Νέες δηλώσεις του Ιάσονα Αποστολόπουλου – Τι είπε για τη συνέντευξη στην Ναταλία Γερμανού

Στο στόχαστρο βρίσκεται η Ναταλία Γερμανού μετά την εκπομπή της Κυριακής, όπου φιλοξένησε τον διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο. Ο ίδιος είχε βρεθεί στην επικαιρότητα μετά την ακύρωση της παρασημοφόρησής του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αφορμή για την παρουσία του Ιάσονα Αποστολόπουλου στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” ήταν το επεισόδιο στο Μαξίμου με την Ολλανδή δημοσιογράφο Ινγκεμποργκ Μπέγκελ. Ωστόσο, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στα social media, όπου ξέσπασε πόλεμος, με κάποιους να σπεύδουν να κατηγορήσουν την Ναταλία Γερμανού για την επιλογή του καλεσμένου κάνοντας λόγο για “ξέπλυμα” και “προπαγάνδα” και άλλους να την υπερασπίζονται.

Δείτε εδώ κάποιες χαρακτηριστικές αναρτήσεις:

Αποστολόπουλος: Απόλυτα συντονισμένο το κύμα λασπολογίας

Ο Ιάσων Αποστολόπουλος έδωσε τη δική του απάντηση χθες, με ανάρτησή του στο twitter όπου σημείωσε: “Είναι κλασική μέθοδος του ακροδεξιού μηχανισμού η στοχοποίηση, η μαζική λάσπη, και η δολοφονία χαρακτήρα σε όποιο αναδεικνύει ζητήματα που αυτός θέλει να κρύψει. Το ίδιο έγινε και με την Μπέγκελ. Το ίδιο χθες με τη Ναταλία κι εμένα. Πάλιωσε αυτό πινατάκια, βρείτε κάτι άλλο”

Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο facebook, υπογράμμισε:

Η Ελλάδα είναι ένα μέρος που μια συντηρητική κυβέρνηση ελέγχει σχεδόν απόλυτα το τηλεοπτικό τοπίο και τη συντριπτική πλειοψηφία του Τύπου.

– 23 ώρες το 24ωρο, οι τηλεθεατές αυτής της χώρας ακούνε στο repeat το κυβερνητικό αφήγημα.

– Σε αυτό το καθεστώς, ένα 7 λεπτό συζήτησης με τη Nαταλία Γερμανού χθες στην εκπομπή της, με θέμα την καθολική υποχρέωση διάσωσης ανθρώπινων ζωών (ναι οι πρόσφυγες είναι και αυτοί άνθρωποι) ήταν αρκετό για να ξεχυθεί ένα κύμα χυδαιότητας και να ζητούν την κεφαλή της επί πίνακι.

– Ο ακροδεξιός μηχανισμός πήρε μπροστά και ξεκίνησε ένας οχετός μαζικής λάσπης, fake news, στοχοποίησης και παραληρηματικής συκοφαντίας απέναντι και στους δυο μας.

▪️Όπως και η Ingeborg Beugel έτσι και η Ν. Γερμανού, ως γυναίκες στοχοποιήθηκαν έξτρα με άφθονο σεξιστικό και μισογυνικό μένος.

▪️ Η δολοφονία χαρακτήρα είναι μια κλασική τακτική απέναντι σε άτομα που ασκούν ενοχλητική κριτική, αφού διαστρέφει την κουβέντα από την ουσία του ζητήματος στην εξόντωση του υποκειμένου και λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επόμενους.

▪️ Για ένα περίεργο λόγο και τα 3 αυτά πρόσωπα κάπως συνδεόμαστε με το προσφυγικό.

-Μήπως αυτή η λύσσα του κράτους να φιμωθεί κάθε κριτική για το εν λόγω ζήτημα λέει πιο πολλά από την κριτική την ίδια;

-Ο φορέας αυτής της μαζικής επίθεσης είναι κυρίως ανώνυμοι λογαριασμοί στο Twitter.

▪️ Έτσι, ενώ αρχικά η ανωνυμία στο ιντερνετ λειτουργούσε για να προστατεύει τα άτομα από την αυθαιρεσία της εξουσίας, εδώ χρησιμοποιείται για να εντείνει την αυταρχικότητα της εξουσίας, για να τρομοκρατήσει και να ενισχύσει κι άλλο το βαθύ κράτος, μια και αυτό το κύμα λασπολογίας δεν είναι αυθόρμητο, αλλά απόλυτα συντονισμένο.

– Στο πλευρό της Ναταλίας, της Ingeborg και σε κάθε αποδεκτ@ ρητορικής μίσους.

– Να μπει ένα φρένο στον ακροδεξιό οχετό και στην ασφυξία της δημόσιας σφαίρας.

– Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τις θέσεις του Ιάσονα Αποστολόπουλου, με ανάρτηση στα social media όπου ανέβασε σχόλιο του Γιώργου Τετράδη:

Σ’ αυτήν ωστόσο απάντηση ο ίδιος ο διασώστης σημειώνοντας ότι “ο άνθρωπος γράφει επικίνδυνες ασυναρτησίες κ δεν έχει ιδέα τι θα πει maritime law. Η υποχρέωση διάσωσης ΚΑΘΕ ανθρώπου σε κίνδυνο περιλαμβάνεται σε 3διεθνείςσυνθήκες,Unclos,Solas,SAR κ είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η μόνη ενεργεια που νομιμοποιείται να κάνει το λιμενικό είναι διάσωση”.

Ακολούθησε νέα ανάρτηση από τον κ. Γεωργιάδη όπου απάντησε στον Ιάσονα Αποστολόπουλο:”Κύριε Αποστολόπουλε προφανώς όλες οι Συνθήκες στις οποίες αναφέρεστε δεν ψηφίστηκαν για την περίπτωση της οργανωμένης χρήσης των μεταναστών ως εργαλείο πολιτικής δια της μαζικής εισβολής τους αλλά για τα ναυτικά ατυχήματα και την τυχαία μεμονωμένη περίπτωση”.

 

Πάντως, ο υπουργός ξεκαθάρισε -υποστηρίζοντας τη Ναταλία Γερμανού- ότι αυτή είναι “από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ο δε αείμνηστος πατέρας της από τις πιο συγκλονιστικές πένες των τελευταίων δεκαετιών και με ήθος! Δεν χρειάζεται λοιπόν κανενός την άδεια για να αποφασίσει ποιον θα καλέσει. Προς άρση παρεξηγήσεων”.

 

O Iάσων Αποστολόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Κόκκινο Θεσσαλονίκης” σημείωσε: “Την πήρε η μπάλα την Ναταλία, έκανε το μεγάλο αμάρτημα να με βγάλει στην εκπομπή, να μιλήσουμε για τους πρόσφυγες, για την καθολική υποχρέωση διάσωσης προσφύγων, αλλά φαίνεται ότι ούτε αυτό είναι ανεκτό από τον κυρίαρχο λόγο, φαίνεται ότι δεν πρέπει καν να μιλάμε για το βασικό δικαίωμα του ανθρώπου να διασώζεται στη θάλασσα.
Οργανώθηκε ένα διαδικτυακό λιντσάρισμα, μια δολοφονία χαρακτήρα που το είδαμε και με την Μπέγκελ λίγες μέρες νωρίτερα, το είδαμε και προς το πρόσωπό μου νωρίτερα με την απονομή. Σαν να υπάρχει λύσσα με το θέμα των επαναπροωθήσεων και των pushback, κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να μην νομιμοποιηθεί ένας λόγος που κάνει όποιου είδους κριτική στην κυβέρνηση σ’ αυτό το θέμα, γιατί η δολοφονία χαρακτήρα κάνει αυτό ακριβώς, διαστρέφει την κουβέντα από το περιεχόμενο της συζήτησης στην εξόντωση του υποκειμένου, οπότε είναι βρώμικος και χυδαίος τρόπος αντίδρασης, που δείχνει ότι κάτι υπάρχει εδώ πέρα. Δείχνει πιο πολλά για την κριτική παρά από την κριτική την ίδια” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Ιάσων Αποστολόπουλος που σημείωσε ότι η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή διαπράττει μαζικά εγκλήματα στη θάλασσα και αναφέρθηκε στις έρευνες από τους μεγαλύτερους δημοσιογραφικούς οργανισμούς στον κόσμο.
“Όποιος τολμάει να μιλήσει για τις ξένες έρευνες, εξοβελίζεται στο πυρ το εξώτερον… Κάνουν ό,τι μπορούν για να μην ακουστεί τίποτα γιατί προφανώς έχουν τη φωλιά τους λερωμένη. Τα pushback είναι βαριά εγκλήματα όπου οι δράστες κινδυνεύουν με πολλά χρόνια φυλάκισης”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ