Καριοφυλλιά Καραμπέτη: Ο σεξισμός είναι διάχυτος, το βλέπουμε αυτό και στον δημόσιο λόγο

Η Καριοφυλλιά Καραμπέτη, την οποία φέτος το κοινό θα απολαύσει στην μεγάλη οθόνη, καθώς πρωταγωνιστεί στη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Φόνισσα», παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Καριοφυλλιά Καραμπέτη για τον σεξισμό και την έμφυλη βία.

Αναφερόμενη στην μεταμόρφωσή της ως «Φραγκογιαννού» η Καριοφυλλιά Καραμπέτη εξήγησε πως: «Ήταν πάρα πολύ απελευθερωτικό. Από τα νεανικά μου βήματα όταν έπρεπε να παίξω την ωραία γυναίκα δε αισθανόμουν καθόλου άνετα μέσα σ’ αυτό. Αντίθετα, όταν η ηρωίδα μου πέρναγε σε πιο κατεστραμμένες περιόδους της εκεί ήμουν ευτυχής. Γιατί, εκεί συναντούσα τον εαυτό μου».

«Βλέπουμε ότι ενώ οι γυναίκες πραγματικά μέσα από τους αγώνες τους έχουν πλέον κατακτήσει πολλά πράγματα, πολλά δικαιώματα και στην πολιτική και στην κοινωνική και στην προσωπική τους ζωή, παρόλα αυτά όμως ο σεξισμός είναι διάχυτος. Το βλέπουμε αυτό και στον δημόσιο λόγο, βλέπουμε τα σχόλια, τα κουτσομπολιά.

Το χειρότερο απ’ όλα βέβαια είναι η έξαρση της έμφυλης βίας. Δεν μπορεί δηλαδή ένας άντρας να είναι κακοποιητικός στην σχέση με την σύζυγο του, την σύντροφό του και όταν εκείνη διεκδικεί την ελευθερία της να φθάνει στο σημείο να την σκοτώνει» είπε η Καριοφυλλιά Καραμπέτη.

«Ήμουν πραγματικά από τις λίγες γυναίκες που στάθηκα τυχερή, γιατί από νέο κορίτσι στα βήματά μου τα καλλιτεχνικά βρέθηκα σε συνεργασίες με πολύ ωραίους ανθρώπους.

Όταν πια ήρθε η τηλεόραση ήμουν ήδη 30+, μια ώριμη δηλαδή γυναίκα και επιπλέον ήμουν και η Καρυοφύλλια.  Δηλαδή, δεν έτυχε να συναντήσω αυτά τα φαινόμενα που δυστυχώς βίωσαν άλλοι συνάδελφοι» σημείωσε στη συνέχεια.

«Εκείνο πάντως που θέλω να διευκρινίσω, είναι ότι μέσα σε όλη αυτή τη μεγάλη κουβέντα που γίνεται για την έμφυλη βία και για τον πόλεμο των φύλων κλπ. Να μην αισθάνονται οι αγαπημένοι μας, φίλοι άνδρες ότι εμείς είμαστε εναντίον τους. Καθόλου! Το αντίθετο, αγαπάμε τους άνδρες!

Είμαστε αληθινές γυναίκες και θέλουμε, χρειαζόμαστε τους άνδρες στη ζωή μας. Θέλουμε να τους ερωτευόμαστε, να μας ερωτεύονται, να συμπορευόμαστε μαζί στην ζωή, να είναι σύντροφοί μας. Δεν απειλούνται απ’ εμάς οι άνδρες, πρέπει να τον καταλάβουν αυτό και να μην μας αντιμετωπίζουν ως  εχθρές» υπογράμμισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ