Netflix: 7 ντοκιμαντέρ που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε

Το Netflix διαθέτει πληθώρα εξαιρετικών ντοκιμαντέρ για να δείτε. Από αληθινά εγκλήματα μέχρι συναρπαστικές αθλητικές ιστορίες, υπάρχει κάτι για όλους στην δημοφιλής streaming υπηρεσία.

Τα 7 ντοκιμαντέρ που είναι διαθέσιμα σήμερα στο Netflix και πρέπει να δείτε

  • Μπεν Κραμπ: Ο Υπερασπιστής των Ατομικών Δικαιωμάτων
  • Τζόαν Ντίντιον: Το Κέντρο δεν θα Αντέξει
  • Ο Ντικ Τζόνσον Είναι Νεκρός
  • Ο Δάσκαλός μου, το Χταπόδι
  • Η Πιο Βαθιά Ανάσα
  • Το Φάντασμα του Κάρλος
  • 13η Τροπολογία

Μπεν Κραμπ: Ο Υπερασπιστής των Ατομικών Δικαιωμάτων

Το “Μπεν Κραμπ: Ο Υπερασπιστής των Ατομικών Δικαιωμάτων” είναι μια τρυφερή ρεαλιστική ματιά στη ζωή του αντισυμβατικού δικηγόρου ατομικών δικαιωμάτων Μπεν Κραμπ και την αποστολή του να αναβαθμίσει την αξία της ζωής των μαύρων στην Αμερική.

Μέσα από τον φακό της βραβευμένης σκηνοθέτριας Νάντια Χόλγκρεν (“Becoming: Η Δική μου Ιστορία”), το “Μπεν Κραμπ: Ο Υπερασπιστής των Ατομικών Δικαιωμάτων” παρακολουθεί έναν χρόνο από τη ζωή του Κραμπ καθώς αναλαμβάνει τις αστικές υποθέσεις των Τζορτζ Φλόιντ, Μπριόνα Τέιλορ και Άντρε Χιλ. Ξεδιπλώνοντας τις διάφορες πτυχές του Κραμπ, η Χόλγκρεν δίνει μια εσωτερική ματιά στην ανατροφή του και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Το ντοκιμαντέρ υπογραμμίζει επίσης κι άλλα αμέτρητα θέματα με τα οποία είναι παθιασμένος ο Κραμπ, όπως η περιβαλλοντική δικαιοσύνη και οι τραπεζικές διακρίσεις προς τους μαύρους. Την παραγωγή υπογράφουν οι Κένια Μπάρις, Ρότζερ Ρος Γουίλιαμς, Λόρεν Σιόφι και Νάντια Χόλγκρεν, ενώ τη διεύθυνση παραγωγής οι Έριν Σάμπσον, Μάθιου Κάρναχαν και Τζεφ Μαρτς.

Τζόαν Ντίντιον: Το Κέντρο δεν θα Αντέξει

Ο Γκρίφιν Νταν σκηνοθετεί ένα “προσωπικό” ντοκιμαντέρ για την αξιοθαύμαστη καριέρα και τους προσωπικούς μόχθους της μεγάλης λογοτέχνιδας θείας του, Τζόαν Ντίντιον.

Ο Ντικ Τζόνσον Είναι Νεκρός

Αφιερώνοντας τη ζωή της στη δημιουργία ντοκιμαντέρ, η βραβευμένη σκηνοθέτις Κίρστεν Τζόνσον έχει πειστεί πλέον για τη δύναμη του αληθινού. Τώρα όμως είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εξωπραγματικό τρικ του κινηματογράφου για να σκηνοθετήσει ευρηματικούς και φανταστικούς θανάτους του 86χρονου ψυχιάτρου πατέρα της με την ελπίδα ότι θα μπορέσει μέσα από το σινεμά να δαμάσει τον χρόνο, να γελάσει με τον πόνο και να κρατήσει τον πατέρα της ζωντανό για πάντα.

Το σκοτεινό, αστείο και άκρως ευρηματικό “Ο Ντικ Τζόνσον Είναι Νεκρός” είναι ένα γεμάτο αγάπη γράμμα μιας κόρης σε έναν πατέρα, το οποίο μέσα από μια δημιουργική σύνθεση αλήθειας και φαντασίας εξερευνά πανηγυρικά το πώς οι ταινίες μάς δίνουν τα εργαλεία για να αντιμετωπίζουμε τα σοβαρά ζητήματα της ζωής. Η ταινία “Ο Ντικ Τζόνσον Είναι Νεκρός” γυρίστηκε από την Κίρστεν Τζόνσον (“Cameraperson”), που υπογράφει επίσης τη σκηνοθεσία αλλά και την παραγωγή σε συνεργασία με τις Κέιτι Σεβινί και Μέριλιν Νες. Συμπαραγωγός είναι η Μορίν Α. Ράιαν, ενώ διευθύντρια παραγωγής είναι η Μέγκαν Έλισον.

Ο Δάσκαλός μου, το Χταπόδι

Έπειτα  τα τόσα χρόνια που πέρασε καταγράφοντας στον φακό μερικά από τα πιο επικίνδυνα ζώα του πλανήτη, ο Κρεγκ Φόστερ έπαθε υπερκόπωση και κατάθλιψη, ενώ κλονίστηκαν οι σχέσεις του με την οικογένεια. Αποφάσισε λοιπόν να βάλει άνω τελεία στην καριέρα του και να επανασυνδεθεί με τις ρίζες του — τον μαγικό υποβρύχιο κόσμο του δάσους των κελπιών στις ακτές της γενέτειράς του, του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική.

Για σχεδόν μια δεκαετία, ο Κρεγκ καταδυόταν καθημερινά στο παγωμένο νερό χωρίς στολή και φιάλη οξυγόνου σε ένα μέρος με τους περισσότερους θηρευτές στη Γη. Το κοινό χταπόδι που γνώρισε και παρακολουθούσε έγινε το πρώτο του υποκείμενο και μετά ο δάσκαλός του, αφού του έδειξε πράγματα που κανείς άνθρωπος δεν είχε δει μέχρι τότε. Γυρισμένο μέσα σε οκτώ χρόνια, με υλικό διάρκειας 3.000 ωρών, το “Ο Δάσκαλός μου, το Χταπόδι” καταγράφει για πρώτη φορά μια μοναδική φιλία, μια διάδραση και την ευφυΐα ενός ζώου.

Η Πιο Βαθιά Ανάσα

Η σχέση μιας πρωταθλήτριας ελεύθερης κατάδυσης και ενός εξειδικευμένου δύτη ασφάλειας μοιάζει καρμική παρά τα διαφορετικά μονοπάτια που χάραξαν για να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου των ελεύθερων καταδύσεων. Μια ματιά στις συγκλονιστικές επιβραβεύσεις αλλά και τους αναπόφευκτους κινδύνους που συναντούν, καθώς κυνηγούν το όνειρο στα σιωπηλά βάθη του ωκεανού.

Το Φάντασμα του Κάρλος

Αυτό το ντοκιμαντέρ εξετάζει την άδικη αλήθεια στην υπόθεση του Κάρλος ΝτεΛούνα που συνελήφθη το 1983 για φόνο και καταδικάστηκε σε θάνατο, παρόλο που δήλωνε αθώος.

13η Τροπολογία

Ο τίτλος της εξαιρετικής και τολμηρής σειράς ντοκιμαντέρ της Έιβα ΝτουΒερνέ αναφέρεται στη 13η Τροπολογία του Συντάγματος των Η.Π.Α., η οποία αναφέρει ότι “Ούτε δουλεία ούτε καταναγκαστική εργασία, με την εξαίρεση της υποβολής σε τιμωρία για έγκλημα για το οποίο το άτομο έχει καταδικαστεί δεόντως, δεν επιτρέπεται εντός των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Η Έιβα ΝτουΒερνέ διερευνά με απόλυτη σαφήνεια την πορεία από τη δεύτερη προσδιοριστική ρήτρα προς τον τρόμο της μαζικής ποινικοποίησης και την αναπτυσσόμενη βιομηχανία των αμερικανικών φυλακών. Συνδυάζοντας δυναμικά αρχειακό υλικό και μαρτυρίες από μια εντυπωσιακή γκάμα ακτιβιστών, πολιτικών, ιστορικών και αποφυλακισθέντων αντρών και γυναικών, η ΝτουΒερνέ συνθέτει ένα μοναδικό ιστορικό έργο.

Πηγή: FOXreport.gr

Προσοχή: 7 απάτες στα social media ενόψει Black Friday – Πώς να τις αποφύγετε

Όλοι μιλούν για τον Sam Altman: Το παρασκήνιο της επιστροφής του στην OpenAI μετά την απόλυση και το who is who του δημιουργού του ChatGPT

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ