Παύλος Χαϊκάλης: Σιχάθηκα με όλο αυτό που γίνεται – Αν αρχίσω να μιλάω, θα δώσω τροφή για 50 χρόνια

Συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη έδωσε σήμερα (14/12) ο Παύλος Χαϊκάλης. Ο γνωστός ηθοποιός, που τα τελευταία χρόνια έχει αποφασίσει να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, μετά και τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα όσα βίωσε, καθώς και για το κίνημα «Me Too».

Μεταξύ άλλων, ο Παύλος Χαϊκάλης είπε: «Ο λόγος που είμαι σήμερα εδώ είσαι εσύ. Ξέρω ότι είσαι η μόνη που είσαι σε ένα άλλο επίπεδο απ’ ότι υπάρχει στην αγορά και αισθάνομαι ασφαλής μαζί σου. Ξέρω ότι δεν έχεις τίποτα το κίτρινο πάνω σου, δεν υποβιβάζεις τον άλλον, δεν έχεις κάποια αιχμή για τον άλλον. Οι περισσότεροι κάνουν κι ένα κίτρινου τύπου, θα έλεγα…

Δεν έχω καμία αίσθηση πια γι’ αυτόν τον χώρο. Η τέχνη πρέπει να είναι ενωτική, πρέπει να είναι συνθετική, να παράγει πολιτισμό, να παράγει ανώτερη σκέψη. Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει σήμερα. Έχω δει να βγαίνει ο ένας, να κατακερματίζει τον άλλον, να τον διαλύει. Έχετε φτάσει οι δημοσιογράφοι να “σκοτώνεται” ο ένας τον άλλον.

Ένιωσα να βάλλομαι χωρίς να έχω κάνει τίποτα. Όταν είναι να σε πάρει η μπόρα, σε παίρνει. Εμένα με συγχέουν και με άλλα πράγματα και πρόσωπα. Σιχάθηκα με όλο αυτό που γίνεται, αυτή την πίεση. Δεν θέλω να αρχίσω να εκθέτω, ούτε να απολογούμαι, ούτε να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Αν αρχίσω να μιλάω, θα δώσω τροφή για 50 χρόνια, είναι μικρός ο χώρος, γνωριζόμαστε.

Βγήκα στην αρχή και μίλησα, είδα απέναντί μου πρόσωπα, δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, άλλα έλεγα και άλλα εννοούσαν και είπα να το αφήσω, δεν βγαίνει. Έχω μιλήσει με δημοσιογράφους και μου έχουν πει ότι “φοβόμαστε να μιλήσουμε” κι έχουν δίκιο. Αν πας κόντρα στο ρεύμα, θα έχεις πρόβλημα. Σηκώθηκαν προσωπικές ατζέντες, χάθηκε η μπάλα».

Μιλώντας για το κίνημα «Me Too», ανέφερε: «Το «Me Too» ήταν 3-4-5 άτομα; Αυτό ήταν δηλαδή; Σταμάτησε η κακοποίηση των γυναικών; Όχι. Δε βγήκε στο μέγεθός της και υπήρξε και παραπληροφόρηση. Τα αληθινά θύματα, ξέρουμε τις περιπτώσεις, δε βγήκαν να μιλήσουν. Οι σωστές περιπτώσεις δε βγήκαν να μιλήσουν και αυτό αφήνει πολλά κενά στην όλη ιστορία.

Μη μιλάμε για ανθρώπους που βγήκαν να καταγγείλουν bullying, γυναίκες ειδικά, που είναι γνωστό ότι έχουν φάει πολύ ξύλο από κάποιους. Πολύ ξύλο. Υπάρχουν κάποιες που βγήκαν να καταγγείλουν και έχουν φάει πάρα πολύ ξύλο από άλλες σχέσεις τους. Γιατί καταγγέλλεις αυτόν και όχι τον άλλον;

Γιατί εκεί είναι άλλα συμφέροντα από πίσω, γιατί δε σε παίρνει, γιατί έγινε της μόδας και έπρεπε να βγάλουμε απωθημένα; Αν μιλήσω, αύριο θα γίνει της κακομοίρας. Είναι όλες πολύ περίεργες καταστάσεις. Off the record μπορώ να σου πω πολλά… Στο ΣΕΗ είναι τόσες χιλιάδες υποθέσεις και βγήκαν μόνο τέσσερις. Που είναι οι άλλες;

Μόνο η αντρική συμπεριφορά ήταν λάθος στον χώρο μας; Δεν υπήρχε λάθος γυναικεία συμπεριφορά: Απλά δε θέλω να το θίξω γιατί θα πουν αύριο ότι πάω να τα βάλω με τις γυναίκες… Αν βγω να σου πω λεπτομέρειες αύριο θα βγουν να με κράξουν… Άστο…».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ