Οι 5 σιωπηροί κανόνες για να κρατήσει ένας γάμος

Όταν περάσει ο μήνας του μέλιτος τα ζευγάρια μπορεί να συναντήσουν αρκετά μεγάλες προκλήσεις στον γάμο τους. Οι σύντροφοι δυσκολεύονται να μιλήσουν ανοιχτά για τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σχέση τους.

Αυτό είναι συνταγή για καταστροφή, σύμφωνα με τους ειδικούς. Γι’ αυτό υπάρχουν 11 σιωπηροί κανόνες που θα είναι καλό να τηρήσετε εάν θέλετε να δείτε τον γάμο σας να κρατάει.

Οι 5 σιωπηροί κανόνες για να κρατήσει ένας γάμος

  • Μην ψάχνεστε για καυγάδες
  • Μην προσπαθείτε να έχετε πάντα δίκιο
  • Μάθετε ποια χρονική στιγμή είναι κατάλληλη για συζήτηση
  • Μην σχολιάζετε την οικογένεια του
  • Μην εκτοξεύετε απειλές

Μην ψάχνεστε για καυγάδες

Υπάρχουν μικρά προβλήματα της καθημερινότητας που πραγματικά μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλη τριβή στην σχέση. Εάν κάθε φορά τσακώνεστε για μικροπράγματα τότε απλώς θα δημιουργείτε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Καλό θα είναι να αφήσετε κάτι μικρό ασχολίαστο, να χαμογελάσετε και να συμφωνήσετε.

Μην προσπαθείτε να έχετε πάντα δίκιο

Σκεφτείτε το. Αν είχατε δίπλα σας κάποιον συνέχεια σας θύμιζε πόσο λάθος έχετε και πόσο δίκιο εκείνος θα σας άρεσε; Μάλλον όχι. Γι’ αυτό καλό θα είναι να αποφεύγετε να λέτε «σου τα έλεγα» στον σύντροφό σας κάθε φορά που κάνει λάθος.

Μάθετε ποια χρονική στιγμή είναι κατάλληλη για συζήτηση

Εάν διαφωνείτε με κάτι με τον σύντροφό σας υπάρχει πάντα ο κατάλληλος τόπος και χρόνος να το συζητήσετε. Για παράδειγμα εάν έχετε θυμώσει για κάτι που έκανε σίγουρα δεν είναι η σωστή ώρα να ανοίξετε συζήτηση όταν προσπαθεί να φτιάξει κάτι μέσα στο σπίτι και δυσκολεύετε. Αυτό είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε εντάσεις.

Μην σχολιάζετε την οικογένεια του

Γενικά δεν είναι ωραίο να σχολιάζετε – ιδιαίτερα εάν τα σχόλια είναι αρνητικά- τα πεθερικά σας. Για εκείνον είναι οι γονείς του και σίγουρα θα τον στεναχωρείτε εάν έχετε μονίμως παράπονα με την οικογένεια του. Κρατήστε τις αρνητικές απόψεις σας για τον εαυτό σας.

Μην εκτοξεύετε απειλές

Όταν έχετε έναν καυγά, πράγμα αρκετά φυσιολογικό ανάμεσα στα ζευγάρια, καλό θα είναι να μην εκτοξεύετε απειλές. Κυρίως θα ήταν ακόμη καλύτερο εάν δεν χρησιμοποιείτε την λέξη «διαζύγιο» κάθε φορά που θυμώνετε.

Επίλογος

Οι σύντροφοι σε έναν γάμο μπορεί να δυσκολευτούν. Όσο περνούν τα χρόνια και ο έρωτας υποχωρεί εάν το ζευγάρι δεν μάθει να διαφωνεί και λύνει τα προβλήματα του είναι δύσκολο να κρατήσει ο γάμος. Καλό θα είναι να θυμάστε ότι έχετε επιλέξει έναν σύντροφό για να πορευτείτε παρέα και όχι έναν αντίπαλο.

Πηγή: FOXreport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ