Χρανιώτης: Δεν θα παραγγείλω ποτέ ψάρι γιατί δεν θέλω να συμμετέχω σε όλο αυτόν τον κύκλο αίματος

Ο Γιώργος Χρανιώτης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Vita και στη δημοσιογράφο Μικαέλα Θεοφύλου και μίλησε για τις διατροφικές του συνήθειες και την επιλογή του να απέχει από τα γαλακτοκομικά και το κρέας.

Η φροντίδα για το σώμα και την ψυχή μας περνά και μέσα από τις διατροφικές μας επιλογές. Ποιο είναι το δικό σου διατροφικό προφίλ;

Απέχω από όλον τον κύκλο των γαλακτοκομικών και του κρέατος, το οποίο δεν έχω καμία όρεξη να ακουμπήσω ξανά στη ζωή μου.

Άρα, είσαι vegan;

Δεν συμπαθώ τις ταμπέλες και επειδή μου άρεσε πάντα το σούσι, καθώς τα μαλάκια έχουν το ίδιο νευρικό σύστημα με τα λουλούδια, τρώω μαλάκια εκτός από χταπόδι. Οπότε στην ουσία δεν είμαι vegan. Δεν τρώω γαλακτοκομικά, τρώω όμως μαλάκια και μερικές φορές το ψάρι που μπορεί να έχει παραγγείλει κάποιος φίλος από την παρέα, αλλά δεν το έφαγε τελικά και θα καταλήξει στα σκουπίδια. Δεν θα παραγγείλω ποτέ ψάρι γιατί δεν θέλω να συμμετέχω σε όλο αυτόν τον κύκλο αίματος.

Νομίζω ότι όταν χάνεις τον σεβασμό στη ζωή των ζώων και δεν σκέφτεσαι καν πως η βία έχει έρθει στο πιάτο σου, τότε αρχίζεις κι εσύ να γίνεσαι λίγο αναίσθητος. Το ψάρι μού αρέσει ακόμη, αλλά το τρώω μόνο έτσι. Και γαλακτοκομικά δεν αγοράζω παρά μόνο για τον μικρό και τη γυναίκα μου. Πάντα αναγκάζω τον παραγωγό της παράστασης, τον Θοδωρή Μαροσούλη, να μας φέρνει μία vegan πίτσα γιατί τρώμε στο έργο. Δεν είμαι όμως ακραίος. Κάποια στιγμή στην Βενετία ήθελα να φάω πίτσα, οπότε δοκίμασα μία κανονική με πιπεριές. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι η αποχή από τα γαλακτοκομικά και το κρέας με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, σε συνδυασμό με την ομοιοπαθητική στην ψωρίαση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ