Το αγοράκι της φωτογραφίας πρωταγωνιστεί στη σειρά «Ψυχοκόρες» – Μπορείτε να τον αναγνωρίσετε;

Το αγοράκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία με τον μπαμπά του και μία μαϊμού, είναι επιτυχημένος Έλληνας ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στις «Ψυχοκόρες».

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να τον αναγνωρίσετε;

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στην παιδική του ηλικία!

Ποιος είναι ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης γεννήθηκε στις 30 Μαΐου του 1977 στο Μάντσεστερ, στην Αγγλία. Έχει τρία μικρότερα αδέλφια την Τζούλια, τον Θανάση και τον Γιάννη. Καλεσμένος στην εκπομπή του Θοδωρή Βαμβακάρη και του Τάκη Γιαννούτσου, είχε πει για τα αδέλφια του: «Έχω μία αδελφή η οποία είναι tattoo artist και ζωγράφος, ο αδελφός μου στην Αγγλία ο μικρός, ο Γιαννάκης, είναι ηθοποιός και ο αδελφός μου, ο Θανάσης, στην Ελλάδα πέραν από ένας υπέροχος προγραμματιστής, έχει και μία δική του ροκ μπάντα».

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό People, μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, είχε εξηγήσει: «Έτυχε να μεγαλώσω με τον μπαμπά μου. Όταν χώρισαν οι γονείς μου, ήμουν 4 ετών και σε εκείνη την ηλικία δεν μπορείς να επιλέξεις ο ίδιος. Όταν ήμουν μικρός, μου έλειπαν όλα, όπως συμβαίνει σε όλα τα παιδιά. Στην πορεία καταλαβαίνεις τις ανθρώπινες σχέσεις, οπότε πιστεύω πως έκαναν το πιο σωστό πράγμα και οι δυο τους».

Ακόμα, καλεσμένος στην εκπομπή της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου είχε εξομολογηθεί: «Ο πατέρας μου ξαναπαντρεύτηκε και η μητέρα μου ξαναπαντρεύτηκε, οπότε έχω δύο τεράστιες οικογένειες. Είμαστε 4 αδέλφια συνολικά. Είναι η αδελφή μου και ο αδελφός μου στην Αγγλία και ο αδελφός μου ο Θανάσης στην Ελλάδα.

Ήμουν τέσσερις μήνες συνολικά στην Αγγλία και 8 μήνες εδώ. Ήταν μία συζήτηση που έκαναν οι δυο τους κι αποφάσισαν συνειδητά ότι θα ήταν καλύτερο να μεγαλώσω με τον πατέρα μου. Οι δικοί μου γονείς είναι πιο… Σουηδοί. Αγαπιούνται πολύ και με έχουν μάθει ωραίες αξίες στη ζωή μου».

Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε Computing και Marketing, όμως τελικά αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Το 1999 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή “Θεμέλιο” του Νίκου Βασταρδή.

Πορεία στην υποκριτική

Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει συμμετάσχει σε πολλές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης και έχει αγαπηθεί από το τηλεοπτικό κοινό. Μεταξύ άλλων, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έχει παίξει στις σειρές: «Για μια θέση στον ήλιο», «10η Εντολή», «Πενήντα Πενήντα», «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», «Μαύρα Μεσάνυχτα», «Η Οικογένεια Βλάπτει» και «Η Φαμίλια».

Φέτος οι τηλεθεατές τον απολαμβάνουν στην σειρά του Ant1 «Ψυχοκόρες» και στην σειρά του Alpha «Σασμός».

Σημαντική είναι η παρουσία του και στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις: «Η Σονάτα των Φαντασμάτων», «Θεσμοφοριάζουσες», «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», «Δείπνο Ηλιθίων», «Πόλεμος και Ειρήνη» και «Αινιγματικές παραλλαγές».

Δείγμα της δουλειάς της στην μεγάλη οθόνη, είναι οι ταινίες: «Η επιστροφή», «Αυστηρώς κατάλληλο», «Ζητείται ψεύτης», «Κοινός Παρονομαστής», «Έτερος Εγώ» και «Ευτυχία».

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού είχε αναφέρει: «Είμαι τρελά ερωτευμένος με τη δουλειά μου γιατί εκεί είμαι χαρούμενος. Το προσπάθησα ακόμα και στις διακοπές μου αλλά τι να κάνω; Δηλαδή το προσπάθησα και την τρίτη μέρα έλεγα “πολύ ωραία, το ηλιοβασίλεμα, ο ήλιος, η θάλασσα, το νησί… Κάτι πρέπει να γράψω όμως”. Και κάτι φτιάχνω».

«Συνήθως στις πρεμιέρες μου δεν καλώ κανέναν. Ο πατέρας μου έρχεται από μόνος του, γιατί θέλει. Συνήθως μου λέει καλά λόγια, πολλές φορές μου έχει πει και αρνητικά. Δεν είμαστε πάντα τέλειοι. Κάποια στιγμή πρέπει να είμαστε και άθλιοι, για να ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε. Το ωραιότερο κοπλιμέντο που έχω ακούσει από τον πατέρα μου ήταν, όταν ήρθε σε μια παράσταση με ιδιαίτερη πλοκή και κατέβηκα μετά να τον βρω, με κοίταξε και μου είπε “Μεγάλωσες”», είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή.

Η καλύτερη παράσταση της ζωής του

Το 2022 σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είχε αναφερθεί και σε μία πολύ συγκινητική ιστορία που έχει ζήσει στο θέατρο. Συγκεκριμένα, είχε περιγράψει: «Κάποια Χριστούγεννα ήρθε ένας ηλικιωμένος κύριος μόνος του στο θέατρο. Ρώτησε την ταμία “πόσο είναι το εισιτήριο;” και του λέει το αντίτιμο. Και βγάζει σιγά σιγά και πληρώνει σε slow motion.

Το έβλεπα όλο αυτό. Θεωρώ ότι έπαιξα την καλύτερη παράσταση της ζωής μου για αυτόν τον άνθρωπο και δεν θα το μάθει ποτέ. Κατάλαβα πως αυτό που κάνουμε εκτός από διασκέδαση είναι και συντροφιά για κάποιους».

Η παιδική φωτογραφία

Την φωτογραφία από την παιδική του ηλικία την είχε ανεβάσει ο ίδιος ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram, στις 2 Ιουνίου του 2017.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ