Πριγκίπισσα Μαίρη: Ο πατέρας της δεν θα παρευρεθεί στη στέψη της στις 14 Ιανουαρίου – Αυτός είναι ο λόγος

Ο πατέρας της πριγκίπισσας Μαίρη δεν θα είναι στο πλευρό της όταν ανέβει στον θρόνο της Δανίας τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου. Ο Τζον Ντόναλντσον θα απουσιάζει από την στέψη και θα την παρακολουθήσει από το σπίτι, ενώ η κόρη του θα περνά στην ιστορία ως η πρώτη βασίλισσα της Δανίας με καταγωγή από την Αυστραλία.

Η επικεφαλής επικοινωνίας του Βασιλικού Οίκου, Lene Balleby, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η μελλοντική βασίλισσα έχει καλές σχέσεις με τον 82χρονο μπαμπά της, αλλά εκείνος δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω της ηλικίας και της υγείας του.

Αυτό είναι το δεύτερο σημαντικό γεγονός που χρειάστηκε να απουσιάσει ο κ. Ντόναλντσον τα τελευταία χρόνια. Δεν είχε παρευρεθεί ούτε στην εκδήλωση για την πριγκίπισσα Ισαβέλλα. «Δυστυχώς, ο πατέρας μου δεν θα έρθει. Είναι ένας ηλικιωμένος κύριος και δεν είναι αρκετά καλά για να κάνει το μακρύ ταξίδι στη Δανία, αλλά είναι μαζί μας στις καρδιές μας», είπε τότε η πριγκίπισσα Μαίρη.

Ο πατέρας της είχε προηγουμένως υποστηρίξει πλήρως την κόρη του -στον υψηλό ρόλο της στο δικαστήριο- και μάλιστα έζησε στη Δανία με τη σύζυγό του, την Βρετανίδα συγγραφέα Σούζαν Μούντι για αρκετά χρόνια. Δίδαξε τόσο στο Άαρχους όσο και στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και έγινε γνωστός επειδή φορούσε κιλτ σε ειδικές περιστάσεις όπως ο γάμος του βασιλικού ζευγαριού.

Η μητέρα της πριγκίπισσας, Henrietta Donaldson, πέθανε από καρδιακή πάθηση το 1997 όταν η Μαίρη ήταν μόλις 25 ετών.

Η Αυστραλιανή πριγκίπισσα έχει περιγραφεί ως «η πραγματική δύναμη πίσω από τον θρόνο» και αγαπιέται από τον δανικό λαό.

Στάθηκε στο πλευρό της βασίλισσας Μαργαρίτας κατά τη διάρκεια της αμφιλεγόμενης απόφασής της να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους των παιδιών του πρίγκιπα Ιωακείμ. Ο πρίγκιπας αποκάλυψε ότι θα παρευρεθεί στην εκδήλωση, ωστόσο η γυναίκα και τα παιδιά του δεν θα παρευρεθούν.

Η Μαίρη συνέχισε να κρατά το κεφάλι της ψηλά όταν η «παραμυθένια σχέση» της με τον πρίγκιπα Φρέντερικ τέθηκε υπό αμφισβήτηση, αφού εθεάθη σε μια βραδινή έξοδο με τη Μεξικανή  Genoveva Casanova στην Ισπανία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ