Netflix: 5 ταινίες και σειρές που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες

Μιμείται η τέχνη τη ζωή; Μέσα στον απέραντο κινηματογραφικό γαλαξία του Netflix υπάρχουν κάποιες ταινίες που απαντούν – περίπου – σε αυτό το ερώτημα και μας αποδεικνύουν πως οι ιστορίες που «γράφει» η ζωή είναι τέτοιες που άλλες φορές ξεπερνούν την φαντασία των δημιουργών της 7ης τέχνης και άλλες την τροφοδοτούν.

Πέντε τέτοιες ταινίες και σειρές είναι και οι παρακάτω. Σενάρια που είτε λιγότερο είτε περισσότερο βασίζονται ή εμπνεύστηκαν από πραγματικά γεγονότα και άξιζαν να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη. 

5 ταινίες και σειρές που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες:

  • RUSTIN
  • Εγκληματολογικός Κώδικας
  • Painhustlers
  • Κόντρα στα προγνωστικά
  • Νταϊάνα Νάιαντ

RUSTIN

Ο Μπάγιαρντ Ράστιν ήταν υπερασπιστής των πολιτικών δικαιωμάτων και ο πρωτεργάτης της ιστορικής πορείας στην Ουάσιγκτον το 1963. Ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα, το σοσιαλισμό, την ειρήνη και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Μπάγιαρντ Ράστιν βίωσε τον ρατσισμό και την ομοφοβία της Αμερικής.

Η ταινία, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, δείχνει τον αγώνα του Μπάγιαρντ Ράστιν ενώ ο ίδιος προσπαθεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας των πολιτικών δικαιωμάτων με την Πορεία στην Ουάσινγκτον το 1963.

Πρωταγωνιστούν: Κόλμαν Ντομίνγκο, Κρις Ροκ, Γκλιν Τέρμαν

Εγκληματολογικός Κώδικας

Ο «Εγκληματολογικός Κώδικας» είναι ένα επικό θρίλερ δράσης που ακολουθεί μια ομάδα ερευνητών που εντοπίζουν με κόπο στοιχεία DNA που οδηγούν σε ένα «βουνό» από κλεμμένα χαρτονομίσματα.

Η σειρά αποτελεί ένα δραματουργικά επεξεργασμένο retelling μίας τεράστιας ληστείας (και της έρευνας που ακολούθησε) που συνέβη στη Σιουδάδ ντελ Έστε της Παραγουάης, το 2017. Οι εγκληματίες λήστεψαν τα τοπικά κεντρικά γραφεία της Prosegur — μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας που αποθηκεύει και μεταφέρει μετρητά και τιμαλφή— και φέρεται να είχαν καταφέρει να αποσπάσουν αρκετά εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Ήταν η πρώτη μεγάλης κλίμακας διεθνής ληστεία που πραγματοποίησαν Βραζιλιάνοι, στην οποία συμμετείχαν πολλές επιφανείς συμμορίες.

Πρωταγωνιστούν: Μαέβε Τζίνκινγκς, Ρόμουλο Μπράγκα, Τομάς Ακίνο

Painhustlers

Το «Pain Hustlers» είναι το πιο πρόσφατο έργο του Netflix για την εξερεύνηση της κρίσης των οπιοειδών, ακολουθώντας τα βήματα του «Painkiller» που κυκλοφόρησαν στην πλατφόρμα νωρίτερα φέτος.

Μια απένταρη αλλά φιλόδοξη ανύπαντρη μητέρα έχει μια μεγάλη ευκαιρία στον χώρο των πωλήσεων φαρμάκων. Μέχρι πού θα φτάσει για να κάνει επιτυχία ένα νέο, ισχυρό φάρμακο; Mπορεί η κεντρική ηρωίδα να είναι αποκύημα της φαντασίας των σεναριογράφων αλλά η πλοκή είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα

Η δημιουργία του «Pain Hustlers» βασίζεται σε ένα ένα ομώνυμο άρθρο των New York Times από τον δημοσιογράφο Evan Hughes, το οποίο παρουσίαζε μια φαρμακευτική εταιρεία που έπειθε τους γιατρούς να συνταγογραφήσουν το νέο τους φάρμακο – ένα υγρό παυσίπονο με βάση τη φεντανύλη που ονομάζεται Subsys – ως μορφή θεραπεία για καρκινοπαθείς.

Πρωταγωνιστούν: Έμιλι Μπλαντ,Κρις Έβανς,Κάθριν Ο’Χάρα

Κόντρα στα προγνωστικά

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Κερτ Γουόρνερ (Ζάκαρι Λίβαϊ), που από υπάλληλος σούπερ μάρκετ έγινε πρωταθλητής του Σούπερ Μπόουλ η ταινία εστιάζει στη μοναδική ιστορία του Γουόρνερ, στα γεμάτα προκλήσεις χρόνια του και τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει προκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Πρωταγωνιστούν: Ζάκαρι Λίβαϊ, Άννα Πάκουιν, Ντένις Κουέιντ

Νταϊάνα Νάιαντ

Η Νταϊάνα Νάιαντ στα 60 της αποφασίζει να κατακτήσει ένα όνειρο ζωής: να κολυμπήσει από την Κούβα στη Φλόριντα, διασχίζοντας πάνω από 100 μίλια σε ανοιχτή θάλασσα.
Στην πραγματικότητα το 2013, η 64χρονη τότε, κολυμβήτρια Νταϊάνα Νάιαντ κολύμπησε από την Αβάνα της Κούβας ως τη δυτική Φλόριντα μέσα σε 53 ώρες και έγινε ένα «φαινόμενο» της κολύμβησης.

Πρωταγωνιστούν: Ανέτ Μπένινγκ, Τζόντι Φόστερ, Ρις Ίφανς

πηγή: FOXreport.gr

Τεστ παρατηρητικότητας για πεινασμένους: Βρες τις 3 διαφορές στα δύο πιάτα

Επικό βίντεο: Γάτα έτοιμη για το Mission Impossible – Δείτε την εν δράσει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ