Μαντλίν ΜακΚάν: Η ανατριχιαστική φωτογραφία μέσα από τη «φωλιά βιασμού» του υπόπτου, Christian Brueckner

Ο ύποπτος στην υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν φέρεται να είχε μια ανατριχιαστική «φωλιά βιασμού» όπου έδενε τα θύματα και κινηματογράφησε τις επιθέσεις του.

Μαντλίν ΜακΚάν: Συγκλονίζουν οι γονείς της ανήμερα των γενεθλίων της – «Εξακολουθούμε να σε ψάχνουμε, για όσο χρειαστεί»

Ο Christian Brueckner, ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί σε σχέση με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν το 2007, εμφανίστηκε στο δικαστήριο για την τελευταία του δίκη βιασμού, όπου ο πρώην φίλος του Manfred Seyferth κατέθεσε ότι παρακολούθησε τον ύποπτο να βιάζει μια έφηβη στο δωμάτιο ενώ εκείνη ήταν δεμένη σε έναν στύλο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Sun.

Το μικρό δωμάτιο, που φαίνεται στις φωτογραφίες του δικαστηρίου, περιείχε καθημερινά αντικείμενα, όπως ένας καναπές, ένα τραπεζάκι και κάποια άλλα έπιπλα, κατά μήκος ενός μεγάλου στύλου στη μέση του δωματίου.

Μαντλίν
Η φωτογραφία που έδειξαν στο δικαστήριο

Ο Seyferth  πιστεύει ότι ο Γερμανός πήρε την 3χρονη Μαντλίν από το δωμάτιό της στο θέρετρο Praia da Luz της Πορτογαλίας, δηλώνοντας ότι ο «κακός ψυχοπαθής» είχε εμμονή με μικρά κορίτσια. Είδε ένα κοριτσάκι σε ένα από τα βίντεο που γυρίστηκαν στη «φωλιά».

«Είχε πάντα μια μικρή κοπέλα μαζί του και νομίζω ότι μπορεί εύκολα να πάρει ένα μικρό παιδί», είπε στο δικαστήριο, σύμφωνα με την Sun. «Γι’ αυτό νομίζω ότι μπορεί να έχει κάποια σχέση με την Μαντλίν. Εισέβαλε και την είδε και επειδή του αρέσουν τα νεαρά κορίτσια, την πήρε» πρόσθεσε.

Ο Brueckner εκτίει ποινή 7 ετών στη Γερμανία για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης Αμερικανίδας τουρίστας στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, περίπου μία ώρα από το θέρετρο της νότιας Πορτογαλίας όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Μαντλίν ύποπτος
Η «φωλιά βιασμού», που φαίνεται στις φωτογραφίες του δικαστηρίου, περιείχε καθημερινά αντικείμενα. Φωτογραφία μέσω REUTERS

Ο Seyferth είπε ότι είδε ένα βίντεο που γυρίστηκε το 2006 που έδειχνε τον Brueckner, να κακοποιεί μια νεαρή γυναίκα.

«Είδα τον Brueckner με το πρόσωπό του σε ένα από τα βίντεο. Και μπορούσα να καταλάβω ότι ήταν αυτός από τη φωνή του στο άλλο βίντεο», είπε στο δικαστήριο. «Και τότε ήταν ένα δεύτερο άτομο, ένα κορίτσι, στο σπίτι του. Ήταν δεμένη σε ένα στύλο και ο Brueckner χόρευε γύρω της. Την ανάγκασε να του κάνει σεξουαλική πράξη και μετά όταν δεν ήταν καλά της είπε: «Μου χαλάς το χαλί».

«Ο Brueckner ήταν ειδικός στο να μπαίνει σε διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων»

Ο Seyferth κατέθεσε ότι ένας άλλος φίλος, που ταυτοποιήθηκε ως Helge Busching – ο οποίος φέρεται να είπε ότι η Μαντλίν ΜακΚαν “δεν ούρλιαξε καν” – εισέβαλε στο σπίτι του 47χρονου στην Praia da Luz κοντά στο θέρετρο όπου εθεάθη για τελευταία φορά η Μαντλίν και έκλεψε την κάμερα.

«Δεν ήμουν εκεί όταν ο Helge πήρε την κάμερα. Δεν ήμουν στο σπίτι, οπότε δεν είμαι σίγουρος από ποιο δωμάτιο την πήρε» επεσήμανε.

«Ο Helge μου έδειξε την κασέτα. Ήρθε με μια κάμερα — ένα παλιό μοντέλο, ένα μεγάλο είδος». Αφού είδε την κασέτα, είπε στον φίλο του «να πετάξει το αναθεματισμένο πράγμα».

«Ο Brueckner ήταν ειδικός στο να μπαίνει σε διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων», είπε στο δικαστήριο, σύμφωνα με τη Sun. «Ήταν αθλητικός και δυνατός. Τον είδα πολλές φορές να σκαρφαλώνει σε διαμερίσματα πρώτου και δεύτερου ορόφου και να εισβάλλει». Ο ύποπτος αντιμετωπίζει έως και 15 χρόνια φυλάκιση στην τρέχουσα δίκη του για κατηγορίες βιασμού.

Κατηγορείται ότι επιτέθηκε με μαχαίρι στη Hazel Behan ενώ την έδενε σε ένα τραπέζι και τη μαστίγωσε. Κατηγορείται επίσης ότι έδεσε μια έφηβη σε έναν στύλο στο ίδιο θέρετρο όπου έμειναν οι ΜακΚαν και την ανάγκασε να κάνει σεξουαλική πράξη. Κατηγορήθηκε επίσης ότι άρπαξε τον καρπό ενός παιδιού σε μια παραλία, λίγες εβδομάδες πριν εξαφανιστεί η ΜακΚάν.

Ο Brueckner αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ