Μετά από 20 χρόνια, νέος δίσκος και περιοδεία από τον Peter Gabriel

Πριν από δύο χρόνια, ο Peter Gabriel, πρώην μέλος των Genesis, είχε δηλώσει σε μία συνέντευξή του στο περιοδικό “Uncut“: “Είμαι ενθουσιασμένος με το τι μαγειρεύεται αυτόν τον καιρό. Κατέβασα ρυθμούς εξ αιτίας του lockdown, αλλά δυστυχώς δεν έχω κοντά τον ηχολήπτη μου, τον Dickie. Παρόλα αυτά έχω αρκετά κομμάτια για να συμπληρωθεί ένα άλμπουμ, για το οποίο θα είμαι υπερήφανος”.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό το άλμπουμ αναμένεται σύντομα ο μουσικός απάντησε: “Εξαρτάται από το πως ορίζεις το “σύντομα”, αλλά η απάντηση είναι ναι!

Πρόσφατα ο από πολλά χρόνια ντράμερ του Gabriel, ο Manu Katché, δήλωσε ότι ο νέος δίσκος κοντεύει να τελειώσει και ότι πιθανόν να κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά.
Ας σημειωθεί ότι αυτή η νέα δισκογραφική δουλειά του Peter Gabriel, έρχεται μετά από 20 ολόκληρα χρόνια! Και μέσα στο 2023 αναμένεται και σχετική περιοδεία!

Επίσης πρόσφατα, την 1η Ιουλίου φέτος, ο Gabriel βραβεύθηκε για την προσφορά του, με το βραβείο “O2 Silver Clef Award 2022”, στο Grosvenor House Hotel του Λονδίνου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε στο βίντεο τον Peter Gabriel στην μεγάλη επιτυχία του “Sledgehammer” από την εμφάνισή του στο θέατρο Λυκαβηττού της Αθήνας τον Οκτώβριο του 1987. Είχαν γίνει τρεις συναυλίες σε τρία συνεχόμενα βράδια, που ήταν μέρος της τότε περιοδείας του καλλιτέχνη με τίτλο “So Tour”. Οι συναυλίες μαγνητοσκοπήθηκαν και κυκλοφόρησε το σχετικό βίντεο, τόσο σε βιντεοκασέτα, όσο και σε laser disc και σε dvd, διεθνώς!

Εκείνες οι συναυλίες είχαν γίνει με εντολή του Richard Branson και χρηματοδοτήθηκαν από την Virgin Ελλάδας, διότι η εν λόγω δισκογραφική εταιρία δεν μπορούσε να εξάγει τα κέρδη της στην αγγλική μητρική εταιρία και έτσι ο Branson αποφάσισε να κάνει αυτό το δώρο στον Gabriel, ώστε τα χρήματα να δαπανηθούν εντός της χώρας!

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ