Παναγιώτα Βλαντή: Αποκάλυψε ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση σε ηλικία 23 ετών

Η Παναγιώτα Βλαντή βρέθηκε την Τρίτη καλεσμένη στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα στον ANT1 και αποκάλυψε ότι σε ηλικία 23 ετών δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον άνθρωπο που έχουν καταγγείλει η Τζένη Μπότση και η Αγγελική Λάμπρη.

Η Παναγιώτα Βλαντή εξομολογήθηκε το περιστατικό κακοποίησης της

Αφού έγιναν πρώτα αναφορές για τον σύζυγο της γνωστής ηθοποιού, Γιάννη Βλάχο, την γνωριμία και τον γάμο τους που πραγματοποιήθηκε μυστικά στην Ύδρα, η συζήτηση έφτασε και στο ελληνικό #metoo.

Όπως είπε η ίδια στην εκπομπή “Το Πρωινό”, σε ηλικία 23 ετών υπέστη κακοποίηση από τον άνθρωπο που κατήγγειλε η Τζένη Μπότση και η Αγγελική Λάμπρη. “Ήταν σεξουαλική παρενόχληση” διευκρίνισε, μιλώντας για το βίωμα της που έλαβε χώρο κατά την διάρκεια ακρόασης. Η Παναγιώτα Βλαντή συνέχισε, λέγοντας “Έφυγα. Σοκαρίστηκα στην αρχή. Επειδή σου ζητούν στη δουλειά μας αυτοσχεδιασμούς και λες ΟΚ…Ευτυχώς, από όλες αυτές τις κυρίες τη γλίτωσα πιο ελαφρά. “.

Ερωτηθείσα για το αν μοιράστηκε τότε την εμπειρία της με κάποιον, η ίδια δήλωσε ότι μίλησε σε συναδέλφους της και ότι προειδοποιούσε γενικώς τις γυναίκες που πήγαιναν σε ακροάσεις: “Το είχα πει σε συναδέλφους μου και γενικά το έλεγα σε κορίτσια. Όταν μάθαινα ότι γίνεται μια ακρόαση τους έλεγα ‘παιδιά, προσέξτε αυτό’. Στον χώρο κυκλοφορούσε.”

Η ηθοποιός εξέφρασε ακόμη το άγχος της να μην εμφανιστούν ξανά στο καλλιτεχνικό χώρο άτομα που είχαν κατηγορηθεί για περιστατικά κακοποίησης στο παρελθόν, γιατί όπως δήλωσε: “Πιστεύω ότι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε γενικώς.” και πρόσθεσε “Ο χώρος μας ξεχνάει”.

“Για βιασμούς εγώ δεν ήξερα…Για κάποια άτομα δεν ήξερα για βιασμό, σοκαρίστηκα πραγματικά. Κακή συμπεριφορά και λεκτική συμπεριφορά ήξερα, αλλά όχι να φτάνει σε σημείο βιασμού.”, εξομολογήθηκε.

“Ο καθένας να πάρει αυτό που του αξίζει επιτέλους, αυτό λέμε. Τα κορίτσια ή και τα αγόρια, υπάρχου και αγόρια κακοποιημένα, να μιλάνε.”, κατέληξε η ηθοποιός, μεταδίδοντας το μήνυμά της.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ