Μένιος Σακελλαρόπουλος: Έχασα το φως μου για 19 ημέρες – Ένα τρομακτικό μικρόβιο μου δημιούργησε τύφλωση

Στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν” και στους Φώτη Σεργουλόπουλο και Τζένη Μελιτά, μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος. Ο γνωστός Έλληνας μίλησε μεταξύ πολλών άλλων για το πρόβλημα υγείας που τον είχε ταλαιπωρήσει και αφήσει τυφλό για κάποιες ημέρες.

«Είχα μια περιπέτεια με την όρασή μου το 2015. Έχασα το φως μου για 19 μέρες, στο απόλυτο σκοτάδι. Ήταν ένα τρομακτικό μικρόβιο που μου δημιούργησε τύφλωση» δήλωσε αρχικά ο Μένιος Σακελλαρόπουλος.

Σημειώνοντας πως ενώ ο γιατρός του, του ζητούσε να κάνει υπομονή, λέγοντάς του πως η όρασή του θα επανέλθει, εκείνος βλέποντας τις ημέρες να περνούν, χωρίς το πολυπόθητο αποτέλεσμα, είχε πιστέψει πως η τύφλωση θα είναι μόνιμη και πως ο γιατρός του τα έλεγε αυτά για να τον παρηγορήσει.

«Ήμουν πλήρως ανήμπορος» είπε ο δημοσιογράφος, εξηγώντας πως για όλες του τις ανάγκες (πχ φαγητό), χρειαζόταν κάποιον για να τον βοηθήσει.

Από την όλη κατάσταση και λαμβάνοντας μία «τρομακτική αγωγή», όπως ο ίδιος δηλώνει εμπνεύστηκε το βιβλίο του «13 κεριά στο σκοτάδι». Το βιβλίο μιλάει για έναν άνδρα, που μετά από ένα σφοδρό ατύχημα χάνει το φως του. Ο συγγραφέας μάλιστα εξήγησε πως έκανε και προσωπική έρευνα πέραν της εμπειρίας που είχε.

«Για να το κάνω όμως είχα την εμπειρία την δική μου και στην συνέχεια έκανα μία πολύ μεγάλη έρευνα. Πήγα στον Οίκο Τυφλών στην Καλλιθέα, έκανα την εκπαίδευση των τυφλών, με δεμένα τα μάτια, για να δω οι άνθρωποι πως ντύνονται, πως μαγειρεύουν» ανέφερε, σημειώνοντας πως η τύφλωση είναι το χειρότερο που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος διότι είναι στο σκοτάδι όλη την ημέρα.

Τέλος υπογράμμισε το πόσο δύσκολο είναι για έναν τυφλό να ζει στην ελληνική κοινωνία, με τις υπάρχουσες συνθήκες.
«Δεν καταλαβαίνουμε» τίποτα λέει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ