Είδαμε την ταινία του Μελέτη Ηλία που βγαίνει αύριο στους κινηματογράφους – Ο Γιωργίκης από το Προξενιό της Ιουλίας στο σινεμά

«Αν δεν αλλάξεις , θα πάθεις αυτό που φοβάσαι» είναι το βασικό μήνυμα της ρομαντικής κωμωδίας «Άκου ποιος μιλάει» με τον Μελέτη Ηλία στον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ταινία που θα τη χαρακτήριζα αφυπνιστική.

Της Νάντιας Ρηγάτου

Σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο από αυτόν του Γιωργίκη Προβιού του μεγαλοκτηματία του Θεσσαλικού κάμπου που τον απολαμβάνουμε φέτος στο «Προξενιό της Ιουλίας» να κάνει τον «κακό» για πρώτη φορά αλλά με επιτυχία, ο Μελέτης Ηλίας – στην πρώτη του ταινία ως παραγωγός – γίνεται ο Φώτης, ένας ήρωας – θύμα της καθημερινότητας, της ρουτίνας, της αναγκαιότητας που έχει ξεχάσει τι ήθελε πραγματικά να κάνει στη ζωή του, αλλά ευτυχώς  για εκείνον του το θυμίζει μια φωνή που ακούει εσωτερικά και τον κινητοποιεί να δράσει και να ζήσει τη ζωή που πραγματικά θέλει.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε μια ταινία με μπόλικη άγνοια κινδύνου και περίσσιο θράσος» ήταν τα λόγια με τα οποία μας καλωσόρισε  ο ηθοποιός στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας το βράδυ της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου στα Village Cinemas στο The Mall Athens, έχοντας στο πλευρό του τον Θοδωρή Νιάρχο που υπογράφει σενάριο και σκηνοθεσία.

Η συγκεκριμένη ιδέα γεννήθηκε πριν τον κορονοϊό και στο αρχικό πλάνο των δημιουργών ήταν και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης. Στη συνέχεια τα σχέδια άλλαξαν, το “όνειρο” καθυστέρησε να γίνει πραγματικότητα, ο Τσιμιτσέλης περιορίστηκε μόνο στο ρόλο του ηθοποιού στην ταινία, αλλά ο Μελέτης Ηλίας μαζί με τον Θοδωρή Νιάρχο επέμειναν και έφτιαξαν το πρώτο τους κινηματογραφικό παιδί, το “Άκου ποιος μιλάει”.

Ο Μελέτης Ηλίας στην ταινία ήταν ακριβώς όπως τον περίμενα. Απολαυστικός! Έχει αποδείξει άλλωστε ότι έχει κατακτήσει με επιτυχία το θέατρο, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και κερδίζει πάντα το κοινό είτε τον βλέπει σε κωμωδίες είτε σε κλασικό ρεπερτόριο.

Έχει καταφέρει να μην έχει μανιέρα –όπως οι περισσότεροι ηθοποιοί που είναι προβλέψιμοι – και να γοητεύει το ίδιο ως Σάββας στο “Σόι σου” που παίζει σταθερά σε επανάληψη, ως Γιωργίκης που μας συστήθηκε φέτος τηλεοπτικά κι ως  Ντομένικο Σοριάνο στη «Φιλουμένα Μαρτουράνο» που σκίζει για δεύτερη σεζόν στο θέατρο «Δημήτρης Χορν».

Η πρωταγωνίστρια Ξανθή Γεωργίου γέμιζε την μεγάλη οθόνη με την πιο ευγενική γοητεία που έχω δει ποτέ. Ο Δημήτρης Μακαλιάς και η Χρύσα Κατσαρίνη υποδύονταν ένα ζευγάρι και θα μπορούσαν να είναι μια ταινία οι δυο τους – συγχαρητήρια σε όποιον τους ζευγάρωσε κινηματογραφικά.

Ο Λάμπρος Φισφής με έκανε να γελάσω ακαριαία, ενώ ευχάριστη έκπληξη ο Ηλίας Βαλάσης που εξελίσσεται όλο και περισσότερο υποκριτικά αλλά και ο Λευτέρης Μητσόπουλος.

Η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους αύριο Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, όπου η Ελλάδα για δεύτερη χρονιά υποδέχεται τη Γιορτή του Σινεμά. Για μία μόνο ημέρα, όλες οι ταινίες, σε όλες τις αίθουσες, σε όλη την Ελλάδα θα έχουν ενιαίο εισιτήριο 2€.

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Φώτης (Μελέτης Ηλίας) είναι σε αδιέξοδο τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ένας life coach, αυτό είναι το επάγγελμά του, που έχει χάσει τον προσανατολισμό του. Οι συνεδρίες, που κάποτε επαγγελματικά τον γέμιζαν, δεν του προσφέρουν πλέον την ίδια εσωτερική ικανοποίηση ενώ και στην προσωπική του ζωή έχει απομονωθεί πλήρως. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για τον εαυτό του και την καριέρα του, θα αναλάβει δράση μία γνώριμη σε αυτόν φωνή που ακούγεται μόνο μέσα στο μυαλό του. Έίναι η φωνή της συνείδησής του που
προσπαθεί να τον κάνει να ζήσει τη ζωή του. Θα καταφέρει ο Φώτης να βρει ξανά τον… Φώτη και τον έρωτα πριν χαθούν όλα;
Σκηνοθεσία και σενάριο: Θοδωρής Νιάρχος
Πρωταγωνιστούν: Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Μακαλιάς, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μελέτης Ηλίας, Ξανθή Γεωργίου, Χρύσα Κατσαρίνη, Λάμπρος Φισφής, Ηλίας Βαλάσης, Λευτέρης Μητσόπουλος, Παρθένα Χοροζίδου, Τρύφωνας Σαμαράς, Νίκος Άπέργης, Σάκης Νταντούλας, Στέργιος Άντούλας, Άποστολία Ζώη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ