Σάββα και τον ρωτάει, αν είναι αυτός που έσωσε τον Μιχάλη στη θάλασσα 25 χρόνια πριν. Ο Μάρκος στο μεταξύ είναι στο σπίτι του Σάββα και τους βλέπει ανήσυχος να μιλάνε από μακριά. Η Ειρήνη πάει στο σπίτι του Μάρκου και βρίσκει εκεί τη Δίωξη. Της λένε πως βρήκαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών αυτή τη φορά στο σπίτι και ψάχνουν τον Μάρκο να τον συλλάβουν. Ο Χριστόφορος, σίγουρος πια ότι είναι ο Κυριάκος, θέλει να μάθει τι έκανε στα παιδιά του 25 χρόνια πριν. Ο Φίλιππος τον συμβουλεύει να μη μιλήσει γι΄ αυτό με την Εύα, γιατί δεν είναι σίγουρος ότι θα του πει την αλήθεια. Ο Άρης μιλάει με το Θέμη και τον βεβαιώνει πως η Χριστίνα θα είναι ασφαλής μαζί του, αλλά, η Εύα παίρνει μια αναπάντεχη απόφαση και την ανακοινώνει στον Θέμη. Η Αλεξία δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει και είναι κλειδωμένη σπίτι. Προσπαθεί να τηλεφωνήσει στον Χριστόφορο, αλλά αυτός δεν της απαντάει. Ο Φίλιππος λέει στον Γιάννο πως η Μαρκέλλα έβαλε τα ναρκωτικά στο σπίτι του Μάρκου. Ο Δώρος τηλεφωνεί στην Αλεξία και τη ρωτάει που είναι η Λουίζα. Η Χριστίνα περιμένει τον Άρη στο καινούργιο τους σπίτι, αλλά αυτός είναι με τη Λίλιαν. Η Ειρήνη μελετάει στο σπίτι τον φάκελο της υπόθεσης Αβράμη και η Σοφία βλέπει τη φωτογραφία των δύο παιδιών της Βαγγελιώς. Ο Χριστόφορος γυρνάει σπίτι και η Αλεξία τον ρωτάει γιατί την κλείδωσε μέσα. Αυτός της λέει πως θα βγει από εκεί μέχρι να του πει που είναι ο Μάρκος.

Το Μυστικό της Πεταλούδας Το Μυστικό της Πεταλούδας

Παρασκευή 7 Ιουλίου επ. 23&24

Η Αλεξία καταφέρνει να το σκάσει απ’ το σπίτι, όπου την είχε κλειδώσει ο Χριστόφορος. Η Ειρήνη, που είναι απ’ έξω, τη βλέπει να τρέχει, αλλά δεν την προλαβαίνει. Η Ηλέκτρα λέει στον Αρίστο ότι η Βαγγελιώ Λοϊζου γύρισε στην Κύπρο και η Σοφία δεν πρέπει να το μάθει. Η Σοφία, όμως, υποψιάζεται πως η Ηλέκτρα της κρύβει κάτι.

Ο Θέμης λέει στη Χριστίνα ότι τους περιμένουν το βράδυ με τον Άρη για φαγητό. Η Ειρήνη λέει στον Φίλιππο ότι ο Χριστόφορος είχε κλειδώσει στο σπίτι την Αλεξία και ψάχνει να βρει που είναι ο Μάρκος. Ο Χριστόφορος απειλεί τον Σάββα να του πει που είναι ο Μάρκος. Ο Σάββας του λέει ψέματα πως ο Μάρκος έφυγε μόνος του. Η Αλεξία με τον Μάρκο είναι στο δρόμο. Η Αλεξία τηλεφωνεί στη Μάρω και της λέει πως δε θα γυρίσει το βράδυ. Η Μάρω καταλαβαίνει πως έφυγε με τον Μάρκο.

Ο Άρης πάει με τη Χριστίνα να δει τι συμβαίνει με τον Δώρο και τον βρίσκουν μεθυσμένο. Τους λέει πως η Λουίζα έφυγε και τον παράτησε. Ο Άρης με τη Χριστίνα πηγαίνουν για φαγητό στο σπίτι της Εύας και του Θέμη. Η Εύα αρχίζει να του κάνει ερωτήσεις και η Χριστίνα εκνευρίζεται.

Η Ειρήνη πάει στον Φίλιππο και τον ρωτάει, αν η Αλεξία το έσκασε με τον Μάρκο. Η Αλεξία μιλάει με τον γιο της στο τηλέφωνο και κλαίει. Ο Μάρκος της λέει να πάρει το αμάξι και να γυρίσει πίσω.

Το Μυστικό της Πεταλούδας Εύα

ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ» : ΔΕΥΤΕΡΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 16:45, ΣΤΟ OPEN.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σενάριο: Άντα Γκουρμπαλή

Σκηνοθεσία: Σταύρος Ποταμάρης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σάββας Χρυσοστόμου

Παραγωγή: Arts and Film Productions

Χριστόφορος: Γιώργος Νινιός

Εύα: Ελισάβετ Μουτάφη

Αλεξία: Κατερίνα Μισιχρόνη

Μάρκος: Δημήτρης Γκουτζαμάνης

Θέμης: Νεοκλής Νεοκλέους

Μαρκέλλα: Μαριάννα Πολυχρονίδη

Ειρήνη: Μαρίλια Γιαλλουρίδου

Γιάννος: Χάρης Κολός

Στέφανος: Νίκος Γκέλια

Φίλιππος: Ανδρέας Βούλγαρης

Δώρος: Αλέξανδρος Παρίσσης

Λουΐζα: Ηλέκτρα Φωτιάδου

Σοφία : Ερμίνα Κυριαζή

Αρίστος: Ανδρέας Βασιλείου

Άρης : Φώτης Κάραλλης

Λίλιαν: Πολυξένη Σάββα

Χριστίνα: Ανθή Κασσινού

Μάρω: Έλενα Παπαδοπούλου

Μικρός Ανδρέας: Γιώργος Κουρής

Τους τίτλους αρχής ντύνει μουσικά με τη φωνή της, η Βιολέτα Ίκαρη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ