Βασιλιάς Κάρολος: Είναι πιθανό να ζητήσει σύντομα από τον πρίγκιπα Χάρι να επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντά του

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο υπάρχει έντονη φημολογία για επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι στα βασιλικά καθήκοντα του.

Βασιλιάς Κάρολος: Ο τρόπος που τίμησε τον ξάδερφό του, Κωνσταντίνο

Τώρα πρώην μπάτλερ του Βρετανού μονάρχη υποστήριξε ότι ο βασιλιάς Κάρολος μπορεί σύντομα να ζητήσει από τον δευτερότοκο γιο του να αναλάβει κάποια βασιλικά καθήκοντα. Όπως έχει γίνει γνωστό το Παλάτι κρατάει τον πρίγκιπα Χάρι μακριά από τις συζητήσεις για την διαδοχή του βασιλιά Καρόλου σε περίπτωση που παρουσιαστεί ιατρική ανάγκη.

Φαίνεται, όμως, ότι ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται πιο κοντά στην επιστροφή του στην Βρετανία και την θέση του στην βασιλική οικογένεια. «Ο βασιλιάς έχει καταστήσει σαφές ότι [ο Χάρι] είναι μέρος της οικογένειάς του και θα είναι πάντα μέρος της οικογένειάς του, αλλά όσον αφορά το εργασιακό κομμάτι, αυτό θα είναι κάτι που θα δούμε μόνο με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε αποκλειστικά στην Post ο Γκραντ Χάρολντ, ο οποίος εργάστηκε για τον Κάρολο για επτά χρόνια όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας.

Βασιλιάς Κάρολος: Κρατάει απόρρητα τα σχέδια της διαδοχής του – «Ίσως είναι πιο επικίνδυνος ο καρκίνος του»

Και πρόσθεσε: «Είναι πιθανό, δεδομένων των πρόσφατων γεγονότων, με τον βασιλιά να μην είναι στο 100% και να βασίζεται πλέον σε άλλα μέλη της οικογένειας, να ζητήσει από τον Χάρι να αναλάβει άλλα καθήκοντα».

«Να θυμάστε ότι ο πρίγκιπας Χάρι εξακολουθεί να είναι ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Δεν είναι εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας, αλλά εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό μέλος της οικογένειας και σύμβουλος του κράτους. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι σε θέση να παρέμβει όταν ο βασιλιάς δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τα καθήκοντά του», τόνισε ο πρώην μπάτλερ του βασιλιά.

Βασιλιάς Κάρολος για πόλεμο στην Ουκρανία: «Η καρδιά μου συμπαραστέκεται σε όσους έχουν πληγεί, τους θυμάμαι στις σκέψεις και τις προσευχές μου»

Ο Γκραντ Χάρολντ αποκάλυψε ότι ο πρίγκιπας Χάρι εξακολουθεί να είναι ενήμερος για «άκρως απόρρητες πληροφορίες», παρά το γεγονός ότι έχει αποξενωθεί από την βασιλική οικογένεια. «Τεχνικά, είναι σε θέση να αντικαταστήσει τον βασιλιά. Αν δεν ήταν ακόμα σύμβουλος του Κράτους, τότε αυτό θα ήταν ένα πολύ διαφορετικό θέμα», σημείωσε ο Χάρολντ.

Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βάζει εμπόδια στην επιστροφή του μικρότερου αδελφού του στο βασιλικό σχήμα. Ωστόσο ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να εξέφρασε ενδιαφέρον για μερική επιστροφή στα βασιλικά καθήκοντα.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζει το μέλλον της μοναρχίας και να συνομιλεί με αξιωματούχους. «Ο βασιλιάς πάντα σκεφτόταν το μέλλον και πάντα σχεδίαζε εκ των προτέρων τα πράγματα. Νομίζω ότι ο Κάρολος είναι απλά λογικός», δήλωσε ο Χάρολντ.

«Η τρέχουσα κατάστασή του πιθανώς τον έκανε να κάνει ένα βήμα πίσω, να βάλει τα πράγματα σε μια προοπτική και να διασφαλίσει ότι έχει ένα σχέδιο», εξήγησε ο πρώην μπάτλερ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ