11χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνά καλώδια στον Περισσό – «Το χέρι του είναι μουδιασμένο, σώθηκε από τύχη»

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε αναγνώστης στο enikos.gr, ο οποίος ανέφερε ότι κινδύνευσε η ζωή του 11χρονου γιου του σε πλατεία στον Περισσό. Συγκεκριμένα, ο κ. Θοδωρής Καμμένος ανέφερε ότι το παιδί του ήρθε σε επαφή με γυμνά καλώδια την ώρα που έπαιζε με τους φίλους του το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιουνίου στην πλατεία Μακελαράκη, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει το ρεύμα και να μεταφερθεί στη συνέχεια εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

«Χθες στις 9:15 το βράδυ συνέβη κάτι παρά πολύ άσχημο στον μικρό μου γιο, στο γήπεδο του ΑΟ Περισσού και από τύχη γλιτώσαμε τα χειρότερα», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

«Την ώρα που έπαιζε με τους φίλους του, ο γιος μου ακούμπησε την πίσω πλευρά της σιδερένιας κολώνας της ΔΕΗ και τινάχτηκε από το ρεύμα, καθώς στο μπροστινό της μέρος τα καλώδια ήταν εκτεθειμένα. Αμέσως μετά, ο μικρός έπεσε κάτω και προκλήθηκε πανικός. Γρήγορα πολλοί γονείς μαζεύτηκαν γύρω από το παιδί μου για να δουν αν είναι καλά. Ευτυχώς, είχε τις αισθήσεις του, όμως, το δεξί του χέρι ήταν μουδιασμένο και ένιωθε έντονους πόνους στο στήθος», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έστειλε ο αναγνώστης στο enikos.gr τα καλώδια, πράγματι, προεξέχουν από την κολώνα φωτισμού.

Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του παιδιού του είπε: «Έπειτα από το συμβάν, επικοινωνήσαμε αμέσως με την προσωπική μας παιδίατρο η οποία μας πρότεινε να στείλουμε το παιδί στα επείγοντα.  Αυτή τη στιγμή, ο γιος μου νοσηλεύεται στο ΙΑΣΩ Παίδων για προληπτικούς λόγους στο καρδιολογικό τμήμα, αφού έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις».

«Ωστόσο, το μούδιασμα στο χέρι του παραμένει και δεν μπορεί να κλείσει την γροθιά του, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοκ», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Κι έπειτα, ο πατέρας του παιδιού αποκάλυψε: «Όπως μας είπε ο καρδιολόγος στο νοσοκομείο το παιδί στάθηκε ιδιαίτερα τυχερό λόγω της ηλικίας του και της σωματικής του διάπλασης. Πραγματικά σώθηκε από τύχη.

«Σήμερα είναι το δικό μου παιδί, αν κάποιο άλλο παιδάκι μικρότερης ηλικίας ακουμπούσε τα καλώδια τι θα γινόταν; θα έμενε στον τόπο;», διερωτάται ο πατέρας του 11χρονου.

«Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια. Όλες οι πλατείες είναι έτσι στον Δήμο Νέας Ιωνίας. Οι ζημιές πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν. Έχω ενημερώσει τις αρχές ο Δήμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», καταλήγει ο κ. Θοδωρής Καμμένος σχολιάζοντας το ατυχές συμβάν.

Η απάντηση του Δήμου

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου μίλησε στο enikos.gr για το περιστατικό και μεταξύ άλλων σχολίασε πως η κατάσταση με τους βανδαλισμούς στις πλατείες της περιοχής «έχει ξεφύγει».

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις πλατείες της περιοχής με τους βανδαλισμούς και τον τελευταίο μήνα γίνονται κατά κόρον. Η κατάσταση έχει ξεφύγει με τα παιδιά να σπάνε τα προστατευτικά από τις κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση», είπε συγκεκριμένα η δήμαρχος.

«Στο συγκεκριμένο σημείο πήγαν να ελέγξουν την κολώνα της ΔΕΗ ηλεκτρολόγοι, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η κολώνα σε αυτή την πλατεία ήταν ανενεργή, δηλαδή, δεν υπήρχε ρεύμα στη συγκεκριμένη κολώνα», πρόσθεσε η κ. Θωμαΐδου κι έπειτα αποκάλυψε ότι «ο Δήμος τη Δευτέρα θα προβεί σε μήνυση κατά αγνώστων».

Δείτε τις φωτογραφίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ