Netflix – Alice: Τα αληθινά γεγονότα που ενέπνευσαν την ταινία

Ένα συγκλονιστικό φιλμ έρχεται να προστεθεί στην πλούσια ταινιοθήκη του Netflix. O λόγος για την ταινία «Alice», η οποία φέρει την σεναριακή και σκηνοθετική υπογραφή της Krystin Ver Linden και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Keke Palmer.

Netflix: Αντίστροφη μέτρηση για το ντοκιμαντέρ «Εinstein and the bomb» – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μάλιστα η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο Krystin Ver Linden και πρωταγωνιστούν επίσης οι Gaius Charles και Alicia Witt.

H υπόθεση της ταινίας

Η Αlice είναι σκλαβωμένη σε μια φυτεία στην Georgia, που ανήκει στον Paul Bennet. Προσπαθώντας να δραπετεύσει, διασχίζει ένα τεράστιο δάσος μέχρι που βγαίνει σε έναν αυτοκινητόδρομo. Εκεί γνωρίζει τον Frank, ο οποίος της αποκαλύπτει κάτι συνταρακτικό για τον κόσμο που αλλάζει όλη της τη ζωή. Η Alice αποφασίζει να επιστρέψει και να εκδικηθεί τον βάναυσο άντρα που την έκανε σκλάβα.

Death by Lightning: Η νέα δραματική σειρά του Netflix από τους δημιουργούς του Game of Thrones

Τα αληθινά γεγονότα που ενέπνευσαν την δημιουργό

Σε συνέντευξή στο The Hollywood Reporter η σκηνοθέτης Krystin Ver Linden είχε πει πως η ταινία είναι ένα «έργο με γνώμονα τους χαρακτήρες» που «εμπνέεται από τα αληθινά γεγονότα».

Η Keke Palmer, η οποία πρωταγωνιστεί στην ταινία ως η ομώνυμη Alice, είχε πει για το έργο που φέρνει στη μεγάλη οθόνη ένα από τα μεγαλύτερα μελανά σημεία της ιστορίας του ανθρώπου, την δουλεία: «Τόσες πολλές ταινίες που απεικονίζουν εκείνη την περίοδο της ιστορίας μας έχουν τις ρίζες τους στη θυματοποίηση της μαύρης γυναίκας πρωταγωνίστριας. Αυτή η ιστορία είναι το αντίθετο και αυτό είναι που με τράβηξε στην οπτική της Krystin». Και πρόσθεσε: «[Η Αλίκη] αντιμετωπίζει τη σκληρή πραγματικότητα της δουλείας και της λευκής υπεροχής, ενώ παράλληλα εμπνέει και δικαιώνει (τον θεατή) με την ιστορία της».

Σε συνέντευξή της στους Los Angeles Times, η Krystin αναφέρθηκε σε ένα άρθρο του People για την Mae Louise Walls Miller, η οποία ήταν σκλαβωμένη στο Μισισιπή μέχρι να δραπετεύσει τη δεκαετία του 1960. Αυτή αποτέλεσε και την έμπνευσή της για την ταινία.

Ολόκληρη η οικογένεια της Mae υποδουλώθηκε αφού ο πατέρας της εξαπατήθηκε να υπογράψει συμβόλαιο. Καθώς δεν μπορούσαν να φύγουν ή να έχουν πρόσβαση στον έξω κόσμο, η οικογένεια δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε στον υπόλοιπο πλανήτη. Σε ηλικία 14 ετών, η Mae προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη και επέστρεψε. Όταν δραπέτευσε για δεύτερη φορά στάθηκε τυχερή καθώς συνάντησε μία οικογένεια που την προστάτεψε και βοήθησε στην απελευθέρωση της οικογένειά της.

Σε συνέντευξή της το 2003 στο ABC News, η Mae Miller και η αδελφή της Annie Miller είχαν πει ότι συμμετείχαν σε μια ομαδική αγωγή στο Σικάγο ζητώντας αποζημιώσεις ως απόγονοι σκλάβων. Δυστυχώς, η αγωγή αποσύρθηκε το 2004.

Πολλοί μαύροι Αμερικανοί παρέμειναν σκλάβοι για αρκετό καιρό μετά τη Διακήρυξη Χειραφέτησης. Χρειάστηκαν χρόνια για να διαδοθούν τα νέα του νόμου σε όλη τη χώρα ενώ πολλοί συνέχιζαν να κρατούν σκλαβωμένους ανθρώπους και αρνούνταν να συμμορφωθούν.

Πηγή: FOXreport.gr

Είναι χάκερ 30 χρόνια και μοιράζεται τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχει δει στο dark web

Τεστ παρατηρητικότητας: Μπορείτε να βρείτε τις 3 διαφορές στις εικόνες με το κορίτσι σε 20 δευτερόλεπτα;

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ