Μαίρη Χρονοπούλου: Τι λέει ο Νίκος Σταγόπουλος για την δεύτερη διαθήκη

Η υπόθεση της διαθήκης της Μαίρης Χρονοπούλου συνεχίζει να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, με τις εξελίξεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Η μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από την ζωή σε ηλικία 90 ετών την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.

Πριν από λίγες ώρες ήρθε στο φως μία νέα διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου. Η συγκεκριμένη είναι χειρόγραφη και η σπουδαία ηθοποιός την είχε συντάξει τον Απρίλιο του 2019 και την είχε δείξει στον πρώην σύντροφό της Νίκο Σταγόπουλο.

Σύμφωνα με την «On time» την ίδια στιγμή φίλοι και άτομα του στενού της περιβάλλοντος δίνουν καταθέσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας, έπειτα από εντολή του εισαγγελέα, όπου αναφέρονται τόσο στις επιθυμίες της ηθοποιού όσο και στην κατάσταση της υγείας της και το πώς ήταν τον τελευταίο καιρό.

Όπως είπε στην εφημερίδα ο Νίκος Σταγόπουλος, τη συγκεκριμένη διαθήκη του την είχε δείξει η Μαίρη Χρονοπούλου τον Ιανουάριο του 2020.

«Είχαμε πάει σπίτι της με φιλικό της ζευγάρι, τον Ανδρέα και τη Νανά Ανδριανοπούλου, για να δούμε πώς είναι κι αν χρειάζεται κάτι, γιατί εκείνο το διάστημα δεν ήταν και πολύ καλά. Φοβόμασταν μήπως συμβεί κάτι σοβαρότερο και είχαμε πει να γίνει μια επιτροπή φίλων, που να μπορεί να αποφασίσει, αν η ίδια δεν ήταν σε θέση να πάρει αποφάσεις για την υγεία της.

Μήπως χρειαστεί κάποια επέμβαση ή κάποιο νοσοκομείο ή ίδρυμα αποκατάστασης. Εγώ έμεινα κάποιες ώρες παραπάνω. Κουβέντα στην κουβέντα, κι εκεί που μιλούσαμε, μου λέει η Μαίρη “άνοιξε εκείνο το συρτάρι και πάρε ένα γκρι ντοσιέ”» ανέφερε αρχικά ο Νίκος Σταγόπουλος.

«Άνοιξε το ντοσιέ και μου έδωσε την ιδιόχειρη διαθήκη της, την οποία είχε συντάξει λίγους μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2019, και όπου αναφερόταν και στις επιθυμίες της, αλλά και σε πρόσωπα που δεν αναφέρονταν στη διαθήκη που είχε κάνει σε συμβολαιογράφο το 2013 και την οποία αναθεώρησε το 2016, όταν μεταβίβασε τη μονοκατοικία στην Παιανία, με το κτήμα και το διαμέρισμα στα Πατήσια στο “Χαμόγελο του Παιδιού”. Αυτή τη χειρόγραφη διαθήκη μου ζήτησε να τη φωτογραφήσω, την πρώτη σελίδα» συνέχισε.

Ποιοι αναφέρονται στη διαθήκη

Όπως εξηγεί ο Νίκος Σταγόπουλος: «Σε αυτή αναφέρεται στην Άννα Φόνσου και στο “Σπίτι του Ηθοποιού”, όπου ήθελε να αφήσει κάτι, καθώς και στον Σπύρο Μπιμπίλα και στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, όπου επίσης άφηνε χρήματα, αλλά και στην Εριέτα Κούρκουλου και συγκεκριμένα στο ίδρυμά της για τα ζώα, όπου κι εκεί ήθελε να αφήσει κάτι συμβολικό».

Ο Νίκος Σταγόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί καμία ανάμιξη και πως, ακόμα κι αν αφήσει κάτι σε αυτόν, δεν πρόκειται να το δεχτεί, αλλά θα το παραχωρήσει στο “Σπίτι του Ηθοποιού”.

Οι φίλοι της Μαίρης Χρονοπούλου ισχυρίζονται ότι πιθανότατα υπάρχουν καταθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Την παρουσιάζουν ως ένα άτομο που είχε τις οικονομίες για να είναι έτοιμη σε περίπτωση που της συνέβαινε οτιδήποτε.

Μάλιστα, λένε ότι η Μαίρη είχε καταθέσεις και στην Ελβετία. Ωστόσο, η ίδια απέφευγε να μιλά για τα οικονομικά της και κανείς από τους φίλους της δεν ήξερε επακριβώς την οικονομική της κατάσταση.

Επίσης, κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχει κι άλλη χειρόγραφη διαθήκη, μεταγενέστερη αυτής του 2019. Γι’ αυτό, όπως λένε, μετά το θάνατό της το σπίτι της έπρεπε να σφραγιστεί, γιατί κανείς δεν ξέρει αν θα βρεθεί ακόμη κι αυτή του 2019, που έχει φωτογραφίσει ο Νίκος Σταγόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ