Συγκλονίζει η Βερόνικα Αργέντζη: Δεν μπορώ να μην πονώ καθημερινά

Συνέντευξη παραχώρησε η γνωστή ηθοποιός Βερόνικα Αργέντζη στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν” και στους Φώτη Σεργουλόπουλο και Τζένη Μελιτά. Μεταξύ άλλων μίλησε για τον ρόλο του γονέα και τις απώλειες που την συγκλόνισαν.

“Ο γονέας δίνει, το παιδί παίρνει και κρατάει αυτά που εκείνη την στιγμή χρειάζεται” λέει η Βερόνικα Αργέντζη, συμπληρώνοντας πως ο γονέας δίνει ό,τι μπορεί να δώσει. “Το πώς θα το διαχειριστεί το παιδί είναι άλλη υπόθεση” σύμφωνα με την γνωστή ηθοποιό, η οποία εμφανίστηκε πρώτη φορά στην μικρή οθόνη, στην σειρά “Φάκελος Αμαζών” σε ηλικία μόλις 18 ετών. Μάλιστα παραδέχθηκε πως τραύματα που δυσκολεύτηκε να επουλώσει σε μικρή ηλικία, επουλώθηκαν κατά την διάρκεια του μεγαλώματος της κόρης της. Όπως είπε, μέσα από την παρουσία της στην ζωή του παιδιού της, βίωσε πράγματα που εκείνη ως παιδί δεν έζησε, εξηγώντας έτσι πως ο γονέας δεν δίνει μόνο αλλά και παίρνει από το παιδί. Η ηθοποιός ήταν παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, η μητέρα της έπρεπε να δουλεύει και έτσι εκείνη μεγάλωσε με τους παππούδες της.

Η ζωή και ο θάνατος

“Η απώλεια σου δίνει την δυνατότητα να σκεφτείς ότι είμαστε περαστικοί, είμαστε εδώ για αυτή την στιγμή, έχει να κάνει με την δική μου διαχείριση της καθημερινότητάς μου, των αναμνήσεών μου και των τύψεων μου” θα δηλώσει μιλώντας για τον θάνατο και την ζωή.

“Η ζωή μου είναι λίγο μυθιστορηματική. Είμαι ένας θηλυκός Τομ Σόγιερ. Από την εφηβεία μου και λίγο πριν, η ζωή μου δεν είναι μία ζωή μέσα στα ρόδα. Η απώλεια του πατέρα μου, του οποίου η γνωριμία ήρθε λίγο πριν, ήταν το πρώτο σοκαριστικό σε σχέση με την φύτρα, με την ρίζα, με αυτό που ξεριζώνεις. Τον πατέρα μου τον γνώρισα λίγους μήνες πριν πεθάνει. Όταν λοιπόν έχεις ζήσει αυτό και έχεις πονέσει, μετά έχεις χάσει τους δεύτερους γονείς για σένα που είναι ο παππούς και η γιαγιά που σε μεγάλωσαν, ξαναζείς τον ίδιο πόνο και ακόμα μεγαλύτερο γιατί είναι οι άνθρωποι που σε έπλασαν ουσιαστικά, η γιαγιά μου ήταν το άλλο μου μισό.

Κατόπιν έρχονται άλλες απώλειες δικών μου ανθρώπων και σιγά σιγά έρχεσαι αυτό να το διαχειριστείς και να πεις ότι “ναι, εγώ είμαι πίσω εδώ για κάποιο λόγο όσο είμαι γερή”. Δεν μπορώ να μην πονώ καθημερινά, δηλαδή υπάρχει ένα σπιτάκι μέσα στην καρδιά μου που υπάρχουν όλα αυτά τα πρόσωπα, αλλά αφού είμαι εδώ δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το να προσπαθώ να ζω καλύτερα”.

Όσο για την απώλεια του συντρόφου της, Διονύση Αντύπα το 2019, με τον οποίο είχαν συμπορευθεί στην ζωή για 25 χρόνια, η Βερόνικα Αργέντζη δήλωσε πως μπορεί για εκείνη να ήταν δύσκολο, όμως πιο δύσκολο ήταν για την κόρη της Αριάδνη, η οποία έχασε τον πατέρα της σε τρυφερή ηλικία.

“Δεν πρέπει να αφήνουμε τον εαυτό μας. Πρέπει να ζούμε αυτό το δώρο που μας δίνει η πλάση” αναφέρει, δηλώνοντας πως έχει δουλέψει με τον εαυτό της και μέσω της ψυχοθεραπείας και της αυτογνωσίας και των σεμιναρίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ