Netflix: Αντίστροφη μέτρηση για το ντοκιμαντέρ «Εinstein and the bomb» – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ένα νέο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, με θέμα τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και την Ατομική Βόμβα, έρχεται στο Netflix στις 16 Φεβρουαρίου του 2024.

Η ταινία «Εinstein and the bomb» είναι το νέο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Netflix με τη σκηνοθετική υπογραφή του Anthony Philipson. Πρόκειται για μία παραγωγή του BBC Studios και στην ταινία έχουν χρησιμοποιεί αρχειοθετημένα πλάνα και δραματοποιήσεις της ζωής του Άλμπερτ Αϊνστάιν και του αντίκτυπου του επιστημονικού του έργου στον κόσμο. Οι James Van Der Pool και Andrew Cohen είναι οι εκτελεστικοί παραγωγοί της ταινίας.

Η υπόθεση της ταινίας

Η ταινία θα επικεντρώνεται γύρω από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και την ατομική βόμβα, ένα θέμα που συζητήθηκε αρκετά κατά τη διάρκεια του 2023 κυρίως λόγω της κυκλοφορίας του «Oppenheimer» του Christopher Nolan.

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ πρόκειται να περιγράψει λεπτομερώς τη σχέση του Αϊνστάιν με τον Αδόλφο Χίτλερ και τη φυγή του από τη ναζιστική Γερμανία πριν φτάσει τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα βοηθούσε να πείσει τον Πρόεδρο Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ να ξεκινήσει ένα πυρηνικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ υπό τον φόβο ότι η Γερμανία αναπτύσσει μια ατομική βόμβα. Έχει αναφερθεί πως στα μετέπειτα χρόνια του, ο Αϊνστάιν μετάνιωσε για τη συμμετοχή του στη δημιουργία της ατομικής βόμβας, και πως αν μπορούσε με κάποιο τρόπο να γνωρίζει ότι η Γερμανία θα αποτύγχανε στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μία ατομική βόμβα, δεν θα είχε υπογράψει την επιστολή προς τον Πρόεδρο Ρούσβελτ.

Συγκεκριμένα, έχει γίνει γνωστό ότι στο σενάριο του «Einstein and the Bomb» έχουν ενσωματωθεί όλα όσα ηχογραφήθηκε να λέει και όσα έγραψε ο Αϊνστάιν.

Στο «Einstein and the bomb» πρωταγωνιστούν οι:

  • Andrew Havill (The Crown)
  • Rachel Barry (Daddy Issues)
  • Helena Westerman (The Wheel of Time)
  • Leo Ashizawa (Citadel)
  • Jay Lewis Mitchell
  • Simon Markey (Black Mirror)
  • James Musgrave (The King’s Man)
  • Simon Haines (Litvinenko)

Δείτε το trailer του «Εinstein and the bomb»

Πηγή: FOXreport.gr

Χάκερ αποκαλύπτει πόσο εύκολα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο iPhone σας και να αδειάσει τους λογαριασμούς σας – «Χρειάζονται 10 δευτερόλεπτα»

Ξεκλειδώνοντας την Αρχαία Αίγυπτο – Ακούστε πώς μιλούσαν – Βίντεο

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ