Μαίρη Χρονοπούλου: Η υπεύθυνη δήλωση για την αποτέφρωσή της – «Πίστευε στον Θεό με έναν δικό της τρόπο»

Η Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή (6/10), σκορπίζοντας θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα. Η επιθυμία της, όπως είχε δηλώσει, ήταν να αποτεφρωθεί. Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών στην Παιανία που είχε επιλέξει η Μαίρη Χρονοπούλου και φίλος της, Αθανάσιος Πουλάκης, μίλησε στην εφημερίδα “On Time”.

«Με τη Μαίρη γνωριστήκαμε όταν πέθανε η μητέρα της και είχα αναλάβει την κηδεία και από τότε γίναμε φίλοι. Δε τη φόβιζε ο θάνατος. Μου έλεγε “και τώρα να πεθάνω, δεν με νοιάζει” και γι’ αυτό ήθελε να τα τακτοποιήσει όλα. Περνούσα συχνά από σπίτι της και τα λέγαμε. Ένας υπέροχος άνθρωπος, που δεν το έβαζε κάτω. Πίστευε στον Θεό με ένα δικό της τρόπο. Δεν ήθελε να μπει στο xώμα και να τη φάνε τα σκουλήκια, όπως έλεγε. Πίστευε, όμως είχε εικονοστάσι στο σπίτι της, εξομολογούνταν» εξήγησε ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι: «Το 2019, μου είχε πει ότι ήθελε να αποτεφρωθεί και μου το είχε αφήσει και γραπτώς. Μου άφησε μια υπεύθυνη δήλωση, για να γίνει η αποτέφρωση, κι αυτό γιατί δεν υπάρχει συγγενής πρώτου βαθμού. Γι’ αυτό και έκανε την υπεύθυνη δήλωση. Αυτή τη στιγμή, καθώς δεν υπάρχουν συγγενείς, ακολουθείται μια νόμιμη διαδικασία και περιμένουμε την εντολή από τον εισαγγελέα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, που δεν υπάρχουν συγγενείς πρώτου βαθμού».

«Στην υπεύθυνη δήλωση που μου έχει αφήσει αναφέρει ότι τα θέλει όλα λευκά, όπως και το φέρετρό της. Κανονικό φέρετρο λευκό έχει διαλέξει, το οποίο και έχει πληρώσει. Όσο για την τέφρα της, δεν έχει αφήσει σε μένα τουλάχιστον τίποτα γραπτώς. Παλαιότερα έλεγε ότι θέλει να σκορπιστεί στη θάλασσα. Τώρα τελευταία έλεγε ότι θέλει να μείνει στο σπίτι της στην Παιανία.

Ήθελε, αντί για εξόδιο ακολουθία, να της διαβάσει μια προσευχή, μια ευχή ο πατήρ Άγγελος για εκεί που θα πάει. Δεν υπάρχει κάτι περίεργο. Αυτή η διαδικασία ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις» δήλωσε ο Αθανάσιος Πουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής της “Πλεύσης Ελευθερίας”, Σπύρος Μπιμπίλας βρέθηκε χθες (9/10) στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και μίλησε για την κηδεία της Μαίρης Χρονοπούλου. Συγκεκριμένα είπε: «Η Μαίρη μας έλεγε πάντα ότι έχει ετοιμάσει τα πάντα, έχει αφήσει το χαρτί που ήξερε πως θα γίνει όλη αυτή η διαδικασία. Γι’ αυτό και δεν θα γίνει αυτή η καθιερωμένη κηδεία, η εκκλησιαστική, γιατί δεν ήθελε. Θα γίνει μία πολύ μικρού μεγέθους πολιτική κηδεία.

Θα σεβαστούμε ακριβώς αυτό που ήθελε η Μαίρη, γιατί μόνο έτσι μπορείς να σεβαστείς τη μνήμη κάποιου. Αν παρακούσεις αυτά που έχει πει, είναι σαν να κάνεις κακό στη μνήμη του ανθρώπου. Δεν ξέρουμε ακόμα το πότε θα γίνει, γιατί όπως ξέρετε υπάρχει μία διαδικαστική χρονοβόρα διαδικασία, επειδή δεν είχε συγγενείς η Μαίρη δεν είναι εύκολο να φύγει η σορός από το νοσοκομείο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ