Η Βασίλισσα Καμίλα θα κάνει διάλειμμα από τα βασιλικά καθήκοντα – Διακοπές μίας εβδομάδας

Η βασίλισσα Καμίλα παίρνει άδεια από τα βασιλικά της καθήκοντα, ενώ το τελευταίο διάστημα αναπλήρωνε τον βασιλιά Κάρολο Γ’ εν μέσω της διάγνωσης καρκίνου, σύμφωνα με το πρόγραμμά της που ανέφεραν οι Sunday Times.

Η 76χρονη έχει αδειάσει το πρόγραμμά της για μία εβδομάδα και αναμένεται να επιστρέψει κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ημέρας της Κοινοπολιτείας στις 11 Μαρτίου.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η πριγκίπισσα Άννα πρόκειται να αναλάβουν τα ηνία από την εξουθενωμένη βασίλισσα Καμίλα. Η Αυτού Μεγαλειότης κρατά το βασιλικό οχυρό από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο σοκ τον Ιανουάριο, ολοκληρώνοντας 13 επίσημες εμφανίσεις από τότε που ήρθε στο φως η κατάσταση του συζύγου της.

Η 76χρονη βασίλισσα θα περάσει λίγο χρόνο με την οικογένειά της πριν πετάξει με ιδιωτική πτήση αύριο.

Θα επιστρέψει στη δράση στις 11 Μαρτίου για να εκπροσωπήσει τον Βασιλιά στην υπηρεσία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Ο Κάρολος θα εκδώσει ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για να τιμήσει την περίσταση.

Μια βασιλική πηγή είπε στους Sunday Times: «Αν και δεν περίμενε να βρεθεί στην ηγετική θέση της οικογένειας, η βασίλισσα είναι απολύτως έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται να γίνει για το ίδρυμα. Έχει ενθουσιαστεί από την αντίδραση του κοινού. Έχει βρει αποθέματα ενέργειας που ακόμη και η ίδια δεν πίστευε ότι είχε, και η εκτίμησή της από αυτούς που βρίσκονταν μέσα στο παλάτι έχει εκτιναχθεί στα ύψη καθώς έχει βάλει πλάτη».

Ένας άλλος, κοντά στη βασίλισσα, πρόσθεσε: «Η Μεγαλειότητά της είναι εύρωστη, θετική και αποφασισμένη να συνεχίσει όσο ο Βασιλιάς είναι εκτός δημόσιας υπηρεσίας. Ο Βασιλιάς είναι περήφανος και χαρούμενος που βλέπει την Βασίλισσα και την ευρύτερη οικογένεια να κάνουν ό,τι χρειάζεται».

Ενώ η Καμίλα απολαμβάνει μια εβδομάδα ξεκούρασης, ο Ουίλιαμ, η πριγκίπισσα Άννα και ο δούκας και η δούκισσα του Εδιμβούργου πρόκειται να αναλάβουν όλες τις επίσημες εμφανίσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ