Βασιλιάς Κάρολος για πόλεμο στην Ουκρανία: «Η καρδιά μου συμπαραστέκεται σε όσους έχουν πληγεί, τους θυμάμαι στις σκέψεις και τις προσευχές μου»

Η αποφασιστικότητα και η δύναμη του ουκρανικού λαού συνεχίζει να εμπνέει, καθώς η απρόκλητη επίθεση κατά της γης του, της ζωής και των μέσων διαβίωσής του εισέρχεται στον τρίτο, τραγικό, χρόνο, επισημαίνει στο μήνυμά του ο Βασιλιάς Κάρολος με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Στο μήνυμά του, επίσης αναφέρει: «Παρά τις τεράστιες κακουχίες και τον πόνο που τους έχουν επιβληθεί, οι Ουκρανοί συνεχίζουν να επιδεικνύουν τον ηρωισμό με τον οποίο ο κόσμος τους συνδέει τόσο στενά. Η δική τους είναι αληθινή ανδρεία, απέναντι σε μια απερίγραπτη επιθετικότητα. Το έχω νιώσει αυτό προσωπικά στις πολλές συναντήσεις που είχα με Ουκρανούς από την έναρξη του πολέμου, από τον Πρόεδρο Zelenskyy και την κα Zelenska, μέχρι τους νεοσύλλεκτους στρατιώτες που εκπαιδεύονται εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εξακολουθώ να αισθάνομαι μεγάλη ενθάρρυνση για το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί μας παραμένουν στην πρώτη γραμμή των διεθνών προσπαθειών για την υποστήριξη της Ουκρανίας σε αυτή την περίοδο τόσο μεγάλου πόνου και ανάγκης. Η καρδιά μου συμπαραστέκεται σε όλους όσοι έχουν πληγεί, καθώς τους θυμάμαι στις σκέψεις και τις προσευχές μου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ