Βίκυ Βολιώτη: Πείσμωνα και έλεγα «όχι δεν θα μου καταστρέψει την ζωή αυτό το πράγμα»

Στην εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη μίλησε η Βίκυ Βολιώτη για τις φοβίες που είχε και το πώς τις ξεπέρασε, με αφορμή το θέμα της σημερινής (9/12) εκπομπής που ήταν «Οι φοβίες και η αντιμετώπισή τους».

Μιλώντας για το πότε ξεκίνησαν οι φοβίες της, η Βίκυ Βολιώτη είπε: «Εκεί όταν τέλειωσα τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και μπήκα στον στίβο της ενήλικης ζωής, γύρω στα 24, εκεί ξεκίνησαν. Πυροδοτήθηκαν από μια κρίση πανικού που έπαθα και από εκεί και πέρα άρχισαν τα προβλήματα που είχα, για περίπου καμία δεκαετία. Όταν παίρνουν οι άνθρωποι τα ηνία της ζωής τους, νομίζω ότι εκεί αρχίζουν τα άγχη τα μεγάλα και τα προβλήματα».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι: «Είναι τεράστιο άγχος και ευθύνη αν δεν έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα. Η πρώτη μου φοβία και αυτή που κράτησε περισσότερο καιρό και ήταν και η πιο βασανιστική ήταν η κλειστοφοβία, αγοραφοβία. Δεν μπορούσα να είμαι σε μέρη με πάρα πολύ κόσμο. Δεν μπορούσα καθόλου να υπάρχω σε μέρη όπου υπήρχε πολύ πληροφορία.

Παιδευόμουν για πάρα πολλά χρόνια, ευτυχώς εκείνη την περίοδο γνώρισα τον Θοδωρή Αθερίδη ο οποίος το αναγνώρισε γιατί υπέφερε και ο ίδιος και μου είπε τι μου συμβαίνει, και ένιωσα ότι λυτρώθηκα. Με έκανε να μην νιώθω μόνη μου το γεγονός ότι μπορούσα να μιλήσω σε κάποιον.

Μετά εμφανίστηκε η υψοφοβία. Ήταν το “πάντρεμα” της κλειστοφοβίας, με την αγοραφοβία, με την υψοφοβία, δεν μπορούσα να μπω σε αεροπλάνα, σε πλοία. Ταλαιπωρήθηκα πολύ. Ήταν μια περίοδος που απέφευγα να ταξιδεύω.

Βέβαια από την άλλη έχω να πω ότι πάρα πολλές στιγμές δεν επέτρεπα στον εαυτό μου, δηλαδή κάπως πείσμωνα και έλεγα «όχι δεν θα μου καταστρέψει την ζωή αυτό το πράγμα». Υπήρχαν δηλαδή περίοδοι που προσπαθούσα να του πάω “κόντρα”. Κάποιες περιόδους το κατάφερνα».

«Όταν πια είπα «δεν μπορώ άλλο να έχω αυτόν τον εφιάλτη στη ζωή μου» άρχισαν σιγά – σιγά να μαλακώνουν όλα. Όταν έρχεται η σκέψη να μην της δίνεις τόση σημασία. Με βοήθησε αυτό και τα ξεπέρασα όλα πλέον. Το κομβικό σημείο είχε να κάνει με την δουλειά μου. Μου ήταν πάρα πολύ δύσκολο να ανεβαίνω πάνω στη σκηνή, είναι μια εσωτερική πάλη», σημείωσε η ηθοποιός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ